Siirry pääsnäyttöön
Treeni

Vinkkejä kunnon kohentamiseen

Vinkkejä kunnon kohentamiseen
Myprotein
Writer and expert6 vuotta Ago
Näytä Myprotein:n profiili

Vauhdita arkeasi! Pieniä vinkkejä ja helppoja treenejä tehostamaan kuntoasi.

Totaalinen elämäntaparemontti voi kuulostaa pelottavalta haasteelta. Vaikka sinulla olisi motivaatiota aloittaa täysin uusi kunto-ohjelma, usein se ei ole pysyvää pitkällä aikavälillä.  Monille ihmisille pienien helppojen muutoksien tekeminen luo pysyvästi terveellisemmän ja aktiivisemman elämän. Tästä artikkelista löydät vinkkejä helppoihin elämäntapamuutoksiin.

Valitse portaat

Jos pystyt, sinun kannattaa aina käyttää portaita hissin tai liukuportaiden sijasta. Tämä lisäys aktiivisuudessa hyödyttää keskivartaloasi, pakaroitasi sekä takareisiäsi. Päivittäinen 5-minuuttinen portaiden kävely, voi polttaa jopa 310 lisäkaloria viikossa – etkä edes huomaa treenaavasi!

Hyödynnä hampaidenpesuaika

Samalla kun suoritat 3-minuutin hampaiden harjaus rutiinisi ja pidät hampaasi kauniin valkoisina, tee lyhyt jalkatreeni. Valitse liikkeitä kuten, kyykky tai askelkyykky, ja toista liikettä kunnes hampaasi hohtavat.  Tämä tapa on erityisen hyvä aamuisin, sillä se tehostaa verenkiertoasi.

Mainostaukojen vatsatreeni

Vaikka viettäisit rauhallisen illan television ääressä, voit silti nostattaa sykettäsi ja treenauttaa lihaksiasi käyttäen mainoskatkot hyödyksesi. Pysy lankkupidossa ensimmäisen, tee vatsarutistuksia toisen ja venäläistä kiertoa kolmannen tauon ajan.  Jos mainostaukoja on enemmän,  on sinulla aikaa myös haarahypyille.

Muuta juomatottumuksiasi

Juomista saa helposti ylimääräisiä kaloreita ilman, että edes huomaa. Kannattaakin vaihtaa kaikki kaloripitoiset juomat terveellisempään vaihtoehtoon.  Nauti aamukahvisi mustana karamellilatten sijasta ja vaihda coca-colasi vichyyn.

Pysy tavassa muutaman viikon ajan ja kirjaa ylös kaikki muutokset, joita tunnet kehossasi.

Ruoanlaitto ajan tehotreeni

Valmistaessasi lounasta ja illallista, käytä hyväksesi se aika kun ruokasi lämpenee uunissa tai mikrossa. Lyhyellä kokkaustauolla, tee haarahyppyjä tai polvennostojuoksua– nämä liikkeet saavat sykkeesi koholle! Pidemmällä tauolla ehdit muodostamaan kiertoharjoittelun. Tee minuutin ajan jokaista liikettä: kyykkyä, haarahyppyjä, polvennostojuoksua ja yleisliikettä. Tämän jälkeen lepää minuutin ajan. Toista liikesarjaa kunnes kello pirahtaa!

10 000 askelta

Hanki askelmittari tai lataa askelsovellus puhelimeesi. 10 000 askeleen käveleminen päivittäin on helppoa ihmisille, joilla on aktiivinen työ kuten sairaanhoitajat tai kahvilatyöntekijät. Kuitenkin monet ihmiset ovat yllättyneitä, kuinka vähän he oikeasti liikkuvat päivittäin. Kun pyrit tietoisesti saavuttamaan 10 000 askelta päivässä, parannat huomattavasti kokonaisvaltaista terveyttäsi.

Palkitse itsesi liikunnalla älä ruoalla

Liian usein ihmiset tekevät paljon työtä kuntotavoitteidensa eteen vain saavuttaakseen ”palkinnon”.  Lenkille lähteminen on mahtavaa, mutta et hyödy siitä mitään, jos palkitset itsesi jälkeen päin friteeratulla kanalla ja ranskalaisilla. Totta kai tasapainoinen ruokavalio on avain onnistumiseen pitkällä aikavälillä. Huomio kuitenkin, että mitä useammin yhdistät itse liikunnan, kuten uimisen palkinnoksi ison jäätelöannoksen sijasta, sitä nopeammin näet tuloksia.

Myprotein
Writer and expert
Näytä Myprotein:n profiili
myprotein