Aloittelijan Opas Proteiinijauheisiin

Proteiini on ainoa makroravinne jota kehomme tarvitsee lihassäikeiden ja -kudosten kasvuun. Proteiinia kutsutaan myös lihaksen tärkeimmäksi rakennuspalikaksi ja se on vastuussa monista kehon eri biokemiallisista prosesseista. Tämän olennaisen makroravinteen metaboloituessa, proteiini tarjoaa useita ainutlaatuisia toimintoja, kuten elintärkeän kehon polttoaineen lähteen edistäen lihasmassan kasvua ja ylläpitoa sekä luuston hyvinvointia.

Optimoidakseen fyysiset tulokset ja maksimoidakseen kehon palautumisen ja hyvinvoinnin urheilun aikana, yksilöllisesti räätälöidyn ruokavalion ylläpitäminen ja suunnittelu on tärkeää. Tämän ruokavalion tulisi pyrkiä optimoimaan kaikkien kolmen makroravinteen, proteiinin, hiilihydraattien ja rasvojen suhde. Tyydyttääkseen elimistön proteiinivaatimukset, laadukas proteiinijauhe voi tarjota kätevän ja tehokkaan tavan lisätä proteiininsaantia. Meidän proteiinijauheemme on suunniteltu edistämään useita erilaisia tavoitteita ja elämäntapoja, sisältäen laajan valikoiman tuotteita nopeasti imeytyvästä heraproteiinista, painonhallintaa tukeviin jauheisiin sekä hitaasti vapautuviin jauheisiin, jotka voivat tarjota jatkuvan proteiininsaannin koko päivän tai yön ajaksi.

Jos olet uusi urheiluravinteiden käyttäjä tai et ole aivan varma mitkä proteiinijauheet hyödyttävät kuntoilutavoitettasi parhaiten, pyydämme sinua lukemaan kattavan aloittelijan proteiini-oppaamme. Lue lisää kaikista eri proteiininlähteistä ja niiden erityispiirteistä. Oppaamme auttaa sinua ymmärtämään, milloin ja mihin tarkoitukseen eri proteiinijauheita käytetään optimoidaksesi ravinnonsaantisi.

Proteiinijauheet Lihaskasvuun

Proteiini on ainoa makroravinne jota kehomme tarvitsee lihassäikeiden ja -kudosten kasvuun. Nauttimalla proteiinia säännöllisesti koko päivän ajan, lihaskudokselle varmistetaan sekä välitön ja jatkuva aminohappojen tarjonta sekä sopivat anaboliset olosuhteet, jotka voivat edistää lihasten kasvua. Valitse meidän suosituin Impact Whey Protein tai Whey Isolate äärimmäisen niukkaan ruokavalioon tai suurempikalorisempi massanlisääjämme Hard Gainer Extreme.

Proteiinijauheet Painonhallintaan

Proteiini on olennainen ruokavalion makroravinne painonhallinnassa ja –pudotuksessa, ja sen nauttiminen voi edesauttaa kehon rasvojen alentamista säilyttäen lihasmassan. Proteiini tunnetaan kaikkein täyttävimpänä ravintoaineena, jonka ansiosta proteiinijauheiden nauttiminen päivän aikana vähentää nälän tunnetta. Olemme täällä Myproteinilla kehittäneet joukon proteiinijauheita auttamaan laihdutustavoitteissasi, kuten esimerkiksi suositut Impact Diet Whey ja Whey Isolate, jotka sisältävät vähemmän kaloreita ja rasvaa, tekien niistä täydellisen tuen painonpudotukseen.

Proteiinijauheet Palautumiseen

Palautuminen urheilun jälkeen on tärkeää saavuttaakseen fyysiset tavoitteet ja optimoidakseen terveydentilan. Elimistön typpimäärien tasapainottamiseksi, jota vaaditaan lihasten elvyttämiseen ja palautumiseen, tulisi nauttia riittävä määrä proteiinia ruokavalion kautta. Asianmukaisessa typpitasapainon ylläpidossa ja lihaksiston korjauksessa auttaa eri proteiininlähteiden nauttiminen säännöllisin väliajoin koko päivän ajan. Mitä nopeammin lihaksesi palautuu, sitä nopeammin palaudut myös sinä. Tähän tarkoitukseen valitse proteiineja, kuten Recovery XS, Bedtime Extreme tai Milk Protein.

Proteiinijauheet Naisille

Monien naisten mielestä proteiinit ovat suunnattu miehille ja liittyvät lihasmassan kasvatukseen. Proteiini on kuitenkin olennainen makroravinne täysipainoisessa ruokavaliossa, joka on erityisen tärkeä kaikille fyysisesti aktiivisille. Naiset eivät pysty tuottamaan tarpeeksi testosteronia lihasmassan kasvattamiseksi samalla tavalla kuin miehet. Tämän takia Myproteinin naisten proteiinijauheet ovat erityisesti suunniteltu tukemaan naisten kehon koostumusta ja painonhallintaa, kuten True Diet. Tutustu naisille suunnattuihin proteiinijauheisiimme.

Whey Concentrate

Herakonsentraatti sisältää 82% proteiinia, runsaasti aminohappoja, vain vähän rasvaa ja laktoosia, sekä imeytyy kehoon nopeasti. Se on yleisimmin käytetty proteiinijauheemme, kiitos korkean laadun ja kustannustehokkuuden. Ihanteellinen lihasten elvyttämiseen ja kasvattamiseen, sillä sitä voi nauttia vuorokauden ympäri.

Hydrolysed Whey

Hydrolysoitu hera on kehittynyt, erittäin nopeasti kehoon imeytyvä proteiini, joka on läpikäynyt tarkan entsyymikäsittelyn varmistaen nopeamman lihasten proteiininsaannin. Suositellaan nautittavaksi heti liikunnan jälkeen kun kehon proteiinintarve on koholla. Monet urheilijat ja valmentajat suosivat tätä proteiininlähdettä.

Whey Protein Isolate

Heraisolaatti sisältää vaikuttavat 90% proteiinia. Ristivirtauksella toteutetun mikrosuodatuksen ansiosta se sisältää vielä vähemmän rasvaa, kolesterolia ja laktoosia, joten se on täydellinen proteiini kaikille jotka haluavat pitää rasvaprosenttinsa alhaisina, samalla tarjoten elimistölle laadukkaita proteiineja.

Micellar Casein Protein

Valmistettu tuoreesta rasvattomasta maidosta, misellaarinen kaseiiniproteiini on hitaasti sulava proteiinin lähde, joka sopii otettavaksi ennen nukkumaanmenoa. Sen proteiinisynteesi on selvästi hitaampaa kuin useimpien muiden proteiinien, taaten tasaisen aminohappojen saannin koko yön ajan.

Vegan Protein

Vegaaniset proteiininlähteet sisältävät hamppuproteiinin, herneproteiinin, ruskean riisiproteiinin ja soijaproteiinin. Ne ovat sopia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat välttää maitopohjaisia proteiineja. Sisältäen täydet aminohappoprofiilit, korkean proteiinipitoisuuden ja olemalla täysin laktoosittomia, monet ovat päätyneet vegaanisiin vaihtoehtoihin.

Protein Blends

Proteiinisekoitukset kuten Total Protein sisältää erilaisia proteiininlähteitä yhdistettynä. Ihanteellinen niille, jotka haluavat monipuolisen imeytymisnopeuden, sillä ne sisältävät sekä nopeasti imeytyvää herakonsentraattia, että hitaasti imeytyvää proteiinia, kuten misellaarista kaseiiniproteiinia.

Night-Time Protein

Yö-proteiini on erityisesti suunniteltu antamaan keholle kaikki ne ravintoaineet, joita se tarvitsee elpyäkseen ja kasvaakseen nukkuessasi. Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että tämä on erityisen tärkeää niille, jotka haluavat palautua tehokkaasti liikunnan tuomasta rasituksesta.

Ready To Shake

Sisältäen täsmälleen samoja korkealuokkaisia raaka-aineita kuin suuremmat proteiinijauheet, 'ready to shake' lisäravinteet ovat tarkasti mitattuja sisältämään juuri oikean määrän ravintoaineita tyydyttämään erilaisia tavoitteita. Sekä ne sopivat kätevästi kuntosalikassiin ja edellyttävät vain veden lisäämistä.

Meal Replacement Shakes

Tarkasti mitattuja sekoituksia, jotka varmistavat kaikkien tarvittavien täysipainoisesta ateriasta saatavien ravintoaineiden saannin helposti. Valitse joko MACRO:MEAL tai Low Calorie Meal tarjoamaan erittäin hyvät ateriankorvikkeet sisältäen proteiinia, aminohappoja, hiilihydraatteja ja välttämättömiä rasvoja.