Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Immuunijärjestelmä – 5 ravintolisää sen boostaamiseen | Ravintolisät

Immuunijärjestelmä – 5 ravintolisää sen boostaamiseen | Ravintolisät
Rosa Havumaki
Writer and expert6 vuotta Ago
Näytä Rosa Havumaki:n profiili

Immuunijärjestelmä ja terveys

Ihmisen immuunijärjestelmä on todella vaikuttava, kun pysähtyy miettimään, että sen on käsiteltävä lukuisia stressitekijöitä päivittäin.  Sitä voivat koetella sairaudet, myrkyt ja erilaiset ilmansaasteet, epäterveelliset tuotteet, stressi, bakteerit, ikääntyminen ja jopa liikunnan aiheuttama fyysinen rasitus.

Kyllä, immuunijärjestelmää pahoinpidellään päivittäin, mutta jos pidät huolta omastasi ja pidät sen niin terveenä kuin voit, huomaat pian, että siitä on sinulle hyötyä.

Immuunijärjestelmä on ensimmäinen ja viimeinen puolustuslinja sairauksia ja tauteja vastaan, joten mitä vahvempi immuunijärjestelmä on, sitä terveempi ihminen on. Valitettavasti mitä heikompi immuunijärjestelmä on, sitä todennäköisemmin henkilö sairastuu tai kärsii huonosta terveydestä.  Hyvä uutinen kuitenkin on, että voit helposti vahvistaa ja boostata immuunijärjestelmää eri tavoin.  Yksi tapa tehdä tämä on käyttää ravintolisiä.

 #1 Kalaöljy tukemaan immuunijärjestelmää

Kalaöljylisäravinteet, kuten kalanmaksaöljy, ovat tunnettuja terveyttä edistävistä vaikutuksistaan, etenkin immuunijärjestelmään vaikuttavista.  Kalaöljyvalmisteet sisältävät yhdisteitä, joiden on todettu vahvistavan huomattavasti ihmisen immuunijärjestelmää monin eri tavoin.

Monien näistä yhdisteistä on todettu alentavan tulehdusta ja vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä, ne siis osaltaan vahvistavat sydän- ja verenkiertojärjestelmää.

Liikuntasuorituksen jälkeen, koska kova harjoitus on todellakin stressitekijä, meidän immuunijärjestelmämme voi olla tilapäisesti heikentynyt, koska stressi vaikuttaa erittäin haitallisesti immuunijärjestelmän toimintaan. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että fyysisen rasituksen jälkeen, kalaöljy voi merkittävästi parantaa immuunijärjestelmän terveyttä ja toimintoja, mikä tarkoittaa, että jos kalaöljyä halutaan käyttää tukemaan immuunijärjestelmää, hyvä aika ottaa kalaöljyä voisi olla harjoituksen jälkeen.

Kalaöljyllä on myös lukemattomia muita terveysvaikutuksia, joten ihmiset voivat päätyä nauttimaan kalaöljyä aivan hyvin myös muina vuorokauden aikoina.

immuunijärjestelmä ja kalaöljy

 #2 D-vitamiini auttaa luuston hyvinvoinnissa

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka tunnetaan myös "aurinkovitamiinina”, johtuen pitkälti siitä, että kun kroppa altistetaan auringon UV-säteilylle, ihmiskeho pystyy valmistamaan d-vitamiinia luonnollisesti.

Tutkimukset viittaavat siihen, että keskimääräistä korkeampi määrä D-vitamiinia veressä, voi vähentää merkittävästi henkilön riskiä kärsiä sairauksista tai taudeista.

D-vitamiini ei auta ainoastaan immuunijärjestelmän vahvistamisessa, vaan se vaikuttaa myös kalsiumin imeytymiseen, parantaen kalsiumien imeytymistä luustoon, joten se on hyödyllinen ihmisille, jotka haluavat vahvistaa luustoaan.

On syytä huomata, että koska D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, se olisi parasta nauttia runsaasti omega-3 rasvahappoja sisältävän lisäravinteen kanssa, kuten esimerkiksi kalaöljyn, josta puhuimme jo aikaisemmin.

 #3 Probiootit tukemaan suoliston terveyttä

Probiooteista on joskus käytetty nimitystä "hyvät bakteerit", jotka elävät ihmisen ruoansulatuskanavassa, pääasiassa suolistossa.  Ruoansulatuskanavassa on kirjaimellisesti miljoonia ja taas miljoonia erilaisia ​​bakteereja;  hyviä ja huonoja.

Hyvillä bakteereilla on havaittu olevan elintärkeä rooli immuunijärjestelmän terveydelle ja toiminnalle, sillä ne voivat auttaa T-solujen tuotannossa, jotka vastaavat haitallisten bakteerien, myrkkyjen ja vapaiden radikaalien torjunnasta elimistössä.

Se, mitä tapahtuu suolistossa, ohjaa jopa 70%: sti immuunijärjestelmän toimintaa, joten jos suolistosi ei ole terve, et ehkä itsekään ole.

T-solut ovat meidän valkosolujamme ja ne oikeastaan toimivat kehossa kuten sotilaat, auttaen meitä suojautumaan sairauksia ja tauteja vastaan.  Mitä enemmän valkosoluja meillä on, ja mitä terveempiä ne ovat, sitä voimakkaampi meidän immuunijärjestelmämme on.

Mikä parasta, probiootit voivat myös parantaa ruoansulatusta ja ravinteiden imeytymistä, mikä voi myös vahvistaa immuunijärjestelmää, koska pystymme paremmin hyödyntämään nauttimaamme ravintoa ja lisäravinteita.

 #4 C-vitamiini karkoittamaan flunssa

C-vitamiini on todennäköisesti kaikkein tärkein vitamiini, mitä tulee immuunijärjestelmän tukemiseen, minkä vuoksi lääkärit suosittelevat lisäämään C-vitamiinia kulutusta vilustumiskausien aikana.

C-vitamiini on hyvin tunnettu immuunijärjestelmää vahvistavana lisäravinteena, johtuen sen antioksidantin kaltaisista ​​ominaisuuksista, jotka auttavat elimistöä pääsemään eroon vapaista radikaaleista.

Lisäksi se voi sitoa itseensä myrkyllisiä aineita sisältäpäin, estäen niitä häiritsemästä elimistön luonnollisia prosesseja.

treeni ja vitamiinit immunijärjestelmä

 #5 Monivitamiinit tukemaan yleistä hyvinvointiasi helposti

Tosiasiassa kaikki vitamiinit ovat terveellisiä ja hyödyllisiä ihmiskeholle, ja ottamalla monivitamiinivalmistetta joka päivä, varmistat, että elimistösi saa juuri tarvitsemiaan ravinteita.

Monivitamiinivalmisteet, kuten nimestäkin voi päätellä, ovat lisäravinteita, jotka sisältävät joukon hyödyllisiä vitamiineja, kuten: A, B, C, D, ja E. Niitä on usein myös täydennetty lisäämällä eri mineraaleja, kuten sinkkiä, rautaa ja magnesiumia, jotka ovat myös erittäin tärkeitä immuunijärjestelmän terveydelle ja toiminnalle.

Nauti yksinkertaisesti yksi monivitamiinivalmiste päivässä, mieluiten puhtaan, ravitsevan ruoan ja terveellisen rasvan kanssa ja olet hyvää vauhtia saamassa päivittäisen suositellun annoksen verran vitamiineja ja muita mikroravinteita.

Paranna immuunijärjestelmääsi ja pysy terveenä

Taisteletko vilustumista vastaan?  Boostaa immuunijärjestelmää lepäämällä riittävästi, juomalla tarpeeksi vettä ja nauttimalla terveyttä edistäviä ravintolisiä! Muista, että myös kova treeni rasittaa immuunijärjestelmääsi ja on tärkeää varmistaa, että saat kaikki kehollesi välttämättömät kivennäis- ja hivenaineet. Kun huolehdit terveydestäsi voit treenata enemmän ja kehityt paremmin.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Rosa Havumaki
Writer and expert
Näytä Rosa Havumaki:n profiili
Rosalla on EREPS:in (the European Register of exercise Professionals) myöntämä personal trainer koulutus, jonka lisäksi hän on myös suorittanut liikuntalääketieteen ja terveystieteen perusteet Itä-Suomen yliopistossa. Rosa opiskelee tällä hetkellä liikunnanohjaajaksi Haaga-Heliassa Vierumäellä. Tämä koulutus tarjoaa hänelle kyvyt sekä tietotaidon toimia nykypäivän urheilu- ja vapaa-ajan sektorilla. Vierumäen liikunnanohjaajan koulutus on nykyaikainen sekä ammattimainen, jossa jatkuvasti muuttuva ala sekä innovaatiot ovat avainasemassa. Rosan on määrä valmistua vuonna 2019 liikuntatieteiden kandidaatiksi. Rosa on myös kirjoittanut jo reilun vuoden ajan hänen omaa lifestyle-hyvinvointiblogiaan, jossa hän jakaa ruokaan, matkustamisen sekä treenaamiseen liittyviä vinkkejä. Rosan blogiin pääset tästä. Lue lisää Rosasta täältä: https://www.linkedin.com/in/rosa-havum%C3%A4ki-446b91142/.
myprotein