Siirry pääsnäyttöön
Ravinto

Vähennä sokerin määrää ruokavaliossasi

Vähennä sokerin määrää ruokavaliossasi
Myprotein
Writer and expert6 vuotta Ago
Näytä Myprotein:n profiili

Sivuuta sokeri

Tuntuuko sinusta, että olet sokerin orja? Me olemme keränneet yhteen 5 huippuvinkkiä auttaaksemme vähentämään sokerin kulutustasi! Nämä ovat ensiaskeleesi kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää..

#1 Sivistä itseäsi

Ennen kuin hätäännyt ja heität kaiken pois jääkaapistasi, ota hetki aikaa selvittääksesi sokerin saantisuositukset sekä eron luontaisten sokereiden (hedelmät, vihannekset, maitotuotteet) ja lisättyjen sokereiden (suklaat, keksit) välillä.  Jos epäröit, lue tuotteen ainesosaluettelo. Jos löydät ainesosia kuten sokeri, hunaja tai ruokosokeri, vertaa tuotetta sen maustamattomaan versioon - tämä voi todella avata silmäsi!

#2 Harkitse huolella juomasi

Vähentääksesi kiusausta, poista sokeripitoiset juomat kotoasi ja pidä pullo vettä aina mukanasi. Muista, että yksi tölkki limua voi sisältää jopa 11g sokeria, vastaten 43 kaloria – aika vaihtaa limu veteen!

#3 Huijaa makusilmujasi

Seuraavan kerran kun koet kovaa makeanhimoa, keitä itsellesi kuppi teetä. Minttu, inkivääri sekä chai teet auttavat sinua pääsemään yli makenhimostasi, sillä ne herättelevät samoja makuhermoja kuin sokeri. Teetä on saatavilla niin monea eri makua, joten et voi koskaan kyllästyä!

#4 Tee ruokaostoksesi kylläisenä

Sitä mitä ei ole kotona, ei tule syötyä. Tämän luulisi olevan tarpeaksi yksinkertainen neuvo – ennen kuin olet ruokakaupassa nälkäisenä! Pelaa varman päälle ja nauti terveellinen välipala ennen kauppaan lähtöä. Näin vältät makean mielitekosi ja herkut pysyvät poissa ostoskoristasi.

#5 Nauti luonnon omia karkkeja

Tyydyttää makeanhimosi, pitää sinut kylläisenä pidempään eikä sisällä lisättyä sokeri.  Mitä muuta voisitkaan toivoa? Tuoreet hedelmät ovat vastauksesi!  Vinkki: vältä kuivattuja hedelmiä. Valmistajat usein lisäävät niihin sokeria,  tiivisteitä sekä siirappia parantaakseen tuotteen makua – tämä on iso EI!

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Myprotein
Writer and expert
Näytä Myprotein:n profiili
myprotein