Treeni

Kasvata käsivarren lihaksia kyynärpään ympärillä

Kehonrakennus voi monesti olla tietynlaista symmetrian työstämistä, niin aloittelijoille kuin edistyneillekin painonnostajille. Yksi painonnoston, kehonrakennuksen, hyvinvoinnin ja fitneksen positiivisista puolista on se, että jos huomaat terveydellisen ongelman tai heikkouden, voit aktiivisesti työstää sitä toimenpiteillä.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on, miten tehdä kyynärpäätä ympäröivästä alueesta isompi. Kyynärpää voi vaikuttaa erityisen kyhmyiseltä, jos käsivarsi on hoikka eikä siinä ole lihaserottuvuutta. Mutta jopa edistyneimmilläkin painonnostajilla kyynärpäätä ympäröivä alue voi olla alikehittynyt tai kyynärpään alaosasta käsivarresta puuttuu symmetriaa, jos yläosaa hallitsee harteikkaan olkapäät ja käsivarsien yläosa.

Miten käsivarren lihaksia voi kasvattaa

Kehittääkseen tätä koko käsivarren lihaksistoa, on keskityttävä useisiin eri lihaksiin käsivarren etu- ja takapuolella sekä kyynärvarressa. Tämä voi tuntua itsestään selvältä, mutta jos et ole täysin varma siitä, mitä lihaksia kehitetään milläkin harjoituksella, voi olla että käytät aikaa salilla käymiseen, mutta et kuitenkaan kasvata aluetta, joka sinulla on tavoitteena.

Kyynärvarren kasvattaminen vaatii pronator teres –lihaksen harjoittamista. Se on lihas, joka kulkee kyynärvarren alapuolella ja kääntää käsiäsi niin, että kämmenet osoittavat alaspäin. Tämän lihaksen kehittämiseksi sinun tulisi keskittyä rannekääntöihin kyynärpää paikoillaan ja kämmenet osoittaen ylöspäin.

Brachioradialis –lihas peittää kyynärvarren ylä- ja sivuosan ja taivuttaa kättä kyynärpäästä. Tätä kehitetään juuri päinvastoin kuin pronator teres – lihasta, eli tekemällä rannekäännöt kämmenet alaspäin. Myös flexor carpi ulnaris sekä extensor carpi ulnaris muodostavat osan kyynärvarresta.

Massaa lisaavia harjoituksia kasivarsille

Ojentajalihasten pitkä pää on ojentajien suurin osa ja kulkee pitkin käsivarren takaosaa. Lihaksen suurin massa käsivarren takapuolella on lähempänä olkapäätä. Monet suosittelevat, että kehittääkseen käden alaosaa, pitäisi kiinnittää erityistä huomiota ojentajan pitkään päähän joka, toisin kuin mediaali- ja lateraalipää, kiinnittyy olkapään yläpuolelle. Pitkä pää venyy, kun käsi nostetaan pään yli.

Yksi ehdotus on kiinnittää huomiota brachialis ja brachioradialis -lihaksiin. Brachialis –lihas sijaitseekätesi yläosassa ja joustaa kyynärpään niveltä. Hauisten brachii –lihakset eivät ole kyynärvarren vahvimmat taivuttajat. Brachialis on lähempänä nivelakselia ja sijaitsee syvemmällä kuin brachii, joten se tulee enemmän tarpeeseen.

Brachialista voi kehittää treenaamalla kääntöjä kämmen alaspäin. Hyvä paikka aloittaa, on hienosäätää otteen leveyttä ja käännön kulmaa. Kun teet kääntöjä levytangolla, käytä leveämpää otetta, jos kätesi alaosa kaipaa enemmän kehitystä.

Kasivarren lihaksia kasvattavia harjoituksia

Suositeltavia harjoituksia kyynärpään alueen lihasten kasvattamiseen:


Ranskalainen punnerrus

Pushdown

Ojentajadipit lisäpainolla

Ojentajapunnerrus

Penkkipunnerrus kapealla otteella

Pulldown taljassa

Vähemmän toistoja:

Rannekääntö käsipainoilla (ylöspäin)

Rannekääntö (alaspäin)

 


Artikkeleitamme tulisi käyttää vain informatiiviseen ja koulutukselliseen tarkoitukseen, eivätkä ne ole tarkoitettuja lääketieteellisiksi neuvoiksi. Jos olet huolestunut, ota yhteys lääketieteen ammattilaiseen ennen kuin otat lisäravinteita tai teet suuria muutoksia ruokavalioosi.Myprotein

Myprotein

Writer and expert


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä