Siirry pääsnäyttöön
Ravinto

3 syytä, miksi kalorivaje ei toimi

3 syytä, miksi kalorivaje ei toimi
Laura Myllykoski
Writer and expert9 kuukautta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili

Siobhan O’Hagan on Myprotein lähettiläs, henkilökohtainen valmentaja ja tuleva äiti, jonka rehellinen lähestymistapa terveyteen ja kuntoon on avannut monen ihmisen silmät.

Hän on valmentanut tuhansia naisia ylläpitämään kalorivajetta menestyksekkäästi. Tässä on Siobhanin neuvot tilanteeseen, kun kalorivaje ei toimi ja tuota tuloksia.
 

Syyt, miksi ylität kalorit

Siobhanin mukaan syitä siihen, miksi kalorivaje ei toimi, on monia. Ehkäpä sinulla tärkeämpiäkin asioita mielessäsi, jolloin on vaikea keskittyä kaloreiden seuraamiseen.Tässä kolme yleisintä syytä, joihin Siobhan törmää jatkuvasti asiakkaidensa kanssa… 

1. Et halua sitä tarpeeksi

“Sori, että se kuulostaa ihan vanhanaikaiselta PT puheelta, mutta mitä oikeasti tarkoitan sillä, että nautit mieluummin hyvästä ruoasta ja sosiaalisista tilanteista ystävien tai perheen kesken, tai hoikkuuden eteen et halua nähdä nälkää, jolloin on täysin ok olla haluamatta painonpudotusta.”Joskus tiukka tavoite tarkoittaa sitä, että muita elämänalueita pitää rajoittaa. Jos et halua tehdä sitä, älä pakota itseäsi siihen.

Siobhanin neuvo:

Jos haluat pudottaa painoa, mutta kamppailet motivaation ylläpitämisen kanssa, kirjoita tavoitteesi päivittäin ylös. Tämä auttaa muistuttamaan siitä, että vastaan tulee vaikeita päätöksiä, mutta sinun on valittava se, mikä on sinulle tärkeintä. 

2. Kaloritavoitteesi on liian alhainen

Sanotaan se yksinkertaisesti – et pysy kaloritavoitteessasi, koska tavoitteesi on liiaan alhainen. Näin Siobhan kertoo: “Kyllä, sinun pitää olla kalorivajeessa, mutta jos asetat epärealistisen matalan tavoitteen, et uhraa vain terveyttäsi, vaan kehosi myös himoitsee ruokaa ja tulet huomaamaan, että on paljon vaikeampi kieltäytyä ruoanhalusta.”

Siobhanin neuvo:

Nosta kalorit tasolle, jota voit oikeasti noudattaa joka päivä. Tulet todennäköisesti huomaamaan, että olet kurinalaisempi silloin, kun en ole nääntymäisilläsi koko ajan. 

3. Sinun ei tarvitse enää pudottaa painoa

Siobhanin mukaan tämä on yksi niistä asioista, jonka ihmiset aina unohtavat, koska asetamme itsellemme valtavia odotuksia. “Mitä pienempi olet, sitä vähemmän kaloreita tarvitset kalorivajeeseen. Kun olet saavuttanut terveellisen painon, koitat taistella kehoasi vastaan, jos haluat vielä pudottaa painoa, sillä keho haluaa pitää kiinni kehon rasvasta kun olet normaalipainossa.”

Siobhanin neuvo:

Hyväksy kehosi sellaisenaan ja kysy itseltäsi, oletko valmis tekemään sellaisia uhrauksia fyysiselle ja henkiselle terveydelle sekä sosiaaliselle elämälle, kuin mitä painon pudottaminen siitä eteenpäin vaatii, ja onko se todella sen arvoista. 

Pähkinänkuoressa

Sinun ei tarvitse olla jatkuvasti kalorivajeessa ja jahdata painonpudotusta. Mutta jos se on sinulle tärkeä tavoite, voit toteuttaa sen onnellisesti ja terveellisesti, koettelematta liikaa kehon rajoja.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein