Siirry pääsnäyttöön
Uncategorized

Lucie: Voimistelulla eroon ahdistuksesta

Lucie: Voimistelulla eroon ahdistuksesta
Laura Myllykoski
Writer and expert3 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
24-vuotias Lucie Colbek oli introvertti lapsena ja kärsi ahdistuneisuudesta ja änkytyksestä. Etsiessään harhautusta ongelmista Lucie löysi voimistelun.Nyt istuessaan uudella trampoliinilla omalla takapihallaan, hän kertoo meille kasvamisesta voimistelun parissa ja haasteita, joista hänen piti selviytyä. 

“Toiseksi paras asia” 

Kymmenvuotiaana voimistelun valmentaja huomasi Lucien lahjat erään harjoittelun aikana. Hän muistaa elävästi valmentajan tekemän tarjouksen tuona päivänä; jos hän kokeilisi tumblingia, valmentaja lupasi tehdä hänestä “toiseksi pahaan asian”.Valmentaja piti lupauksensa ja nyt vietettyään yli vuosikymmenen voimistelun parissa Lucie  on kilpaillut Ison Britannian riveissä ja voittanut palkintoja, kuten esimerkiksi vuoden 2016 Vuoden Ylivoimaisin Urheilija sekä vuoden 2015 voimistelun maailmanmestaruuden hopeamitalin. Kaikkien näiden saavutusten lisäksi Lucie kertoo, että harjoittelu “inspiroi häntä olemaan parempi versio hänestä itsestään” koko hänen uransa ajan. 

 

“Nyt murehdin ja ahdistun asioista voimistelun ulkopuolella”

Hänen matkallaan on kuitenkin ollut omat haasteensa. Lucie on kärsinyt koko uransa ajan “henkisestä sulusta”, joksi hän sitä itse kutsuu. Kun tämä oire ilmestyi ensimmäistä kertaa noi 18 vuotiaana, se aiheutti ahdistusta tiettyjen lajiin liittyvien taitojen ympärillä, mikä vaikutti harjoittelun lisäksi myös hänen henkilökohtaiseen elämäänsä. Lucie kertoo, että harjoittelun ulkopuolella “mitä enemmän murehdin, sitä pahemmaksi pakko-oireeni käyvät”, joskus jopa niinkin pahaksi, että hänestä tuntuu siltä, että “jos en taputa tuota pöytää 4 kertaa, niin jotain pahaa tapahtuu minulle tai perheelleni”. Lucie jatkaa näiden ongelmien työstämistä ja hyväksyy sen, että ne ovat läsnä hänen mielessään jossain määrin. Hän kuitenkin ottaa jokaisen päivän vastaan sellaisena kuin se tulee, hyvänä tai pahana.

 

“Rakkaus on rakkautta – sillä ei ole rajoituksia” 

Palattuaan kiertueelta Cirque Du Soleilin kanssa Yhdysvalloista pandemian alkaessa, Lucie on nyt vetäytynyt kilpavoimistelusta. Toki hän toivoo vielä palaavansa sen pariin puhtaasta tekemisen ilosta.Nyt hän viettää aikansa opettaen voimistelua lapsille muutaman kerran viikossa, työskentelee vähittäiskaupan alalla, bloggaa urheilusta, elämästä ja siitä, miten tärkeää on normalisoida LGBTQ+ suhteet urheilun parissa. Viimeisimmässä blopostauksessaan Lucie puhuu hänen näkemyksistään rakkaudesta ilman etikettejä ja kokemuksestaan ulostulosta hänen perheelleen ja ystävilleen. Lucie on tehnyt upeita saavutuksia huolimatta kohtaamistaan haasteista. Kaiken lisäksi hän uskaltaa aloittaa tärkeitä keskusteluja saman sukupuolen suhteista urheilumaailmassa. Luciella ja MyProteinilla on yhteistä United by Ambition – tehdä parhaamme jokainen päivä ja taistella yhteiskunnan epäkohtia vastaan matkan varrella.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein