Ravinto

8 parasta proteiinipitoista aamupalaa

8 parasta proteiinipitoista aamupalaa

Aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria, ja syy tähän piileekin aamiasen englanninkielisessä nimessä (breakfast). Se nimittäin rikkoo yön aikaisen paaston (breakfast)! Vaikka aineenvaihduntasi hidastuu nukkuessa, keho polttaa kaloreita. Kannattaakin hankkia kunnon määrä ravinteita ja energiaa heti aamusta, jotta kroppa valmistautuu hyvin tulevaan päivään. Myös yleisen terveyden ja kunnon ylläpitämisen kannalta on tärkeää saada kaikkia raviontoaineita oikeassa suhteessa heti aamusta. Olemme koonneet tähän artikkeliin 8 mielestämme parasta ja helposti valmistettavaa proteiinipitoista aamupalavaihtoehtoa.

Korkeaproteiininen puuro

Vanha kunnon puuro! Puuroa usein kutsutaan mestareiden aamupalaksi, eikä tämä yksinkertainen lämmin ateria saa aikaan ainoastaan hyvää oloa ja kylläisyyden tunnetta, vaan myös tarjoaa paljon pitkään kestävää energiaa.

Kaurahiutaleet ovat hyvä ruoka aamupalalle monista syistä. Ensinnäkin ne ovat hyvä monimutkaisten hiilihydraattien ja liukenevan kuidun lähde, joka antaa kylläisyydentunnetta sen lisäksi että parantaa ruoansulatusta. Kaurahiutaleista saatava liukeneva kuitu eli beetaglukaani, on useissa tutkimuksissa osoittanut alentavan verenpainetta, säännöstelevän verensokeria, sekä vähentävän diabeeteksen riskiä. Kaurahiutaleita on itseasiassa suositeltu nautittavan paremman sydämen terveyden vuoksi ja alentamaan sydäntautien riskiä (sydäntauteihin kuolee eniten ihmisiä maailmassa vuosittain).

Jotta saat aamupuurostasi vielä ravinnerikkaamman, kannattaa valmistamisen jälkeen lisätä annosmitallinen Impact Whey Protein -heraproteiiniamme, tai jos olet vegaani tai laktoosi-intolerantti suosittelemme lisäämään soijaproteiini-isolaattiamme. Annosmitallisen lisääminen tuo puuroosi noin 20g lisää proteiinia. Tämän lisäksi saat puuroon makeutta lisäämättä sokeria tai siirappia, joissa on paljon kaloreita. Mikset heti kokeilisi puuroa tuoreilla mustikoilla tai mansikoilla sekä mustikan ja vadelman makuisella Stevia Impact Whey Protein -heraproteiinillamme?

Proteiinipannukakut

Ei ole mitään parempaa kuin vino pino skottilaisia pannareita lauantaiaamuna — täydellinen tapa aloittaa viikonloppu eikö niin? No, nyt voit nauttia herkullisen kasan pannareita ilman epäterveellisiä ainesosia! Proteiinipannarit ovat todella yksinkertaisia valmistaa, olit sitten kulinaarinen nero tai sunnuntaikokki! Proteiinipannukakku-sekoituksestamme löytyy huikeat 34.3g proteiinia ja vain 5.9g hiilaria ja 2.1g sokeria! Proteiinipannarit ovat täydellinen korkeaproteiininen aamupala, varsinkin kun siihen lisätään päälle tuoreita hedelmiä ja kreikkalaista jugurttia!

Voit tietysti helposti valmistaa proteiinipannarit myös omalla reseptilläsi. Onhan olemassa niin monia variaatioita proteiinipannareista, aina banaaniproteiinipannareista bataattiproteiinipannareihin, ja jopa kurpitsapannareihin! Ainesosissa voit olla niin luova kuin haluat ja näin pitää huolen siitä, että aamupalassa on haluamasi makrot.

Kreikkalainen jugurtti

Jugurtit ovat mahtava maidon, kalsiumin ja D-vitamiinin lähde. Yhä useampi ihminen on alkanut valita aamupalakseen kulhollisen hedelmiä ja jugurttia, joten voisimme luulla sen olevan hyvä uutinen, eikö niin? Tämä pitääkin yleensä paikkansa, mutta suuret kauppaketjut ovat alkaneet nokkeliksi ja ruvenneet brändäämään monia jugurtteja vähärasvaisina. Mutta tiesitkö, että vähärasvainen yleensä tarkoittaa korkeasokerista? Liian suuren määrän jalostetun sokerin nauttimista voi antaa hetkellisen energiapiikin, mutta treenaamisen näkökulmasta se voi aiheuttaa suuria takaiskuja. Jos omaat karkkihampaan, mutta yrität vähentää jalostettujen sokereiden saantia, vaihda korkeasokeriset jugurttisi kreikkalaiseen jugurttiin! Brändit kuten Total 0% tarjoavat jopa 10g proteiinia per 100g kreikkalaista jugurttia ja minimaalisen 4g hiilareita ja 60 kaloria.

Herkullisen ja helpon aamiaiseen saat mm. kreikkalaisesta jugurtista, johon lisäät annosmitallisen Myprotein heraproteiinia (raparperin tai vaniljakastikkeen makuista) yhdessä tuoreiden ja pakastettujen marjojen tai pähkinävoin kanssa. Jos haluat lisätä hiilihydraattien määrää aamupalaasi, kokeile lisätä kaurahiutaleita ja kotitekoista granolaa.

Kauraleseet

Kauraleseet eivät välttämättä kuulosta tutuilta, mutta kuten puuro, tämä aamupala on täydellinen korkeakuituinen ja vähäsokerinen vaihtoehto. Kauralese on valmistettu kaurajyvän ulkokuoresta ja on mahtava alhaisen glykeeni-indeksin monimutkaisten hiilihydraattien lähde. Kauraleseiden beetaglukaanit auttavat säilyttämään terveellisen kolesterolitason, samalla kun tarjoavat erinomaisen liukenevien ja liukenemattomien kuitujen lähteen. Kauraleseet itsessään eivät sisällä hurjia määriä proteiinia, mutta kun lisää annosmitallisen proteiinia aamukulhoon saa mahtavan maun lisäksi myös 20g proteiinia!

Kvinoapuuro

Olet varmasti kuullut normaalista puurosta, mutta oletko kuullut kvinoapuurosta? Jos etsit korkeaproteiinista, gluteenitonta aamupalaa, tämä ateria on hieman pidemmän valmistusajan arvoinen!

Kvinoa on suosittu superruoka, joka on täynnä proteiinia, kuitua ja mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä, fosforia, mangaania, kaliumia ja rautaa! Lopputuloksena on, että kvinoa voi auttaa parantamaan terveyttä ja myös pudottamaan painoa! Sen lisäksi kvinoa on flavonoidien, varsinkin kversetiinin lähde, jonka on todistettu tieteellisten tutkimusten perusteella tarjoavan useita terveyshyötyjä, kuten estävän syöpää. Korkea proteiinipitoisuus kvinoassa tarjoaa myös paljon aminohappoja ja on täten mahtava gluteeniton vegevaihtoehto korkeaproteiiniseksi aamupalaksi.

 Omeletit, munakokkelit ja munamuffinssit

Kuinka haluat nauttia kananmunasi aamuisin? … Hymyn ja ylimääräisen proteiinin kera!

Kananmunat ovat loistava hiilihydraatiton ja korkeaproteiininen maukas aamupalavaihtoehto. Munat ovat mahtava proteiinin lähde, joita yleensä vältellään sen korkean tyydyttyneen rasva- ja kolesterolipitoisuuden takia. Munista saatava kolesteroli on kuitenkin hyvää kolesterolia, jota voidaan pitää hyödyllisenä terveydelle, ja ellet mutusta 15 kananmunaa päivässä pärjäät sen tyydyttyneen rasvapitoisuudenkin kanssa! Yksi muna sisältää 6g proteiinia, 78 kaloria ja 5g rasvaa! Jos pyrkii lisäämään proteiininsaantia aamupalalla, kananmunat ovat täydellinen vaihtoehto, varsinkin kun ne ovat suhteellisen halpoja! Jos tyydyttynyt rasva huolestuttaa ja haluaa vähentää rasvansaantia, miksei kokeilisi valkuaismunakasta tai kananmunamuffinsseja!

Kotitekoiset proteiinimuffinssit

Muffinssisekoituksellamme voit valmistaa omat proteiinimuffinssit aamupalaksi! Noin 100 kaloria ja 7g proteiinia sisältävät muffinssimme ovat täydellisiä makupaloiksi tai aamupalaksi kiireessä.

Aamupala-proteiinipirtelö

Saattaa vaikuttaa, että viimeinen ruoka listallamme ajatuu vähän sivuraiteelle — eihän proteiinipirtelö nyt oikeaa ruokaa kuitenkaan ole, vai mitä? Joka tapauksessa, proteiinipirtelöt tulevat aina tarpeeseen, varsinkin kun on nääntymäisillään aamupuntin jälkeen. Aamupuntin mahduttaminen aikatauluun ennen töitä voi tuottaa hieman vaikeuksia ajan suhteen… jolloin mestareiden aamupala ei tule kysymykseenkään. Kuitenkin, nopea, helppo proteiinipirtelö on ihanteellinen ratkaisu! Vielä lisäksi voi valita proteiinipirtelön, joka sopii juuri itselleen ja omiin tavoitteisiin, lisävitamiineilla, mineraaleilla ja monimutkaisilla hiilihydraateilla höystettynä.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosiMyprotein

Myprotein

Writer and expert


Haluatko tietoa mahtavista tarjouksistamme? Tilaa uutiskirjeemme Tilaa