Nyt voit nauttia tästä klassisesta takeaway-ruoasta terveellisemmin!
Ei ole mitään syytä mikset voisi nauttia rakastamistasi ruoista ilman, että ne haittaavat tavoitteitasi. Tällä yksinkertaisella reseptillä voit nauttia terveellisen erän kevätrullia uskomattoman hyvän satay-kastikkeen kera.
Vaihtoehtoina olemme esitelleet kaksi erilaista täytettä, toinen täysin vegaani ja toinen katkaravuilla, joten näitä voivat varmasti nauttia kaikki ystävät ja perheenjäsenet.
Voit myös hyvin kokeilla muita täytteitä – vaihda tilalle esimerkiksi suosikkikasviksiasi tai lisää joukkoon kypsää nyhtölihaa.
8 annosta
Ainekset
Kevärullia varten:
- 100g vermisellinuudeleita
- 10g tuoretta korianteria (hienonnettuna)
- 10g tuoretta minttua (hienonnettuna)
- 1 rkl kevyt soijakastiketta
- 8 arkkia pyöreää riisipaperia
- Vettä
- 12 kypsennettyä jättirapua (vaihtoehtoinen)
- 1 porkkana (kuorittuna ja leikattuna julienne)
- ½ kurkku (julienne)
- 1 keltainen paprika (julienne)
- 1 punainen paprika (julienne)
- ¼ punakaali (julienne)
- Kourallinen salaatinlehtiä
Satay-kastiketta varten:
- 125g All-Natural Peanut Butter maapähkinävoita (jos sinulla on pähkinäallergia, voit koittaa tämän vaihtamista tahiniin)
- 1 pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna ja murskattuna)
- 2 rkl limemehua
- 2 valkosipulin kynttä (murskattuna)
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl hoisin-kastiketta
- 1 punainen chili (hienonnettuna)
Valmistus
- Valmista ensin nuudelit suureen kulhoon ja lisää sitten joukkoon korianteri, minttu ja kevyt soijakastike. Aseta syrjään odottamaan.
- Valmista kaikki kasvikset valmiiksi paloiteltuna, ota esille riisipaperi ja pidä nuudelit lähettyvillä. Ota lähelle myös pieni kulho tai astia, joka on täytetty vedellä.
- Aseta yksi riisipaperi veteen ja anna liueta 30 sekuntia.
- Poista paperi varovasti ettei se repeydy ja aseta kostean keittiöpyyhkeen päälle. Tämä on paras alusta koota kevätrullat, sillä se ehkäisee paperin tarttumista pintaan ja repeytymistä.
- Kasaa ainekset riisipaperin päälle, hieman keskikohdan alapuolelle. Aloita kasvissuikaleilla, lisää sitten salaatinlehtiä ja viimeiseksi nuudelit (ja jättikatkaravut). Jätä paperin päätyihin 2cm tilaa, jotta pystyt taittamaan ne sisään.
- Taittele paperi varovasti niin, että taitat ensin molemmat sivut täytteiden päälle ja viimeiseksi päädyt. Tee rullasta tiukka paketti.
- Toista sama lopuille ainekselle, kunnes sinulla on 8 kevätrullaa. Leikkaa jokainen rulla puoliksi ja aseta sitten syrjään odottamaan satay-kastikkeen valmistumista.
- Sekoita pienessä kulhossa yhteen maapähkinävoi, inkivääri, valkosipuli, limemehu, soijakastike, hoisin-kastike, seesamiöljy ja chili. Sekoita aineksia yhteen haarukalla kunnes saat hienon, mutta paksun koostumuksen aikaiseksi.
- Tarjoile kevätrullat runsaan kastikkeen kera välittömästi!