Ruokaohjeet

Rapea Tofu-teriyakinuudeli | Meal Prep

Kaipaatko uutta proteiinipitoista lounasideaa piristämään rutiinejasi?


Olitpa sitten kokonaan eliminoinut lihan ruokavaliostasi tai sitten vain vähentämässä sen käyttöä, nämä herkulliset teriyakinuudelit rapen tofun kera tekevät kyllä kauppansa ja pitävät kylläisenä lopun päivää.

Runsaasti makua, kasviksia ja kasviperäistä proteiinia – tämä meal prep on ravintorikas ja makroystävällinen vaihtoehto.

4 annosta

Ainekset

Teriyakikastiketta varten: 

  • 70ml soijakastiketta
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 tl valkosipulia (hienonnettuna)
  • 1 tl seesaminsiemenöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl miriniä (voidaan vaihtaa riisiviinietikkaan) 
  • 2 tl maissijauhoja (sekoitettuna kylmään veteen) 

Rapeaa tofua varten: 

  • 1 kuutio tofua
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 50g maissijauhoja
  • 1 rkl kookosöljyä

Paistosta varten: 

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 porkkana (leikattuna tikuiksi)
  • 1 parsakaalia (vain kukintaa)
  • 4 levyä munanuudeleita
  • Koristeluun: kevätsipulia (leikattuna)

Valmistus

  1. Valmista ensin teriyakikastike sekoittamalla yhteen pienessä kulhossa soijakastike, ruskea sokeri, valkosipuli, inkivääri, seesaminsiemenöljy, hunaja, mirin (tai riisiviinietikka) sekä maissijauhe. Sekoita kastike tasaiseksi niin että ainekset sekoittuvat hyvin keskenään.
  2. Lisää seuraavaksi 3 rkl soijakastiketta omaan kulhoon ja 50g maissijauhoja toiseen erilliseen kulhoon. Paloittele tofu ja dippaa sitten pala kerrallaan soijakastikkeeseen ja sitten maissijauhoihin. Varmista, että tofun jokainen sivu on jauhoissa ja aseta sitten palat syrjään odottamaan. 
  3. Lämmitä kookosöljy wokissa tai pannulla ja lisää sitten maissijauhoilla kuorrutetut tofun palaset siihen paistumaan. Käännä palasia 1-2 minuutin välein kunnes ne ovat rapeita kullanruskeita. Nosta ne pois pannulta syrjään odottamaan.
  4. Keitä iso kattilallinen vettä ja valmista munanuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  5. Lämmitä sitten jäljellä oleva kookosöljy pannulla ja lisää porkkanat ja parsakaali. Paista noin 5 minuuttia, kunne vihannekset hieman pehmenevät ja poista sitten pannulta.
  6. Lisää sitten teriyakikastike pannulle ja lämmitä sitä matalalla lämmöllä kunnes se alkaa kuplia ja sakeentua. Kun olet tyytyväinen kastikkeen koostumukseen, lisää valutetut munanuudelit pannulle. Heittele nuudeleita pannulla, jotta saat ne maustettua hyvin teriyakikastikkeella. Lisää sitten porkkanat ja parsakaali takaisin ja sekoita ainekset keskenään.
  7. Jaa nuudelit 4 rasiaan, asettele rapea tofu päälle ja koristele vielä kevätsipulilla. Hoidettu.

Nutritional Facts

Amount per serving

Calories 462
Total Fat 14g
Total Carbohydrates 67g
Protein 17g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä