Uncategorized

Phyllida: Aktiivinen päivällä, aktivisti illalla 

Toiminnallisen kuntoilun urheilija ja kasvojen tasa-arvon aktivisti.

22-vuotiaana Phyllida Swift lähti vapaahetoiseksi Ghanaan matkalle, joka tulisi muuttamaan hänen elämänsä. Phyllida heräsi hämmästykseksensä eräänä päivänä puolet hänen kasvoistaan leikattuina auto-onnettomuuden jälkeen.

“Inhosin ihmisten sääliä” 

Hänet vietiin tuskissaan sairaalaan hoitoon murtuneiden luiden ja koko kehon vahinkojen vuoksi. Sairaalassa hän tajusi, että hänen kasvonsa olisivat ikuisesti arpeutuneet, eikä sitä voisi mitenkään peittää.

Kokemus oli niin intensiivinen, etä Phyllida koki “kuin sitä ei olisi koskaan tapahtunutkaan, se oli kuin kehon ulkopuolinen kokemus”. Hän muistelee miten häntä inhotti nähdä ihmisten sääli, kun oletettiin, ettei hän voisi koskaan enää tuntea itseään itsevarmaksi ja kauniiksi. Tämä ainoastaan sai hänet kokemaan, että hänen pitäisi osoittaa tämä olettamus vääräksi. Se on ollut hänelle “iso voima” hänen elämässään.

 

“Arvet ovat antaneet minulle tarkoituksen” 

Phyllida kamppaili ensin arpiensa ja niiden aiheuttaman sosiaalisen stigman kanssa, mutta alkoi sitten puhumaan kokemuksistaan tulipaloselvityjän James Partridgen perustamassa hyväntekeväisyysjärjstestössä Changing Faces UK:ssa. James perusti myös Face Equality International -järjestön, jonka toimitusjohtaja Phyllida on tänä päivänä. Hän jatkaa kasvojen epämuodostumien stigmojen purkamista j avaa keskustelua aiheesta maailmanlaajuisesti.

 

“Kyse ei ole painonpudotuksesta, vaan jatkuvasti uusien liikkeiden oppimisesta” 

Kuntoilu on ollut korvaamaton työkalu Phyllidalle hänen matkallaan itsensä rakastamiseen koko hänen uransa ajan. Kehon työntäminen äärirajoille jokaisessa treenissä voimaannuttaa ja nähdessään, mitä keho pystyy tekemään Phyllida boostaa omaa itsetuntoaan.

Voimme kaikki inspiroitua ja ottaa oppeja Phyllidan tarinasta ja siksi haluamme juhlia kaikkia hänen saavutuksiaan ja jatkuvaa yritystä purkaa kasvojen epämuodostumista aiheutuvia stigmoja.Laura Myllykoski

Laura Myllykoski

Writer and expert


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä