Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Sopiiko proteiinijuoma aamiaiseksi?

Sopiiko proteiinijuoma aamiaiseksi?
Laura Myllykoski
Writer and expert8 kuukautta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili

Tiedäthän ne aamut, kun heräät ja sinulla on kirjaimellisesti vain 10 minuuttia aikaa saada itseksi valmiiksi ja ovesta ulos? Meillä kaikilla on sellaisia aamuja, ja silloin jos koskaan mukaan napattu nopea aamiainen on tarpeen.

Monet ihmiset miettivät, kannattaako proteiinijuomaa ottaa aamupalan sijaan. Ruosta voi saada laajan kirjon erilaisia vitamiineja ja mineraaleja, mutta proteiinijuoma on todella kätevä tapa nauttia nämä kaikki – etenkin silloin, kun ajasta on pulaa.

Proteiinipirtelo aamiainen Myprotein

Proteiinijuoma ja aamiainen

Proteiinijuoma on kätevä

Proteiinijuoma voi olla nopea ja vaivaton tapa aloittaa päivä, sillä se ei vaadi mitään valmisteluja. Jos nautit enemmän täyteläisestä aamupalasta ja lisäät proteiinijauhetta smoothien joukkoon, voit valmistella smoothien muut ainekset valmiiksi myös pakkaseen ja ottaa sieltä joka aamu tarpeen mukaan.

 

Proteiini auttaa painonpudotuksessa

Kaikista kolmesta makroravinteesta proteiini aiheuttaa eniten kylläisyyttä, eli tunnetta kylläisestä olosta aterian jälkeen. Tämä on erittäin tärkeää, kun tavoitteena on painonpudotus, johon vaaditaan aina kalorivaje.1

Kun päivän aloittaa proteiinijuomalla, sillä on kylläisyyttä edistävä vaikutus, joka vähentää todennäköisyyttä naposteluun myös myöhemmin päivällä. Proteiini sulaa hitaasti, kun taas hiilihydraattipitoinen aamiainen palaa nopeasti (esim. paahtoleipä tai murot) aiheuttaen verensokerin heittelyä ja nälän tunnetta.

Erilaisten proteiinijuomien kalorimäärät voivat vaihdella merkittävästi, mutta painonpudottajalle on tarjolla monia vaihtoehtoja, jotka sisältävät kohtuullisen määrän kaloreita.

 

Proteiinijuoma lisää päivän proteiinin saantia

Painonpudotuksen aikana on tärkeää pyrkiä säilyttämään rasvatonta lihasmassaa niin paljon kuin mahdollista. Jos pyrkimys on säilyttää lihasmassa kalorivajeen aikana, siihen suositellaan runsaasti proteiinia sisältävää ruokavaliota.1

Kun painonpudotuksen aikana pyritään säilyttämään lihakset ja polttamaan rasva, se voi olla hyvin haasteellista, kun kaloreita ei ole yhtä paljon käytettävissä. Proteiinipitoinen aamiainen, kuten proteiinijuoma, tarjoaa runsaasti proteiinia ja vain vähän kaloreita, mikä tukee painonpudotustavoitteita.

 

Proteiinijuoma tukee lihaskasvua

Olipa tavoitteena lihasten säilyttäminen painonpudotuksen aikana tai lihaskasvu, proteiinipitoinen aamiainen on tärkeä. Etenkin säännöllisesti treenaavat ihmiset tarvitsevat riittävänä määrän proteiinia tankkaukseen, jopa 24h treenin jälkeen.

Kun tavoitteena on syödä paljon proteiinia päivän aikana tukemaan omia tavoitteita, proteiinijuoma heti aamulla auttaa pääsemään päivän tavoitteisiin.

Kehossa pyörii jatkuva sykli proteiinin hajoamista ja proteiinisynteesiä. Yön aikainen paasto aiheuttaa suurempaa proteiinin hajoamista kuin synteesiä, mutta proteiinijuoma aamupalaksi kääntää syklin proteiinisynteesiin.

 

Proteiinijuoma aamiaiseksi ja painonpudotus

Jos tavoitteena on pudottaa painoa, polttaa rasvaa, tai kasvattaa lihasta, proteiinijuoma aamiaiseksi sopii hyvin tukemaan näitä tavoitteita. Proteiinijuoma tarjoaa proteiinipitoisen aamiaisen suhteellisen vähillä kaloreita, tukien näin monia erilaisia kuntotavoitteita aina painonpudotuksesta lihaskasvuun.

Proteiinijuomat ovat monipuolisia lisäravinteita ja voivat tukea hyvinkin erilaisia tavoitteita. Oikein valittu proteiinijuoma voi auttaa myös lisäämään painoa, silloin kun kaloreita riittää enemmän kuin päivän aikana kuluttaa.

 

Aamiaisproteiinijuoma - Resepti

Coffee & Chocolate Breakfast Protein Smoothie

Päivä ei voi alkaa muuta kuin hyvin, kun aamiainen sisältää sekä kofeiinia että proteiinia. Kokeile herkullista kahvin ja suklaan makuista proteiinijuomaa starttaamaan aamu oikein.

Proteiinia: 26g

Ruokaohjeet

Resepti | Suklaa-kahvi-proteiinijuoma

Maistuisiko proteiinipitoinen aamiainen, jossa yhdistyy suklaa ja kahvi? Kyllä kiitos!

8 kuukautta AgoLauren Dawes tasolla

Pähkinänkuoressa

Aamiaiseksi nautittu proteiinijuoma ei ole terveydelle ainakaan haitallista millään tavalla. Proteiinijuoma on oiva vaihtoehto aamupalalle, olipa tavoitteena sitten painonpudotus tai lihaskasvu. Se sopii etenkin, jos kaipaa nopeaa ja helppoa syötävää mukaan otettavaksi, jotta välttyy ostamasta jotain vähemmän ravintorikasta syötävää matkan varrella.

Tarjolla on laaja valikoima erilaisia proteiinijuomia, joita voi lisätä oman maun mukaan esimerkiksi smoothieen, jogurttiin, tai jopa puuron sekaan. Erilaisten proteiinijuomien ravintosisältöihin kannattaa perehtyä tarkemmin, jotta niistä löytää itselle sopivan vaihtoehdon tukemaan omia tavoitteita.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein