Uncategorized

LGBTQ+ kuntoilualan pioneeri Em Donkers

Kuntoiluala on voimaannuttava monille ihmisille tarjoten heille tavan rakentaa itseluottamusta ja löytää itsensä. Sillä on potentiaalia olla yhteiskunnallisen muutoksen eturintamassa, koska sillä on kyky muuttaa niin monia elämiä. Kehitys on innostavaa, mutta niin kuin monilla aloilla, työtä on vielä tehtävänä ennen kuin täysi esteettömyys on saavutettu. Tavoitteena on oltava fitness kaikille.

LGBTQ+ historiakuukauden aikana juhlimme lähettiläitämme, jotka ovat positiivisen muutoksen eturintamassa kuntoiluyhteisössä, joko edustaen itseään tai kannustaen muita heidän omalla matkallaan.

Em Donkers, joka tunnetaan myös nimellä Ben, on onnistuneesti ajanut muutosta ja saatatkin tuntea hänet NRG Fitness -kanavalta, joka on LGBTQ+ kanava, joka on omistautunut inspiroimaan muita treenaamaan ylpeydellä. Em on tehnyt hurjia harppauksia sen eteen, että kuntosalit ja muut kuntoilutilat olisivat esteettömiä heidän asiakkailleen. Samalla hän lisää tietoisuutta kuntoilun hyödyistä – etenkin LGBTQ+ yhteisössä – sosiaalisen median kautta. Juttelimme Emin kanssa kaikesta kuntoiluun liittyvästä sekä hänen omista tavoitteistaan ja inspiraatiostaan.

 

“Vain se, että on sellaisten ihmisten ympäröimä, jotka haluavat olla parempia versiota itsestään ja pyrkivät olemaan parempia ja vahvempia”

Kuntosali on paikka missä voi parantaa itseään, paikka jossa voi rakentaa sellaista vartaloa kuin haluaa ja jossa on mukava olla. Em samaistuu siihen. Mutta hänelle se on myös paljon muuta – paikka, jossa ihmiset voivat juhlita identiteettiään, omaksua halun elää terveellisesti ja rakastaa kehoaan investoimalla siihen. Tämän viestin Em haluaa jakaa asiakkailleen ja auttaa tulevia sukupolvia rakastamaan itseään sellaisena kuin he ovat.

“Vain se, että on sellaisten ihmisten ympäröimä, jotka haluavat olla parempia versiota itsestään ja pyrkivät olemaan parempia ja vahvempia. Samastuin siihen, mutta se oli hieman hämmentävää, sillä ihmiset joilta halusin näyttää, eivät välttämättä näyttäneet minulta.”

Vaikka se oli Emin mielestä ajoittain myös hämmentävää, hän oppi kehittämään vartaloaan tavalla, joka toimi hänelle. Hän torjui kaiken melun ja keskittyi siihe, miltä halusi näyttää. Em halusi ison rinnan, isot kädet ja leveän selän. Joten hän keskittyi tähän ja vähät välitti siitä, miltä ympärillä olevat ihmiset näyttivät tai tekivät.

“Meillä on voima ja työkalut unelmavartalomme rakentamiseksi… sen itseluottamuksen rakentamiseksi, joka auttaa vahvistamaan omaa sukupuolta ja yleisesti kuntoilun matkalla.”

 

“Vieläkin ne mustavalkoiset sukupuoliodotukset”

Kuntosalien asiakaskunta kehittyy ja se on mahtava nähdä. Meidän on juhlittava kaikkea kehitystä kuntoilutiloissa, jotka ovat paikkoja joissa monet ihmiset todella omaksuvat oman identiteettinsä ja työskentelevät omien tavoitteiden eteen. 

Emin tavoitteena on auttaa kuntosaleja muuntautumaan enemmän osallistaviksi, lisäämällä tietoisuutta LGBT+ yhteisön tarpeista. Em on tämä muutos, sillä hän tarjoaa näkyvän läsnäolon ihmisille, puhuu avoimesti kamppailuista ja opettaa ihmisille, että he kuuluvat kuntoilutiloihin.

“Tiedän että pukuhuonetilanteet voivat olla vaikeita, tai ympäristö, tai katseet, vieläkin ne mustavalkoiset sukupuoliodotukset. Kuntosalilla oleminen voi olla pelottavaa, joten haluan vain auttaa sen murtamista ja itseluottamuksen rakentamista ennen sinne menoa.”

Täysipäiväisenä heniklökohtaisena valmentajana ja vaikuttajana Em pitää kotitreeni-tunteja asiakkailleen, jotta he voivat rakentaa omaa itseluottamustaan ennen kuin astuvat jalallakaan kuntosalille. Emin asiakkaat usein tietävät mitä haluavat, mutta suoraan salille meneminen voi olla aluksi pelottavaa. Sen matkan aloittaminen paikassa, jossa heillä on mukava olla, on erittäin arvokasta Emin asiakkaille ja antaa heille perustan, jolla voi menestyä kuntosaliympäristössä.

Emin unelma on saada kaikki ihmiset ymmärtämään, että he kuuluvat kuntoilutiloihin ja ettei mitään esteitä enää olisi. Kenellekään.   

“Jo se että käyttää oikeaa kieltä, oikeita pronomineja, luo tilan jossa kaikki ovat osallisia, sukupuolineutraalit kylpyhuoneet, pukuhuoneet, mitä tahansa se onkaan. Jopa vain se, että vaihdetaan sloganit niin että ne ovat enemmän osallistavia.”

 

“En malta odottaa että näen mihin NRG johtaa ja se on minulla todella motivoivaa. En malta odottaa, että saan auttaa lisää ihmisiä.”

Emiä motivoi muutoksen edistäminen. Oman elämän muuttaminen, asiakkaiden elämän muuttaminen, sen muuttaminen, miten ihmiset näkevät LGBTQ+ ihmiset – ja miten he näkevät itsensä – kuntoilualalla.

“Sen kuuleminen, että he ovat paljon enemmän sinut oman sukupuolensa kanssa. Olen auttanut heitä tulemaan ulos, tai että olen auttanut heitä viettämään enemmän aikaa oman kehon työstämisen kanssa ennen leikkauksia. Kaikki nämä asiat ovat todella palkitsevia…

Olen innoissani seuraavasta treenistä, seuraavasta päivästä, seuraavasta isosta liikkeestä. En malta odottaa että näen mihin NRG johtaa ja se on minulle todella motivoivaa. En malta odottaa, että saan auttaa lisää ihmisiä.”

Ja henkilökohtaisella tasolla – vuosienkin kovan työn jälkeen – Emillä ei ole aikomustakaan lopettaa töitä.

“Otan päivän kerrallaan, mutta minulle on motivoivaa kun en tiedä millainen seuraava päivä on jopa näiden hormonien vaihteluiden kanssa se on todella innostavaa – se todella auttaa minua jatkamaan.”

 

“Pääset sinne ja kun se tapahtuu, se on mahtavaa”

Kuten monet ihmiset LGBT+ yhteisössä, myös Em on kohdannut vastoinkäymisiä. Mutta hän on selvinnyt niistä lopputuloksena vieläkin vahvempi ajattelutapa. Hän tietää olevansa sinut itsensä kanssa ja tietää teoillaan olevan merkitystä. Kaikki muu on vain melua.

“Jatka etenemist. Älä koskaan luovuta. Jatka puskemista, koska tulet kaatumaan ja ihmiset sanovat mitä haluavat sanoa. Mutta niin kauan kuin jatkat matkaa tietäen, että joka päivä vain paranee, tulee sinusta ihminen, jollainen olet aina halunnut olla. Pääset sinne ja kun se tapahtuu, se on mahtavaa.”

 

“He edustavat minua”

Monille LGBTQ+ yhteisön jäsenille luonnollinen huolenaihe on perheen hyväksyntä. Em on onnekas, sillä hänellä on kannustavat vanhemmat, jotka ovat itse asiassa massiivinen inspiraatio. Em silmin nähden liikuttuu kun puhutaan hänen perheensä hyväksynnästä hänen identiteetilleen ja ymmärtää miten onnekas hän on, kun hänen lähimmäisensä rakastavat häntä ja hyväksyvät hänet.

“Vanhempani ovat olleet minulle valtava inspiraatio. Kasvoin hyvin aktiivisessa kodissa ja he ovat aina olleet kannustavia ja uskomattomia. He ovat myös kannustaneet minua tämän sukupuolimatkan ajan. He kysyvät minulta kaikki parhaat kysymykset – anteeksi jos käyn tunteelliseksi – mutta he ovat vain niin kannustavia ja lukevat kirjoja ja opettelevat minun pronominiini. He edustavat minua.”

 

Pähkinänkuoressa


Kuntoilualalla on vielä paljon tehtävää ennen kuin se on avoin kaikille, mutta ihmiset niinkuin Em, jotka edistävät positiivista muutosta, inspiroivat ihmisiä tekemään parhaansa ja kannustavat unohtamaan pelot, jotka pidättelevät. Mikä tahansa tavoitteesi onkin, Emin sivu on täynnä voimaannuttavia viestejä, ja jos ei mitään muuta niin ainakin se saa hymyn kasvoillesi, kun jokin yhteisö menestyy niin hienosti.Laura Myllykoski

Laura Myllykoski

Writer and expert

Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä