Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Fajitakakku

Fajitakakku
Lauren Dawes
Writer and expert3 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Emme uskoneet, että fajitakset voisivat olla vieläkin parempia, kunnes kokeilimme tätä kerroskakkua.

Unohda jokaisen yksittäisen fajitaksen täyttäminen ja kääriminen – se on niin 2020. Nyt tehdään kerroksia – kerroksia mureasta kanasta, tirisevästä paprikasta ja ylitsevuotavasta juustosta, jotka voit sitten paloitella ja tarjoilla runsaan smetanan ja salsan kera.

Jos tämä ei ole vielä saanut täyttä huomiotasi, niin mikä sitten saa.

 

5 annosta

https://youtu.be/NH9SVbyOW6A

Ainekset

 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 2 pilkottua kananrintaa
 • 2 pilkottua paprikaa
 • 1 pilkottu sipuli
 • 2 rkl fajitamaustetta
 • 4 tortillaa
 • 150g vähärasvaista mozzarellajuustoa (raaste)
Tarjoiluun:
 • Salsaa
 • Smetanaa
 • Korianteria
Fajitakakku

Valmistus

 1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja ota valmiiksi suurikokoinen pyöreä leivontavuoka ja leivinpaperia.
 2.  Lämmitä öljy isolla paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sitten kanan palaset ja paista, kunnes ne ovat muuttuneet vaaleanpunaisesta kauttaaltaan valkoisiksi.
 3. Lisää sipuli ja paprikat ja paista vielä toiset 2-3 minuuttia. Lisää sitten fajitamauste ja sekoita kunnolla, jotta mauste leviää kaikkialle. Paista vielä 2-3 minuuttia.
 4. Seuraavaksi ota leivontavuoka ja aloita kerrosten tekeminen laittamalla ensimmäinen tortilla vuoan pohjalle. Lisää kolmannes kanasekoituksesta tasaisesti tortillan päälle ja ripottele sitten kolmasosa raastettua mozzarellaa päälle. Lisää tämän päälle toinen tortilla.
 5. Toista tämä sama prosessi vielä  kaksi kertaa, kunnes kaikki kana ja juusto on käytetty ja aseta viimeinen tortilla pinon päälle. Painele käsilläsi tortillapinoa hieman kasaan ja peitä sitten vuoka foliolla. Laita uuniiin ja anna paistua 15-20 minuuttia.
 6. Kun fajitakakku on valmis, poista se varovaisesti vuoasta. Yksi tapa tehdä tämä on laittaa lautanen vuoan päälle ja kääntää sitten varovasti vuoka ja lautanen toisinpäin. Muista käyttää patalappuja kuuman vuoan kanssa!
 7. Tarjoilua varten leikkaa paloiksi ja varmista, että sinulla on riittävästi salsaa ja smetanaa lisukkeeksi. Valmistaudu sitten kokemaan oikea taivas.

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit294
Rasvan kokonaismäärä9g
Hiilihydraatit yhteensä19g
Proteiini31g
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein