Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Aika uusia pre-workout-toleranssisi? Kofeiinin syklittäminen

Aika uusia pre-workout-toleranssisi? Kofeiinin syklittäminen
Jennifer Blow
Writer and expert4 vuotta Ago
Näytä Jennifer Blow:n profiili

Kofeiinitoleranssi ja sen laskeminen

Kofeiini on voimakas lisäravinne, joka antaa sinulle voimakkaan energianlisäyksen treeniisi – se tunnetaan sen kyvystä parantaa kestävyyttäsi, lisäävän toistoja, voimaa ja parantavan palautumistasi.1,2,3,4 Mutta, jos silti koet tarvitsevasi lisäenergiaa videäksesi treenisi uudellatasolle, voi olla aika vaihtaa ennen treeniä nautittavat lisäravinteesi. Vaikka voi olla hyvinkin houkuttelevaa suurentaa vain nykyisiä annoksia, tulisi sinun silti aina pysyä suositelluissa annoskooissa ja on keino, jolla voit turvallisesti muuntaa kofeiinitoleranssiasi – kofeiinisyklityksellä.

 

Pre-Workout lisäravinteet ja suoritusukyky

Ennen treeniä nautitu Pre-workout lisäravinteet voivat auttaa sinua suoriutumaa kovemmin ja jaksamaan pidempään – antaen sinulle valmiudet rakentaa parempi keho tai parantaa urheilun aikaista suoritustasi. Moni pre-workout lisäravinne sisältää kofeiinia, sillä sen on tutkitusti todistettu lisäävään treenin aikaista kestävyyttä, antavan sinulle energiaa ja voimaa tehdä lisää tiostoja ja lisäävän lihastesi palautumista. 1,2,3,4

Kofeiinitoleranssi ja -syklitys

Kofeiini aiheuttaa adrenaliinivirtauksen – juuri se taistele tai pakene reaktio, joka supistaa lihakset valmiiksi toimintaan. Jos adrenaalivirtaus tapahtuu liian usein adrenaliinirauhaset alkavat kulua ja palaa loppuun. Nämä muutokset tapahtuvat yhdessä muiden hermoston muutosten kanssa, jotka muuttavat kehon reagoimista adrenaliiniin.

Pitääksesi kehosi reseptorit vastaanottavaisina ja saadaksesi pre-workouttisi hyödyt, tutkijat suosittelevat kofeiinisyklitystä pitääksesi toleranssisi tarpeeksi alhaisena.5 Kofeiinisyklitys on yksinkertaisesti lyhyt vaihe, jonka aikana et nauti kofeiinia. Usein tämä vaihe kestää noin 2 viikkoa, joka on tutkimusten mukaan riittävä aika laskemaan toleranssisi tarpeeksi alas tunteaksesi kofeiinin vaikutukset taas kunnolla.

 

THE Pump

Tämän pre-workoutin toimivuuden salaisuus on sen patentoitu VASO6 ainesosa, jonka on tieteellisesti todistettu parantavan verenkiertoa.7 Parantunut verenkierto auttaa kehoasi kuljettamaan paremmin happea lihaksiisi, mitä ne tarvitsevat eniten treenin aikana. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että 7g arginiinia auttoi verenkiertoa vain 5% verran kun taas 300mg VASO6:sta pystyi vaikuttamaan jopa 50% verran.8,9 Jos treenaat iltaisin ja haluat silti saada kaiken tehon irti itsestäsi on VASO6 ratkaisu saada treenin aikana ja jälkeen täydellinen pumppi.

 

Lisäsimme sekoitukseen myös C-vitamiinia, joka auttaa vähentämään väsymystä sekä uupumusta yhdessä tiamiinin kanssa, jonka on todistettu tukevan verenkiertoa ja verenkiertojärjestlemää.6,10,11

 

Kofeiiniton pre-workoutjuoma

Jos haluat nauttia pre-workoutin tuomista hyödyistä, mutta myös laskea kofeiinitoleranssiasi kannattaa sinun kokeilla meidän kofeiinitonta pre-workout-juomaamme. Tämä kofeiiniton pre-workouttimme on myös parempi vaihtoehto jos olet tottunut treenaamaan iltaisin. Kofeiiniton pre-workout-juomamme sisältää sitrulliinimalaattia, beeta-alaniinia sekä arginiini-alpha-ketoglutaraattia (AAKG), joiden on todistettu lisäävän räjähtävyyttä sekä voimaa, parantavan aerobista kestävyyttä ja vähentävän lihasväsymystä.12,13,14,15,16

 

Miten voit syklittää kofeiininsaantisi

 • Lopeta kaiken kofeiinin nauttiminen 14 päivän ajaksi laskeaksesi kofeiinitoleranssisi. Suoriutuaksesi kuitenkin treenistäsi ja hetkellisestä mahdollisesta energiavajauksesta voit käyttää kofeiinitonta pre-workouttiamme. Kahden viikon jälkeen kofeiinitoleranssisi tulisi olla laskenut hyvin alhaiseksi.
 • Voit toistaa tauon aina tietyn ajanjakson jälkeen varmistaaksesi toleranssisi pysymisen alhaana. Näin saat enemmän irti kofeiinia sisältävistä pre-workouteista.
 

Muista tämä

Pre-workout lisäravinteet voivat tukea suoritustasi antamalla sinulle lisää energiaa ja puhtia jaksaa treenata kovempaa ja kauemmin. Jos koet tarvitsevasi lisäenergiaa treeniisi, älä vain kasvata pre-workout annostustasi entisestään vaan anna kofeiinisyklitykselle mahdollisuus.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

 1. Carr AJ, Gore CJ, Dawson B. Induced alkalosis and caffeine supplementation: effects on 2,000-m rowing performanceInt J Sport Nutr Exerc Metab. (2011)
 2. Glaister M, et al. Caffeine supplementation and multiple sprint running performanceMed Sci Sports Exerc. (2008)
 3. Ganio MS, et al. Effect of ambient temperature on caffeine ergogenicity during endurance exerciseEur J Appl Physiol. (2011)
 4. Loureiro, Laís Monteiro Rodrigues, Caio Eduardo Gonçalves Reis, and Teresa Helena Macedo da Costa. Effects of Coffee Components on Muscle Glycogen Recovery: A Systematic ReviewInternational journal of sport nutrition and exercise metabolism.(2018)
 5. Patel, K. (2018). Do I need to caffeine cycle?.Available: https://examine.com/nutrition/do-i-need-to-cycle-caffeine/
 6. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2010). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin C and reduction of tiredness and fatigue (ID 139, 2622), contribution to normal psychological functions (ID 140), regeneration of the reduced form of vitamin E (ID 202), contribution to normal energy‐yielding metabolism (ID 2334, 3196), maintenance of the normal function of the immune system (ID 4321) and protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage (ID 3331) pursuant to Article 13 (1) of Regulation (EC) No 1924 …. EFSA Journal8(10), 1815.
 7. Kim, J. A., Formoso, G., Li, Y., Potenza, M. A., Marasciulo, F. L., Montagnani, M., & Quon, M. J. (2007). Epigallocatechin gallate, a green tea polyphenol, mediates NO-dependent vasodilation using signaling pathways in vascular endothelium requiring reactive oxygen species and Fyn.Journal of Biological Chemistry282(18), 13736-13745.
 8. SCHLAICH, M. P., JACOBI, J., Stefan, J. O. H. N., DELLES, C., FLEISCHMANN, I., & SCHMIEDER, R. E. (2000). Is l-arginine infusion an adequate tool to assess endothelium-dependent vasodilation of the human renal vasculature?Clinical Science99(4), 293-302.
 9. Fitzpatrick, D. F. (2004). S. Patent No. 6,706,756. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.
 10. DiNicolantonio, J. J., Liu, J., & O’Keefe, J. H. (2018). Thiamine and cardiovascular disease: a literature reviewProgress in cardiovascular diseases61(1), 27-32.
 11. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2014). Scientific Opinion on the substantiation of a health claim related to iron and contribution to normal formation of haemoglobin and red blood cells pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006EFSA Journal12(1), 3515.
 12. Sureda A, et al. L-citrulline-malate influence over branched chain amino acid utilization during exerciseEur J Appl Physiol. (2010)
 13. Baguet A, et al. Important role of muscle carnosine in rowing performanceJ Appl Physiol. (2010)
 14. Sweeney KM, et al. The effect of beta-alanine supplementation on power performance during repeated sprint activityJ Strength Cond Res. (2010)
 15. Sale C, et al. Effect of β-alanine plus sodium bicarbonate on high-intensity cycling capacity. Med Sci Sports Exerc. (2011)
 16. Bailey, Stephen J., Paul G. Winyard, Anni Vanhatalo, Jamie R. Blackwell, Fred J. DiMenna, Daryl P. Wilkerson, and Andrew M. Jones. Acute L-arginine supplementation reduces the O2 cost of moderate-intensity exercise and enhances high-intensity exercise tolerance. Journal of Applied Physiology109, no. 5 (2010): 1394-1403.

 

Jennifer Blow
Writer and expert
Näytä Jennifer Blow:n profiili

Jennifer Blow on meidän UKVRN rekisteröity ravitsemusasiantuntijamme - Yhdistyneen Kuningaskunnan rekisteri valtuutetuista ja koulutetuista ravitsemusasiantuntijoista. Hän on ravitsemustieteen kandidaatti ja suorittanut tämän lisäksi myös ravitsemustieteen maisterin opinnot sekä erikoistunut lisäravinteisiin ja urheiluravitsemukseen.

Jennifer on tämän lisäksi myös mainittu osaamisestaan useilla eri suurilla sivuilla kuten Voguen, Ellen ja Grazian sivuilla.

Hänen kokemuksensa ovat myös laajat. Hän on työsekennellyt yhdessä NHS:sän kanssa erilaisissa ravitsemustesteissä ja osallistunut useisiin eri tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on tutkittu esimerkiksi omega-3 rasvoja. Tämän lisäksi tutkimus, jossa tutkittiin roskaruoan vaikutuksia kehoon on myös julkaistu vuosittaisessa Nutrition Society konferenssissa. Jennifer myös aktiivisesti päivittää tietotaitoaan varmistaakseen, että hänen ravitsemustietonsa perustuu viimeisimpiin tieteellisiin tuloksiin. Voit lukea lisää Jenniferin kokemuksista täältä.

Vapaa-ajallaan Jennifer rakastaa mäkikävelyitä sekä pyöräilyä. Hän myös rakastaa levittää sanomaa siitä miten terveellisesti eläminen ja kunnossa pysyminen eivät todellakaan tarkoita nääntymistä.

myprotein