Siirry pääsnäyttöön
Ravinto

Avokado kypsäksi näillä vinkeillä | Ruokavinkit

Avokado kypsäksi näillä vinkeillä | Ruokavinkit
Jennifer Blow
Writer and expert5 vuotta Ago
Näytä Jennifer Blow:n profiili

Kypsytä avokado näillä vinkeillä nopeasti | Avokado kypsäksi

Ostitko raa’an avokadon? Ei hätää me jaamme helpot keinot sen nopeaan kypsyttämiseen!

Ei ole mitään ärsyttävämpää kuin kaupasta ostetut kivikovat avokadot (okei todennäköisesti on muitakin todella ärsyttäviä asioita, mutta tämä on yksi niistä). No mutta, ei huolta siitä. Me Myproteinilla olemme testanneet parhaat keinot avokadon kypsyttämiseen ja yksi niistä toimii jopa minuuteissa.

avokado kypsäksi
1. Avokado kypsäksi 3‐4 päivässä:

Ruskea paperipussi:

On tiistai‐ilta ja kivikova avokado tulisi saada syöntikelpoiseksi viikonloppuun mennessä. Mikä oikein avuksi?

Vastaus: ruskea paperipussi.

Aseta avokado(t) ruskeaan paperipussiin ja sulje se tiiviisti. Jätä keittiön pöydälle ja voilà, avokadot ovat syöntikypsiä viikonloppuun mennessä.

Mitä tiede sanoo:

Avokadot vapauttavat luonnollisesti kemiallista kaasua, joka kypsentää ne. Sulkemalla avokadot ruskeaan paperipussiin, kaasu ei pääse karkaamaan, vaan keskittyy vain ja ainoastaan kypsytysoperaatioon. Lisäksi ruskea paperipussi ”hengittää” toisin kuin esimerkiksi muovipussi.

2. Avokado kypsäksi 1‐2 päivässä:

ruskea paperipussi, jossa on hedelmä

Vain päivä tai kaksi aikaa siihen, kun avokadojen tulisi olla syöntikypsiä? Ei hätää, meillä on ratkaisu. Jotta avokadot kypsyvät entistä nopeammin, lisää ruskeaan paperipussiin esimerkiksi pari omenaa tai kypsä banaani. Sulje paperipussi tiiviisti ja jätä keittiön pöydälle odottamaan päiväksi tai kahdeksi.

Mitä tiede sanoo:

Omenat ja banaanit vapauttavat myös tätä kyseistä kaasua, joka nopeuttaa kypsymistapahtumaa. Lisäämällä tämänkaltaisia hedelmiä paperipussiin avokadojen sekaan, tehostuu kypsyminen entisestään.

kypsytä avokado nopeammin
3. Avokado kypsäksi 20 minuutissa: uuni avuksi

Kohdallesi sattuu avokadohätätapaus: unohdit tarkistaa avokadojen kypsyyden ajoissa ja guacamolen tulisi olla valmiina pöydässä 30 minuutin päästä, kun vieraat saapuvat. Tässäkin kohdassa voimme kertoa, että ei hätää! Tämä on ehkä nerokkain avokadon kypsentämisvinkki ikinä.

Jotta kivikovista avokadoista saataisiin kypsiä 20 minuutissa, tulisi uuni laittaa lämpiämään ensiksi 95 asteeseen. Samalla, kun uuni lämpenee, avokadot tulisi kääriä folioon tiukasti jättämättä minkäänlaisia aukkoja. Uunin lämmettyä, folioon käärityt avokadot asetetaan uuniin noin 10 minuutiksi (muista tarkistaa avokadojen vointi aina muutaman minuutin välein). Kun avokadot tuntuvat pehmeiltä, siirretään ne uunista jääkaappiin jäähtymään.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Jennifer Blow
Writer and expert
Näytä Jennifer Blow:n profiili

Jennifer Blow on meidän UKVRN rekisteröity ravitsemusasiantuntijamme - Yhdistyneen Kuningaskunnan rekisteri valtuutetuista ja koulutetuista ravitsemusasiantuntijoista. Hän on ravitsemustieteen kandidaatti ja suorittanut tämän lisäksi myös ravitsemustieteen maisterin opinnot sekä erikoistunut lisäravinteisiin ja urheiluravitsemukseen.

Jennifer on tämän lisäksi myös mainittu osaamisestaan useilla eri suurilla sivuilla kuten Voguen, Ellen ja Grazian sivuilla.

Hänen kokemuksensa ovat myös laajat. Hän on työsekennellyt yhdessä NHS:sän kanssa erilaisissa ravitsemustesteissä ja osallistunut useisiin eri tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on tutkittu esimerkiksi omega-3 rasvoja. Tämän lisäksi tutkimus, jossa tutkittiin roskaruoan vaikutuksia kehoon on myös julkaistu vuosittaisessa Nutrition Society konferenssissa. Jennifer myös aktiivisesti päivittää tietotaitoaan varmistaakseen, että hänen ravitsemustietonsa perustuu viimeisimpiin tieteellisiin tuloksiin. Voit lukea lisää Jenniferin kokemuksista täältä.

Vapaa-ajallaan Jennifer rakastaa mäkikävelyitä sekä pyöräilyä. Hän myös rakastaa levittää sanomaa siitä miten terveellisesti eläminen ja kunnossa pysyminen eivät todellakaan tarkoita nääntymistä.

myprotein