Mukavuusruokien osalta juustomakaroni on kiistaton voittaja.
Mikään ei voita kulhollista superjuustoista makaronia. Se on täydellinen valinta kylmälle ja myrskyiselle talvi-illalle.
Juuri kun ajattelit, että se ei voisi muuttua paremmaksi, Niall Kirkland toi tähän annokseen paljon lisää proteiinia ja kirpeää makua lisäämällä siihen BBQ- maustettua kanaa.
Paras juttu? Tästä reseptistä riittää herkullisen illallisen lisäksi myös muutamalle seuraavalle päivälle.
Ainekset (neljälle henkilölle)
BBQ pulled chickeniin tarvitset:
- 1rkl sokeritonta kastiketta (BBQ)
- 1tl paprikaa
- 1tl valkosipulia
- suolaa
- pippuria
- 300g kananrintaa
Juustomakaroniin tarvitset:
- 3rkl voita
- 3rkl jauhoja
- 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
- 1rkl paprikaa
- 6dl rasvatonta maitoa
- 150g vähärasvaista cheddaria (raastettuna)
- 250g makaronia
- chilihiutaleita mausteeksi
Valmistus
- Kuumenna uuni 180 asteeseen ja keitä iso kattilallinen vettä.
- Sekoita sitten BBQ-kastike, paprika, valkosipuli, suola ja pippuri pienessä kulhossa.
- Tee syvät viillot sivuittain jokaiseen kananrintaan ja siirrä ne foliolla vuorattuun uunivuokaan. Kaada sitten BBQ-seos kananrintojen päälle.
- Laita kastike niin, että kananrinnat peittyvät kokonaan. Sulje kananrinnat folion sisään ja paista uunissa 25 minuuttia.
- Kun kanat tulevat uunista, nosta kanat pois nesteestä ja jätä BBQ-sekoitus syrjään. Tämän jälkeen revi kana kahdella haarukalla.
- Lisää BBQ-seos ja kanat paistinpannulle ja paista 3-4 minuuttia keskilämmöllä. Voit lisätä BBQ-kastiketta, jos haluat.
- Laita makaronit keittymään.
- Sillä aikaa sulata voi syvällä pannulla. Lisää valkosipulinkynsi ja paprika. Kypsennä 2 minuutin ajan.
- Lisää jauhot ja maitoa vähitellen, hyvin sekoittaen. Sinun tulisi sekoittaa niin kauan, kunnes kastike jää sileäksi valkoiseksi.
- Lisää sitten cheddar sekoittaen, kunnes se sulaa valkoiseksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi BBQ-kana ja makaronit. Muista sekoittaa hyvin.
- Voit lisätä annoksen päälle chilihiutaleita ja mustapippuria mausteeksi.