Hyvinvointi

Jooga helpottaa stressiä | Joogan rentoutustekniikoita

Olet ehkä kuullut joogan monista hyödyistä (kiinteytys, notkistuminen, lihaskunto), mutta fyysisten etujen lisäksi jooga tekee ihmeitä myös taistelussa stressiä vastaan.

Sinun ei tarvitse olla edistynyt joogi arvostaaksesi sitä vaikutusta, joka joogalla voi olla stressitasoon; jopa lyhyt tuokio helppoja asanoita voi hiljentää mielen ja tarjota hengähdystauon. Samalla kun pääset eroon lihasjumeista, voit keskittyä hengittämiseen ja tasapainoiluun ja löytää sisäisen rauhan.

Meillä on myös uusi joogaan suunniteltu vaatemallisto – Composure – jolla pääset uskomattomaan flowhun. Katso uusi mallisto miehille ja naisille täällä.

Joogaa stressiin

Coventryn ja Radboudin yliopistot analysoivat 18 eri tutkimusta, joissa oli yhteensä 846 osallistujaa. Tutkimuksessa havaittiin, että ihmisillä, jotka tekivät mindfulness-pohjaisia harjoituksia oli huomattavasti vähemmän molekyylejä, jotka aktivoivat tulehdusta geeneissä.2

Nämä molekyylit vapautuvat stressaavien tapahtumien jälkeen, vasteena “taistele tai kuole” kokemukselle.

Johtava tutkija Ivana Buric Coventryn yliopistosta sanoi “Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa harjoittavat jo mindfulness-pohjaisia harjoituksia, kuten joogaa tai meditaatiota, mutta mitä he eivät ehkä tiedä on se, että nämä hyödyt alkavat molekyylisellä tasolla ja muuttaa sitä miten geneettinen koodimme tekee työtään.”

Yksinkertaistettuna, mindfluness saa aivot ohjaamaan DNA prosesseja polulle, joka parantaa hyvinvointia.2

Jooga voi ehkä tuntua stressaavalta kokemukselta, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, että et ole tehnyt oikeita asentoja. Istuma-asennossa tehdyt asanat voivat auttaa sinua tuntemaan olosi rauhallisemmaksi ja auttaa pääsemään meditoivaan mielentilaan silloin kun haluat miettiä asioita. Seisten tehdyt asanat puolestaan voivat voimaannuttaa ja herätellä lihaksia keskittyen mieleen.

 

Parhaat jooga-asennot

Kyselyn mukaan, johon vastasi sekä kokeneita että aloittelevia joogeja, jotkin asennot ovat rentouttavampia kuin toiset. Jos siis haluat aloittaa mahdollisimman rentouttavista jooga-asanoista, niin kokeile näitä rauhoittavia asentoja:

Lapsen lepoasento (Balasana): Tämä on yksi avainliikkeistä rauhoittamaan ja voit palat tähän useaan otteeseen joogan aikana.

Silta (Setu Bandha Sarvangasana): Tämä asana lievittää jännitystä ja voi auttaa rentoutumaan.

Kuolleen miehen asento (Savasana): Tätä moni varmasti pitää helpoimpana jooga-asentona, mutta jos stressillä on ote, niin voi olla vaikeaa maata hiljaa paikoillaan. Tämä asento laukaisee rentoutumisvasteen. Voit ajatella tätä rentoutumisen harjoitteluna.

Eteentaivutus seisten (Uttanasana): Tämä perinteinen asento voi auttaa lievittämään jännitystä.

Kotka (Garudasana): Tämä asana rentouttaa hartiat, joihin jännitys painottuu raskaan päivän aikana. Tasapainoilu pakottaa mielen keskittymään ja auttaa hälventämään ajatuksia.

 

Composure – vaatteita joogaan

Saumaton design ja todella pehmeät materiaalit tekevät viimeisimmistä lisäyksistä Composure-mallistoon täydellisiä joogeille. Kaikki vaatteet ovat mukavia ja tyylikkäitä ja mahdollistavat täydet liikeradat, jotta pääset haastavimpiinkiin asentoihin tyylillä.

Mallistoon kuuluu uusia urheiluliivejä, legginsejä, huppareita, collegehousuja, toppeja ja paljon muuta, joten löydät valikoimasta varmasti jotain motivoivaa.

 

Pähkinänkuoressa


Stressi on valitettavasti arkipäivää monille meistä ja siksi oma aika kehon ja mielen rahoittamiseksi onkin tärkeämpää kuin koskaan. Jooga voi olla pelastus stressaavan päivän jälkeen, se vain odottaa että kokeilet sitä.Laura Myllykoski

Laura Myllykoski

Writer and expert

Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä