Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Luonnollinen rasvanpolttaja | Parhaat rasvanpolttajat lisäravinteina

Luonnollinen rasvanpolttaja | Parhaat rasvanpolttajat lisäravinteina
Laura Myllykoski
Writer and expert4 kuukautta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Kardio ja voimaharjoittelu auttavat kyllä painonpudotuksessa, mutta terveellinen ruokavalio ja oikeanlaiset lisäravinteet voivat antaa painonpudotukseen kunnon boostia. On olemassa tiettyjä ruokia, joita voit lisätä ruokavalioosi auttamaan rasvanpolttoa. Tässä artikkelissa jaamme parhaat luonnolliset rasvanpolttajat ja faktat siitä, miten ne toimivat.Löydät tästä artikkelista seuraavaa:
  • Mitä ovat luonnolliset rasvanpolttajat?
  • Miten rasvanpolttaja auttaa painonpudotuksessa?
  • Luonnollisten rasvanpolttajien hyödyt
  • Parhaat rasvanpolttajat
  • Pitäisikö minun käyttää rasvanpolttajia?
  • Usein kysytyt kysymykset
 
Rasvanpolttaja lisäravinteet

Mitä ovat luonnolliset rasvanpolttajat?

Luonnolliset rasvanpolttajat ovat ruoassa (tai ravintolisissä) olevia aineita, jotka lisäävät rasvasolujen hajoamista ja tuottavat lämpöä – tätä prosessia kutsutaan termogeneesiksi.1Jotkut luonnolliset rasvanpolttajat lisäävät aineenvaihduntaa ja toiset taas vaikuttavat ruoansulatukseen auttaen meitä tuntemaan olomme kylläisemmiksi. Tässä artikkelissa tarkastellaan tehokkaimpia rasvanpolttajia, jotta voit arvioida olisiko niistä sinulle apua tavoitteidesi saavuttamisessa. 

Miten rasvanpolttaja auttaa painonpudotuksessa?

Rasvanpolttajat auttavat painonpudotuksessa muutamalla eri tavalla. Yksi on parantamalla ruskean rasvakudoksen määrää kehossa. Kehosi sisältää kahden tyyppistä rasvakudosta - valkoista ja ruskeaa. Valkoinen rasva muodostaa suurimman osan kehossa olevista rasvavarastoista, jotka johtuvat kaloreiden liiallisesta kulutuksesta.1 Tämäntyyppinen rasva lisää painonnousun todennäköisyyttä.Ruskean rasvan pitoisuus on suurin vastasyntyneillä vauvoilla, ja sen yleensä vähenee ikääntyessämme. Se auttaa säätelemään ruumiinlämpöä muiden tärkeiden prosessien ohella.1 Ruskeaa rasvaa voidaan ajatella "aktiivisena" kudoksena, joka lisää kokonaisenergiankulutusta (kalorien polttaminen) ja johtaa lämmön - tai termogeneesin - syntymiseen.Tämä tarkoittaa, että suurempi ruskean rasvan ja valkoisen rasvan välinen suhde tarkoittaa suurempaa kaloripolttoa ja suurempaa laihtumista; tällöin rasvanpolttajat kuten erilaiset ruoat ja lisäravinteet voivat auttaa, koska ne voivat stimuloida tätä vaikutusta kehossa.1Kehon rasvakudoksen vähentäminen ja sen korvaaminen vähärasvaisella massalla (lihas) lisää aineenvaihduntaa pitkällä aikavälillä ja voi auttaa estämään ylipainoon liittyviä kroonisia terveysongelmia.

 

Luonnollisten rasvanpolttajien hyödyt

Luonnollisten rasvanpolttajien käyttö voi auttaa parantamaan terveellisen ruokavalion ja harjoitteluohjelman tuloksia. Oikean polttoaineen (ruoan ja lisäravinteiden) käyttö voi auttaa kehoa säilyttämään rasvatonta massaa samalla kun se lisää kehon rasvakudoksen aktiivisuutta.Mietit luultavasti mitä nämä luonnolliset rasvaa polttavat lisäravinteet ovat nyt, eikö?
Luonnolliset rasvanpolttajat

Parhaat rasvanpolttajat

Vaikka markkinoilla on satoja tuotteita, jotka lupaavat auttaa sinua polttamaan rasvaa, seuraava luettelo rasvanpolttajista on luonnollisia tuotteita, joihin voit varmasti luottaa.Nämä ovat neljä luonnollista rasvanpolttajaa, jotka ovat osoittaneet hyötyjä vuosien ajan ja joiden käyttöä ja turvallisuutta tukevat lukuisat eri tutkimukset. 

Vihreä tee

Vihreä tee on luonnollinen energisoivat juoma sekä rasvanpolttaja, jota on käytetty monissa kulttuureissa vuosisatojen ajan. Vihreän teen rasvaa polttavia komponentteja kutsutaan "katekiineiksi", joiden on havaittu lisäävän aineenvaihduntaa ja polttavan enemmän energiaa sekä liikunta- että lepojaksojen aikana.Mielenkiintoisinta katekiineissa on se, että ne auttavat kehoa valitsemaan rasvan polttamisen ensisijaisena energialähteenä.2 Koska ne voivat myös vähentää ruokahalua ja toimia stimulanttina energian lisäämiseksi, vihreän teen katekiineilla on moninkertainen hyöty rasvanpoltossa. Vihreä tee sisältää myös kofeiinia, mikä tuplaa potentiaalin rasvanpolttoon. 

Kofeiini

Useimmille ihmisille kofeiini on ensimmäinen asia, jonka he ajattelevat herätessään, mutta kofeiinilla on myös rasvanpolttoa ja aineenvaihduntaa tehostavia ominaisuuksia. Rasvan karistaminen edellyttää sekä kuluttamasi energian lisäämistä että nauttimasi energian vähentämistä (ruoasta) - ja kofeiinilla on merkitystä molemmissa.3Kofeiini toimii stimulanttina, joka vähentää ruokahalua ja hajottaa ja polttaa rasvaa.3 Kofeiinia esiintyy luonnollisesti monissa elintarvikkeissa - teestä ja kahvista jopa suklaaseen. Se sisältyy myös moniin harjoittelua edeltäviin lisäravinteisiin ja energiajuomiin. Tämä yhdistelmä energian lisäämistä, ruokahalun vähentämistä ja helppoa saatavuutta erilaisten ruokien ja juomien muodossa tekee siitä yhden parhaista käytettävissä olevista luonnollisista rasvanpolttajista. Mutta varmista, ettet käytä sitä liikaa, koska monet ihmiset reagoivat eri tavalla kofeiiniin! 

Monimutkaiset B-vitamiinit

B-vitamiineilla on tärkeä rooli kehossa, mutta erityisesti B6- ja B12-vitamiineilla on keskeinen rooli aineenvaihdunnassa. B6-vitamiinia, joka tunnetaan myös nimellä pyridoksiini, löytyy monista elintarvikkeista, sekä kasvi- että eläinperäisistä, kuten kikherneistä, naudanlihasta, tonnikalasta, lohesta, kanasta, perunoista ja banaaneista. B6-vitamiinia käyteetään moniin aineenvaihdunnan toimintoihin, kuten pilkkomaan rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiineja. Ruoan tehokas aineenvaihdunta energiaksi on välttämätöntä terveelle kehonkoostumukselle.Koska tärkeitä B-vitamiineja, kuten B12, on saatavana pääosin vain lihasta ja kalasta, vegaanien ja kasvissyöjien voi olla vaikea saada riittäviä määriä.5 Ruokavalion täydentäminen B12-lisäravinteilla voi parantaa aineenvaihduntaa ja lisätä energiaa, jos et saa sitä tarpeeksi ruokavaliostasi.

 

Proteiini

Syöt tätä makro-ravinnetta jo päivittäin, ja se onkin erittäin tärkeää pitää hallinnassa, etenkin lihasten rakentamisen ja rasvanpudotuksen suhteen.Kun treenaat säännöllisesti ja yrität muuttaa kehosi koostumusta, kuluttamalla enemmän proteiinia ja samalla vähentämällä kokonaiskaloreita voit parhaiten kohdistaa varastoituneen kehon rasvan energiaksi. Lisäproteiinin nauttiminen auttaa kehoasi säilyttämään ja rakentamaanrasvatonta kehon massaa (lihaksia) ja aktivoimaan varastoitunutta rasvaa polttoaineeksi.6

 

Pitäisikö minun käyttää rasvanpolttajia?

Luonnollisia rasvanpolttajia ovat vihreä tee, kofeiini, monimutkaiset B-vitamiinit ja proteiini. Nämä voivat auttaa sinua polttamaan rasvaa lisäämällä energiankulutusta, parantamalla energiatasoa ja aineenvaihduntaa sekä stimuloimalla kehoasi käyttämään rasvaa polttoaineena.Vaikka näiden luonnollisten rasvanpolttajien normaalilla kulutuksella ei tunneta mitään vakavia terveysvaikutuksia, kofeiinin saannissa on noudatettava varovaisuutta, koska sitä on yllättävissäkin paikoissa (ruokasooda, suklaa jne.)Kofeiinin liikakulutus voi vaikuttaa sydän- ja verisuonitoimintoihin sekä uneen7, ja on suositeltavaa olla ylittämättä 400 mg päivässä tai 200 mg raskaana oleville naisille.8 Kuten kaikkien lisäravinteiden kohdalla, kannattaa kiinnittää huomiota nauttimaasi määrään, mutta lista parhaista luonnollisista rasvanpolttajista voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.  

Pähkinänkuoressa

Saatavilla on satoja tuotteita rasvan polttamiseksi, mutta luonnollisia tuotteita, kuten vihreää teetä, kofeiinia, B12- ja B6-vitamiineja sekä proteiinia, on helppo sisällyttää päivittäiseen rutiiniin ja niitä löytyy kaikista supermarketista.Nämä kaikki on osoitettu tutkimusten avulla tehokkaiksi stimulanteiksi lisäämään rasvan termogeneesiä. Näiden voimakkaiden luonnollisten lisäravinteiden yhdistäminen terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen harjoitteluohjelmaan voi auttaa sinua polttamaan rasvaa ja saavuttamaan toivomasi kehonkoostumuksen. 

Usein kysytyt kysymykset

Onko proteiini luonnollinen rasvanpolttaja?

Proteiini voi auttaa polttamaan rasvaa. Jos nautit enemmän proteiinia, kehosi voi paremmin säilyttää ja rakentaa rasvatonta lihasmassaa sekä aktivoida varastoituneen rasvan käyttöä polttoaineeksi.

 

Mitä ovat luonnolliset rasvanpolttajat?

Luonnolliset rasvanpolttajat ovat aineita, jotka tehostavat rasvasolujen pilkkomista kehossa sekä tuottavat lämpöä.

 

Miten luonnolliset rasvanpolttajat auttavat painonpudotuksessa?

Luonnolliset rasvanpolttajat voivat auttaa muuntamaan ruskean ja valkoisen rasvakudoksen suhdetta. Ruskea rasva on aktiivinen kudos, joka lisää kehon kokonaisenergian kulutusta, kun taas valkoinen rasva muodostaa enemmistön kehon rasvasta ja yhdistetään painonnousuun.

 

Mitä luonnollisia rasvanpolttajia on olemassa?

Luonnollisina rasvanpolttajina tunnetaan vihreä tee, kofeiini, vitamiinit B6 ja B12 sekä proteiini.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein