Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Kolme naista jakaa tarinansa voimaantumisesta salilla

Kolme naista jakaa tarinansa voimaantumisesta salilla
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Kuntosali voi valitettavasti tuntua naisista joskus pelottavalta paikalta. Varsinkin jos olet kauan viihtynyt tarkkailijana juoksumatolla ja seurannut usein miesvaltaista voimanostoaluetta, liian ahdistuneena menemään sinne itse. Ihmisten on helppo sanoa “menet vain sinne ja teet mitä haluat”, mutta todellisuudessa muutama käytännön vinkki voi antaa eväitä pidemmälle.Tämä viikko on Myprotein Power Week, jolloin haluamme voimaannuttaa naisia ja juhlistaa vahvoja naisia. Starttaamme viikon jakamalla tarinoita naislähettiläiltämme, jotka kertovat mikä heitä inspiroi ja voimaannuttaa ja mitä neuvoja he olisivat antaneet itselleen nuorempana. Nyt kuulet, mitä Elle Edwards, Hanh Dinh ja Lesley Frenandez kertovat kuntosalilla voimaantumisesta.

Laita ne shortsit jalkaan

Sillä mitä puemme päällemme voi olla suuri vaikutus siihen, mitä tunnemme. Ja useimmille naisille kuntosali ei ole siihen mikään poikkeus. Lähittäläämme kertovat, minkälaiset vaatteet kuntosalilla tuntuvat heidän mielestään kaikkein mukavimmilta... 

Elle 

“Kun kesäkuukaudet tulevat ja on aika vaihtaa shortseihin, se on aina aluksi hieman pelottavaa, mutta rehellisesti sanottuna elämä on liian lyhyt. Laita ne shortsit jalkaan. Ja jos joku saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi, se on hänen ongelmansa.” 

Hanh 

“Puen salille niin, mikä parhaiten edistää treeniäni ja yleensä se tarkoittaa urheiluliivejä ja shortseja. Tavoitteenani salille mennessä on saadua,a hyvä treeni aikaiseksi, meninpä sitten tekemään voimaharjoittelua, cross trainingia, tai juoksemaan juoksumatyolla, ja pyrin pitämään siitä perspektiivistä kiinni sen sijaan että antaisin epävarmuuksien tai negatiivisten ajatusten sanella mikä minusta on mukavinta.” 

Lesley 

“Legginsit ja urheiluliivit on minun juttuni. Rakastan shortseja, mutta joskus minusta tuntuu siltä, että muut ihmiset saavat minut tuntemaan itseni vähemmän mukaviksi ne päällä.” 

 

Jos et haluat tarttua Ellen neuvoihin shortseista juuri tänään, se on ihan ok. Niin kuin Lesleykin sanoo, joskus vain tarvitset hyvät legginsit ja luotettavat urheiluliivit tunteaksesi olosi sellaiseksi, että pystyt hoitmaan treenisi.

Saan voimaa naisilta, jotka kasvattivat minut

Todellinen itsevarmuus lähtee omasta itsestä, mutta muiden naisten käyttäminen voimalähteinä on avain oman itseluottamuksen rakentamiseen. *Ketkä siis inspiroivat meidän lähettiläitämme? Nämä naiset ovat heille roolimalleja…

Elle 

“Äitini! Hän opetti minut olemaan anteeksiantamattomasti oma itseni. Taistelemaan sen puolesta, mitä haluan ja sen, ettei ikinä kannata katsoa taakseen. En voi kuvitellakaan missä olisin ilman äitiäni ja olen niin kiitollinen hänestä. Saan myös hyvää inspiraatiota liikenaisista ja naisurheilijoista päivittäin.” 

Hanh 

“Olen ollut yhteyksissä moniin naisjuoksijoihin sosiaalisen median kautta, mutta kaksi naista tulee mieleen, joita todella ihailen ja he käyttävät alustaansa tuomaan esille AAPI ja BIPOC -ääniä juoksuyhteisössä ja he käyttävät juoksemista tapana edustaa sosiaalista muutosta.” 

Lesley 

“Siskoni, äitini – saan paljon voimaa naislita, jotka kasvattivat minut.” 
 

Keskity vain itseesi

Koska lähettiläillämme on vuosien kokemus kuntosalilta, halusimme tietää minkälaisia neuvoja he antaisivat nuorelle itselleen. Siispä kysyimme sitä heiltä ja näin he vastasivat…

Elle 

“Lopeta murehtiminen siitä, mitä kaikki muut ajattelevat ja tee vain oma juttusi. Välttelin usein voimanostoaluetta kokonaan, koska sillä oli paljon ihmisiä eikä minulta löytynyt tarpeeksi itseluottamusta mennä etsimään vapaata kyykkytelinettä jne. Ajattele kaikkea sitä klehitystä, jota olisi voinut tehdä, jos olisin vain tehnyt oman juttuni! Muista että kaikki ovat siellä tekemässä parempaa versiota itsestään ja tulisi keskittyä itseensä – joten keskity vain itseesi!” 

Hanh 

“Voimaharjoittelu tekee sinusta vahvemman ja tehokkaamman juoksijan! Loukkaantumisalttiina juoksijana olen joutunut oppimaan kantapään kautta, että loukkaantumiset ovat kehomme tapa kertoa kun jokin asia ei ole kunnossa ja meidän tulisi kuunnella sitä. Eri lihasryhmien työstäminen on auttanut minua vähentämään loukkaantumisia ja juoksemaan vahvemmin, nopeammin ja pidemmälle!” 

Lesley 

“Tee oma tutkimustyösi! Niin monet ihmiset tekevät vain sisältöä, jolla saadaan ihmiset klikkaamaan. Tee viisaita päätöksiä omalle kehotyypillesi ja valitse kuntoilun tyylejä, jotka tekevät siitä hauskaa sinulle!” 
 

Muista tämä

Naisena oleminen miesvaltaisessa ympäristössä voi olla pelottavaa, sitä ei voi kieltää. Hae voimaa ja inspiraatiota muista naisista, pukeudu niin, että tunnet olosi voimakkaaksi ja tee sellaista kuntoilua, joka tuntuu hyvältä – tämä kaikki ja itseesi keskittyminen auttavat rakentamaan itsevarmuutta.Toivomme että sait lähettiläiltämme inspiraatiota lähteä ulos ja liikuttaa vartaloasi juuri sellaisissa vaatteissa kuin mistä itse pidät.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein