Siirry pääsnäyttöön
Ravinto

Tuliset kikherne-hampurilaiset | Resepti

Tuliset kikherne-hampurilaiset | Resepti
Daniela Flaszka
Writer and expert5 vuotta Ago
Näytä Daniela Flaszka:n profiili

Nämä tuliset kikhernehampurilaiset ovat täynnä makua korianterista, valkosipulista, aurinkokuivatuista tomaateista sekä hummuksesta. Hampurilaiset kruunaa siihen laitettava sweet chilimajoneesi (joka sopii myös vegaaneille) sekä vitamiineja lisäävät pinaatti sekä punakaali. Tämä hamppari on siis myös terveellinen ja ravitsee kehoasi!

Reseptillä valmistuu 6 hampurilaista - täydellinen meal prep muutamaksi päiväksi tai jos haluat kokata ystäviesi kanssa herkullisen lounaan tai päivällisen. Voit myös pakastaa kikhernepihvit ja syödä ne myöhemmin!

Klikkaa tästä nähdäksesi hampurilaisten ravinotarvot!

Spicy chickpea burgers

Määrä: 6 hampurilaista

Ainekset

hampurilaisiin:
 • 600g kikherneitä
 • 50g täysjyvävehnäjauhoja
 • 60g tuoretta korianteria
 • 1 keskikokoinen sipuli
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 50g aurinkokuivattujatomaatteja
 • 1 tl kuminaa
 • 1/2 tl kurkumaa
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl cayannepippuria
 • 2 rkl hummusta
Sweet-chilimajoneesiin:Lisäksi:
 • 6 täysjyvävehnä hampurilaissämpylää
 • Punakaalia sekä kourallinen pinaattia tai jotain muuta salaattia

Valmistus

1.  Aloita kuivaamalla kikherneet. Lisää ne tämän jälkeen tehosekoittimeen yhdessä jauhon, korianterin, sipulin, valkosipulin, tomaattien, cayannepippurin, kuminan, kurkuman, suolan ja hummuksen kanssa.

2.  Sekoita kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin. Voit joutua mahdollisesti kaapimaan taikinan blenderin reunoista, jotta saat kaiken tarpeeksi pieneksi silpuksi. Jos taikina on kuitenkin mielestäsi liian kuivahkoa lisää hummusta vähän.

3. Kun taikina on saanut oikean koostumuksen peitä se elmukelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään noin 30 minuutiksi.

4.  Kun taikina on kiinteytynyt jaa se kuuteen osaan ja muotoile hampurilaispihvit.

5. Laita liesi keskilämmölle ja lisää hieman kookosöljyä siihen.

6. Kun pannu on kuuma voit aloittaa pihvien paistamisen. Paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli varovasti kääntäen.

7. Tehdäksesi sweet chilimajoneesin sekoita ainekset majoneesi sokerittoman sweet chilikastikkeen kanssa.

8.  Kun kaikki ainekset ovat valmiita tarvitsee sinun enää vain paahtaa hampurilaissämpylät ja kasata ainekset niiden väliin. Laita pihvin päälle hieman sweet chilimajoneesia, kikhernepihvi, pinaattia ja hieman punakaapia.

 

RAVINTOSISÄLTÖ PER HAMPURILAINEN

Tuliset kikhernehampurilaiset korianterilla

Ravintosisältö

Määrä per annos

Kalorit 396kcal 90 kaloria rasvasta
% Päivittäisestä saannista *
Rasva 10g 15%
Hiilihydraatit 29g 10%
Proteiini 10g 20%

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Daniela Flaszka
Writer and expert
Näytä Daniela Flaszka:n profiili
Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016. Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa. Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä. Lue lisää Danielasta täältä.
myprotein