Siirry pääsnäyttöön
Uncategorized

Liittoudu mukaan murtamaan ennakkoluuloja

Liittoudu mukaan murtamaan ennakkoluuloja
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Ei ole mitään syytä kannustaa ja juhlia naisten saavutuksia kalenterissa vain yhtenä päivänä vuodessa. Kansainvälinen naistenpäivä on kuitenkin varmasti se päivä, jolloin keskitymme tähän ja yhdistämme ponnistelut #BreakTheBias:in hyväksi.Monet miehet pitävät itseään luonnollisesti sukupuolten tasa-arvon kannattajina, mutta koska he eivät voi kokea kaikkea kuten naiset, tietämättömyys naisten päivittäin kohtaamista haasteista on jatkuvaa. Avaintekijä on kommunikointi, oikeudenmukaisen vuoropuhelun avaaminen kaikkien eduksi. Liittolaisena jokainen voi parantaa tietoisuuttaan havaitakseen tilanteet paremmin ja puhuakseen tai toimiakseen silloin, kun he havaitsevat tilanteita.Ei enää painoalueen hallintaa. Ei enää tuijottamista tai henkilökohtaisen tilan piittaamatta jättämistä. Ei enää tilanteita, joissa joku muu saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi. Kuntosali. Jokaisella osallistujalla on oikeus tuntea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi.Tapasimme joitain inspiroivimpia naislähettiläitämme selvittääksemme, mitä liittolainen heille merkitsee ja miten sellaisen tilan voi saavuttaa.

  

Farah Fonseca

Perustettuaan vain naisille tarkoitetun kuntosalin luodakseen turvallisen tilan kuntoiluun vain naisille, Farah ymmärtää, että “liittolaisuus” on isompi asia kuin vain kuntoiluala, ja sen on oltava läsnä kaikkialla. Tuki on elintärkeää työpaikalla, yökerhoissa ja ihmissuhteissa. Hän ei kuitenkaan vaadi paljon – liittolainen on hänen silmissään yksinkertainen."Se olisi vain joku, joka tukee. Joku, joka tukee hyvin sitä, mitä naiset haluavat tehdä."
Maailman vahvin nainen -tittelin voittaja Farah tietää pystyvänsä taistelemaan omat taistelunsa, jos hän joutuisi joskus haastavaan tilanteeseen, vaikka tämä ei tarkoita, että hän ei arvostaisi apua, jos siihen tilanteeseen tultaisiin."Häirintä olisi jotain, jonka voisin selvittää itse, jos se olisi joku, joka kirjaimellisesti ei poistu henkilökohtaisesta tilastasi, niin ehkä haluaisin apua."Liittolaisena oleminen tarkoittaa erilaista kaikille naisille, joten viestintä on paras tapa varmistaa, että liittolaiset tietävät, mitä tarvitset heiltä. Jos olet epävarma, puhu."Uskon, että naisten pitäisi pystyä auttamaan miehiä, koska se voi olla jotain, mitä he eivät ymmärrä... Koska se, miten yksi nainen kokee avun, on kuinka toinen nainen ei... Kommunikoi miten haluaisit saa tukea." 

Ella Mintram 

Ella on innokas kuntosalikävijä. Kuten useimmat naiset, hän on kokenut negatiivisia kommentteja ja tunnetta, että hän ei kuulu tietyille kuntosalin alueille. Tämä on yksi syistä, miksi miesten liittolaisuus on niin tärkeä. Naisten on tärkeää tietää, että heillä on ympärillään olevien miesten tuki, jotta he tietävät olevansa tervetulleita kuntoilutiloihin."Mitä tulee oikeasti liittolaisena olemiseen, se on ymmärtämistä, että halventavia kommentteja ja termejä ei saa käyttää vitsinä... Jos olet kuntosalilla, ole hieman tietoisempi siitä, että naiset todennäköisesti tuntevat olonsa epämukavammaksi, koska se on miesten hallitsema ympäristö ja varmista, ettet vahingossa tuijota heitä ja yritä enemmän varmistaaksesi, että nainen tuntee olonsa mukavaksi. Jos hän on tilassa, anna hänelle se tila."
Mutta mitä “liittolainen” merkitsee Ellalle? Sitä että kaikkia kohdellaan kunnioittavasti, sukupuolesta riippumatta.”Keskitytään ihmisen yksilöllisyyteen eikä sukupuoleen. Ja pidä suusi kiinni, jos sinulla ei ole mitään mukavaa sanottavaa. Kohtele naisia samalla tavalla kuin kohtelet miespuolisia ystäviäsi. Kohtele kaikkia samalla tavalla."Kaikki ei ole miehistä kiinni. Naisilla on tärkeä rooli koulutuksessa. Kenenkään ei voida odottaa olevan täydellinen ilman selkeää viestintää."Yrittää kouluttaa ystäviäsi, jotka ovat miehiä, kertoa heille ja selittää, mitä heidän pitäisi tehdä varmistaakseen, että he välttävät tekemästä mitään, mikä voitaisiin katsoa väärin - se on paras tapa kouluttaa ihmisiä, selittämällä." 

Nicole Latham

Nicole on 21-vuotias opiskelija ja voimannostaja. Rinnakkaiselo miesvaltaisissa ympäristöissä on toissijaista. Hän ei anna sen kuitenkaan estää häntä omistamasta omaa tilaansa, ja hän ympäröi itsensä liittolaisilla.”Minulle liittolainen on joku, joka ei pelkää puolustaa muita ihmisiä. Joku, joka ei istu sivussa, jos näkee muiden ihmisten kamppailevan, hän välittää muista."
 

Sophie Goodman

Sophie on elämäntapa- ja fitnessvaikuttaja, joka käyttää sivuaan chattailuun, inspiroimiseen ja motivoimiseen seuraajiensa kanssa. Keskustelimme hänen kanssaan syistä, miksi hän ei aina tuntenut oloaan kotoisaksi salilla, joita ovat muun muassa mahalaukun leikkaus ja laihduttaminen. Mutta lopulta hän keräsi itseluottamusta mennäkseen paino-osastolle."Stigman poistaminen... sen täytyy tulla miehiltä yhtä paljon kuin naisilta. On hyvä kun on naisten voimaannuttamisliike. Mutta jos et kouluta ihmisiä, jotka tarvitsevat koulutusta, emme pääse kovin pitkälle.""Miehet ovat velkaa elämässään oleville naisille, kuten heidän äideilleen, siskoilleen, tyttärilleen, veljentyttärilleen, että he kääntyvät ja taistelevat kaikenlaista seksismiä tai sukupuolten välistä epätasa-arvoa vastaan, mitä he näkevät tai kuulevat."
Ja jos naiset voivat auttaa miehiä liittolaisiksi, Sophie todellakin kannattaa sitä.”Uskon, että naiset voivat auttaa miehiä tulemaan liittolaisiksi. Luulen, että kyse on siitä, että naiset huomauttavat miespuolisia ystäviään, kun he kuulevat jostain syrjivää... Mutta en usko, että se on yksinomaan naisten vastuulla. Kunhan vain koulutetaan ihmisiä." 

Pähkinänkuoressa

Liittolaisuus on yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista vahvistaa naisia uhkaavissa tiloissa, kuten kuntosalilla. Se on sitä että ymmärtää naisten tarpeet, on tietoinen huolestuttavasta käytöksestä ja puhuu tarvittaessa. Kuten monissa asioissa, viestintä ja kunnioitus ovat avainasioita.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein