Ruokaohjeet

Seesamitofu | Proteiinipitoista vegaanista meal preppausta

Olitpa vegaani tai et, sinun on ehdottomasti kokeiltava tätä tahmeaa seesamitofua (Sticky Sesame Tofu).

Niall Kirkland auttaa sinua pitämään yllä vegaanista ruokavaliota tällä herkullisella tofu-reseptillä, joka on varsinainen makusensaatio. Jos et pidä tofusta takaamme, että et ole vain kokannut sitä vielä oikein, luota meihin.

Lupaamme, että et tule pettymään tähän täyteläiseen sweet & sour –kastikkeeseen. Puhumattakaan kevätsipulista ja seesamin siemenistä, jotka saattavat kuulostaa pieniltä lisiltä, mutta tekevät oikeasti ison eron kokonaisuuteen.

2 annosta

 

Ainekset

Rapsakkaan tofuun:

  • 1 lohko kiinteää tofua
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 25g maissijauhoja
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kookosöljyä

Tahmeaan kastikkeeseen:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl Sugar-Free Sauce (Sweet Chilli)
  • 2 rkl agavesiirappia
  • 2 rkl tomaattiketsuppia
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl valkosipuliraetta
  • 1 tl maissijauhoja sekoitettuna noin 50ml kiehuvaa vettä

Tarjoiluun:

  • Leikattua kevätsipulia
  • Seesamin siemeniä
  • Basmatiriisiä

Vegaanista Meal Preppausta Seesamitofulla

Valmistus

  1. Pilko tofu 2cm kuutioiksi ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla
  2. Laita tofun palaset soijakastikkeella täytettyyn kulhoon ja sekoita kunnes kaikki palat ovat kastikkeen peitossa
  3. Siirrä tofun palaset maissijauhoilla täytettyyn kulhoon ja sekoita kunnes kaikki palat ovat jauhojen peitossa
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lukuunottamatta maissijauhosekoitusta ja jätä tekeytymään
  5. Lämmitä kookosöljy pinnoitetulla pannulla ja lisää tofun palaset. Paista 4-5 minuuttia keskilämmöllä (öljyn tulisi miedosti sihistä). Tarkista että tofun palaset ovat kullertavan värisiä ja rapsakoita paistetulta puolelta ennen kääntämistä ja toisen puolen paistamista.
  6. Kun tofut ovat valmiita, siirrä ne pois pannulta odottamaan. Puhdista pannu kevyesti talouspaperilla ja lisää sitten kastike.
  7. Anna kastikkeen kevyesti kiehua 5 minuutin ajan. Lisää maissijauhosekoitus ja sekoita hyvin. Anna kastikkeen kiehahtaa vielä kerran ja keitä kunnes kastike paksunee – tähän menee noin 3-4 minuuttia.
  8. Lisää rapeat tofun palat takaisin pannulle ja pyörittele niitä kastikkeessa. Älä jätä tofua pannulle liian pitkäksi aikaa, sillä se menettää rapeutensa.
  9. Tarjoile basmatiriisin kanssa ja koristele annos kevätsipulilla sekä seesamin siemenillä.

Nutritional Facts

Amount per serving

Calories 592
Total Fat 19g
Total Carbohydrates 60g
Protein 34g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.


Ekslusiivisia tarjouksia, vaateuutuuksia ja reseptejä - Tilaa uutiskirje! Klikkaa tästä