Ravinto

Viikon vegaanisella ruokavaliolla | Maggie Danlukin kokeilu

Voitko uskoa, että yksi kahdeksasta lihansyöjästä voisi ajatella ryhtyvänsä vegaaniksi? Tämä luku on tottta erään uuden tutkimuksen mukaan – ja tuo määrä on aika suuri.Päätimme siis antaa lihaa syövälle ambassadorillemme Maggielle yrittää kokeilla miltä tuntuisi olla vegaani edes viikon ajan.

On useita syitä miksi ryhtyisit vegaaniksi, joista moni keskittyy yleensä terveyden ympärille. Tutkimukset osoittavat, että kasvispainoitteinen ruokavalio on terveellisempi, mutta vegaanina ollessasi tulee sinun kuitenkin kiinnittää tarkkaa huomiota siihen, että saat kaikki tarvittavat vitamiinit sekä kivennäisaineet.

Maggielle suurin huoli vegaanina olemisessa oli se miten hänellä riittäisi tarpeeksi energiaa hänen kuluttavaan arkeensa. Oli se sitten vain viikko, hän kokee huomaavansa suurenkin eron jos ei saa juuri niitä vitamiineja sekä kivennäisaineita mitä hän tarvitsee.

Jos Maggien upea vaalea tukka ei ole vielä vilahtanut sinun Insta storyssa varmista, että luettuasi tämän artikkelin varmasti seuraat häntä. Hymyn ja herkullisten illallisten takana on todella kova treenaaja, joka inspiroi sinuakin syömään ja treenaamisen avulla löytämään tien onneen – juuri niin kuin hän tekee.

Rakastuttuaan muutama vuosi sitten fitnekseen, Maggie on muuttanut kehonsa ulkomuodon kuin myös hänen suhtautumisensa elämään. Hänen tasapainoinen sekä positiivinen asenne elämään on todella ihailtavaa – joten onko ketään parempaa haastaa viikoksi vegaanihaasteeseen?

Voit oppia paljonkin toisesta heidän Instagramistaan. Maggielle liha sekä proteiinipatukat ovat hänen suosituimpiaan ruoka-aineita – eläinproteiinia siis jokaisena päivänä. Onkin siis mielenkiintoista nähdä miten hän suoriutuu viikon syömällä vain kasviksia.

Maggiella on myös täyspäivätyö sen lisäksi, että hän viettää paljon aikaa intohimonsa, fitneksen parissa. Hänen motivaationsa on todella mittava. Kysymys kuuluukin siis saakohan tarpeeksi energiaa jaksaakseen tsempata koko pitkän viikon.

Maggie vastasi muutamaan kysymykseemme siitä miten hän koki vegaanisen viikon. Tässä hänen kokemuksensa…

Millainen normaali ruokavaliosi on?

“Noudatan terveellistä sekä tasapainoista ruokavaliota, jossa on paljon eri ravintoaineita ja todella paljon vitamiineja sekä kivennäisaineita.

Minun go-to ateriani on kanaa riisillä sekä parsakaalilla. Yleensä treenin jälkeen syön kaurapuuroa johon sekoitan TheWheyta. Illalliseksi syön usein suuren salaatin ja proteiinipatukan jälkiruoaksi – Carb Crusherit ovat suosikkejani.

Noudatan ruokavaliotani armollisesti viikolla, mutta hemmottelen itseäni jokainen viikonloppu (kuitenkin syömällä hyvää, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa eikä mitään roskaa!) Yleensä nautin poppareista elokuvateatterissa.”

Haasteen aikana Maggie oli juuri kiristelyvaiheessaan. Oikeinn syöminen oli tästä syystä hänelle erityisen tärkeää, sillä ruoan piti olla niin mieltä tyydyttävää, mutta riittävän ravitsevaa. Kukaan ei halua olla nälkäinen ja surullinen. Maggien tavoite oli saada juuri tarpeeksi energiaa saavuttaen kuitenkin pienen kalorivajeen.

Mitä söit vegaanihaasteesi aikana?

“Söin runsaasti vihanneksia sekä hedelmiä, tofua ja muita lihankorvikkeita – olin todella luova ja kokkasin joka päivvä jotain herkullista. Voit löytää reseptini Instagramsivultani highlights-osiostani.

Kokkasin tattarilla täytettyjä paprkoita, proteiinivohveleita (käytin Vegan Blendiä), misokeittoa, vegaanista pasta bolognesea, tofukokkelia ynnämuuta.

Korvasin jokapäiväiset Carb Crusherini vegaanisella proteiinipatukalla sekä maapähkinävoilla.

Kuten moni muu vegaaniksi ryhtyvä, myös Maggie oli huolissaan riittävästä proteiinisaannista. Proteiininsaanti ei kuitenkaan tuottanut hänelle ongelmia viikon aikana, sillä hän vaihtoi aina lihan johohnkin korkeaproteiiniseen korvikkeeseen.

 

Mitä opit syödessäsi kuin vegaani?

“Opin, että jopa yksi päivä, viikko tai kuukausi vegaanihaasteessa mukana oleminen on hyväksi ympäristölle – seuraajani lähettivät minulle useita viestejä koskien haastettani ja miten voin ruokavalioni avulla vaikuttaa niinkin suuresti ympäristööni. Moni  vegaani alkoi myös seurata minua, koska he tekivät haastetta juuri samaan aikaan. Moni jakoi reseptejään Maggielle.

Reseptit ja vinkit tulivat hyvään käyttöön, sillä Maggie huomasi kokkaavansa paljon enemmän kuin ennen.

Hän koki, että suunnittelu ja valmistelu olivat keinoja, jolla hän sai rakennettua tasapainoisia ja proteiinipitoisia annokksia, jotka auttoivat häntä saavuttamaan tavoitteensa. Tässä on esimerkkejä niistä proteiinilähteistä joita hän käytti:

  • Tofu – 12g proteiinia per annos
  • Lihankorvikkeet – 16g per annos
  • Vegaaninen proteiinijauhe – 22g per lusikka
  • Kikherneet  – 19g per 100g
  • Vegaaniset proteiinipatukat – 13g per bar
  • Mustapavut – 21g per 100g
  • Ruokahiiva – 5g per serving

Tässä on Maggie ennen (vasen) ja jälkeen (oikea) oltuaan viikon vegaani. Kuten hän huomauttaa postauksessaan, 7 päivää millä tahansa dieetillä ei tee suurta eroa. Keho ei muutu yli yön vaan pysyvät tulokset vaativat kovaa puurtamista ja ruokavaliossa pysymistä.

Maggie ei siis näyttänyt kovin erilaiselta oltuaan viikon vegaani, mutta tunsik hän olonsa erilaiseksi?

Miten vegaanina oleminen viikon ajan sai sinut tuntemaan?

“Koin oloni erinomaiseksi niin henkisesti kuin fyysisesti. Oma ruokavalioni on jo suhteellisen terveellinen, joten en kärsinyt liioin turvotuksesa. Uskon, että koska haaste oli vain viikon pituinen ei minulla ollut ongelmaa tehdä sitä loppuun asti.

Kuten kuka tahansa fitnessfanaatikko, Maggie rakastaa erilaisia haasteita. Hänellä ei kuitenkaan tuntuvat olevan minkäänlaisia ongelmia vegaanihaasteen kanssa.

 

Aiotko tehdä jotain erilailla tästä lähtien?

Aion tästä lähtien syödä joka perjantai vegaanisesti ja jakaa sen myös instagramissani. Pyrin myös vähentämään ylipäätään lihani määrä ruokavaliossani.

Ryhtyäkseni täysin vegaaniksi on todella iso askel minulle, joten koen hitaasti aloittamisen olevan reilu ja realistinen askel.  Vaikka vegaanina olemisessa on paljon hyötyjä, jotka näkyvät erityisesti  tulevaisuudessa, on ensin tärkeää kuitenkin tietää mitä kehosi tarvitsee ja miten voit saavuttaa tavoitteesi.

Jos haluat lukea lisää Maggien tarinasta kannattaa suunnata hänen Instagram-sivulleen

From now on I’m doin

 

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi


BMG Research. Veganism in Britain Today: Seven Key FactsMay 2018.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Writer and expert

Evangeline on harrastanut kilpaurheilua jo pienestä pitäen ja auktorisoituna RYA Dinghy-ohjaajana hän ymmärtää hyvin ravinnon tärkeyden extreme- ja kestävyyslajeissa. Ravinnon tärkeys tuli hänelle erityisen selväksi kun hän kilpaili GBR joukkueessa ja toimi yliopistojoukkueensa kapteenina sekä valmentajana.

Vapaa-ajallaan Evangeline rakastaa juoksemista - erityisesti maratoneja. Viikonloppuisin Evangelinen voi löytää vesiurheilun parista tai vaeltamasta. Paras tapa viettää ilta hänen mielestään on ensin tehdä HIIT - tai kyykkytreeni ja sen jälkeen syödä paljon tulista kasvisruokaa - Nam!

Lue lisää Evien kokemuksista täältä.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä