Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Kannattaako kipeänä treenata?

Kannattaako kipeänä treenata?
Laura Myllykoski
Writer and expert3 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Ei ole mitään sen ärsyttävämpää kuin tulla kipeäksi juuri kun olet hyvässä vauhdissa treeniohjelmasi kanssa ja alat nähdä tuloksia. Se kutina kurkussa, joka johtaa kamalaan niistämiskatastrofiin...Jos tunnet olosi heikoksi näinä Covid-aikoina, sinun tulee ehdottomasti välttää kuntosalia, kunnes saat negatiivisen testituloksen! Mutta jos saat negatiivisen tuloksen ja kärsit vain tavallisesta flunssasta, tässä ohjeemme siihen, miten kannattaa toimia treenien suhteen. 

Kaulan ylä- vai alapuolella?

Kuuntele aina kehoasi, jos epäilet olevasi tulossa kipeäksi tai olet jo flunssan oireinen. Jos olet ihan poikki, niin parin treenin missaaminen ei tee suurtakaan muutosta isossa kuvassa.Toinen sääntö on “Ovatko oireesi kaulan yläpuolella vai alapuolella?”Jos olet tukkoinen ja tunnet kurkkusi hieman kipeäksi voi todennäköisesti vielä ihan hyvin harrastaa kevyttä tai kohtalaista liikuntaa. Jos olet suunnitellut kovaa HIIT-treeniä tai raskaita painoja, kannattaa vaihtaa suunnitelmat johonkin helpompaan. Liian kova treeni voi lykätä palautumista ja saada olosi vain huonommaksi. Koita helpottaa oloasi vitamiineilla ja hengitysteitä avaavilla valmisteilla, jotta voit hyvin tehdä kevyttä treeniä.Jos oireesi ovat kaulan alapuolella, tarina on ihan toisenlainen. Yskä, hengitysongelmat, pahoinvointi ja kivut tarkoittavat sitä, että sinun tulisi ehdottomasti skipata treeni ja levätä sängyssä.

Estä leviäminen

Jos olet kipeä ja silti suunnittelet treeniä, estä taudin leviäminen pysyttelemällä kotitreeneissä, joihin olemmekin saaneet totutella viimeisen vuoden aikana.Meiltä löydät monia kotitreenejä YouTubesta, tsekkaa esimerkiksi tämä...

https://youtu.be/L-b45afAZws

Muista tämä

Muista että yksikään treeni ei ole sen arvoinen, että saat itsesi voimaan vielä huonommin – ota tauko rutiinista, jos todella tarvitset. Säästät myös salikaverisi flunssalta. Jos oireesi ovat vain kaulan yläpuolella, mikään ei estä sinua tankkamasta vitamiineja ja tekemästä pientä kotitreeniä. Tärkeintä on kuunnella oman kehon tarpeita. Ja muista ottaa aina Covid-testi, kun tunnet itsesi kipeäksi.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein