Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Kevätrullat ja Satay-kastike

Kevätrullat ja Satay-kastike
Lauren Dawes
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Nyt voit nauttia tästä klassisesta takeaway-ruoasta terveellisemmin!

Ei ole mitään syytä mikset voisi nauttia rakastamistasi ruoista ilman, että ne haittaavat tavoitteitasi. Tällä yksinkertaisella reseptillä voit nauttia terveellisen erän kevätrullia uskomattoman hyvän satay-kastikkeen kera.Vaihtoehtoina olemme esitelleet kaksi erilaista täytettä, toinen täysin vegaani ja toinen katkaravuilla, joten näitä voivat varmasti nauttia kaikki ystävät ja perheenjäsenet.Voit myös hyvin kokeilla muita täytteitä – vaihda tilalle esimerkiksi suosikkikasviksiasi tai lisää joukkoon kypsää nyhtölihaa.8 annosta

https://youtu.be/BQ9wfNKnvIo

Ainekset

Kevärullia varten:
  • 100g vermisellinuudeleita
  • 10g tuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 10g tuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 1 rkl kevyt soijakastiketta
  • 8 arkkia pyöreää riisipaperia
  • Vettä
  • 12 kypsennettyä jättirapua (vaihtoehtoinen)
  • 1 porkkana (kuorittuna ja leikattuna julienne)
  • ½ kurkku (julienne)
  • 1 keltainen paprika (julienne)
  • 1 punainen paprika (julienne)
  • ¼ punakaali (julienne)
  • Kourallinen salaatinlehtiä
Satay-kastiketta varten:
  • 125g All-Natural Peanut Butter maapähkinävoita (jos sinulla on pähkinäallergia, voit koittaa tämän vaihtamista tahiniin)
  • 1 pala tuoretta inkivääriä (kuorittuna ja murskattuna)
  • 2 rkl limemehua
  • 2 valkosipulin kynttä (murskattuna)
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 4 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 punainen chili (hienonnettuna)

Valmistus

  1. Valmista ensin nuudelit suureen kulhoon ja lisää sitten joukkoon korianteri, minttu ja kevyt soijakastike. Aseta syrjään odottamaan.
  2. Valmista kaikki kasvikset valmiiksi paloiteltuna, ota esille riisipaperi ja pidä nuudelit lähettyvillä. Ota lähelle myös pieni kulho tai astia, joka on täytetty vedellä.
  3. Aseta yksi riisipaperi veteen ja anna liueta 30 sekuntia.
  4. Poista paperi varovasti ettei se repeydy ja aseta kostean keittiöpyyhkeen päälle. Tämä on paras alusta koota kevätrullat, sillä se ehkäisee paperin tarttumista pintaan ja repeytymistä.
  5. Kasaa ainekset riisipaperin päälle, hieman keskikohdan alapuolelle. Aloita kasvissuikaleilla, lisää sitten salaatinlehtiä ja viimeiseksi nuudelit (ja jättikatkaravut). Jätä paperin päätyihin 2cm tilaa, jotta pystyt taittamaan ne sisään.
  6. Taittele paperi varovasti niin, että taitat ensin molemmat sivut täytteiden päälle ja viimeiseksi päädyt. Tee rullasta tiukka paketti.
  7. Toista sama lopuille ainekselle, kunnes sinulla on 8 kevätrullaa. Leikkaa jokainen rulla puoliksi ja aseta sitten syrjään odottamaan satay-kastikkeen valmistumista.
  8. Sekoita pienessä kulhossa yhteen maapähkinävoi, inkivääri, valkosipuli, limemehu, soijakastike, hoisin-kastike, seesamiöljy ja chili. Sekoita aineksia yhteen haarukalla kunnes saat hienon, mutta paksun koostumuksen aikaiseksi.
  9. Tarjoile kevätrullat runsaan kastikkeen kera välittömästi!

Ravintoarvot:

Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein