Uncategorized

Jamie: Jalkapallosta sisustamiseen

Jamie Clarke ei ole keskiverto jalkapalloilija, eikä keskiverto ihminen.

Hänen saavutuksensa kentällä todistavat sen puolesta, mitä kunnianhimolla ja intohimoisella omistautumisella voi saada aikaan.

Jamie on kuuro, joka ensimmäisten joukossa kuuden vuoden iässä sai kuuloimplantin. Jalkapalloilija itse sanoo, että häntä on aliarvioitu koko hänen elämänsä ajan. Jos joku epäilee Jamien taitoja pallon kanssa, on hän todella hölmö.

Aston Villa on yksi joukkueista, joka osoitti kiinnostusta Jamieta kohtaan hänen nuoruudessaan ja vaikka hän ei ikinä päätynytkään pelaamaan ammattijalkapalloa Englannin ykkösliigassa, hän on silti nauttinut erittäin kunniakkaasta ja palkitusta urasta.

 

“Minulla ei ole ikinä ollut mitään muuta. Aina vain jalkapallo, mietin sitä joka päivä. Elän jalkapalloa, hengitän jalkapalloa. Se on minun intohimoni.”

 Jamie rei ole ainoastaan edustanut Iso Britanniaa ja Englantia, hän on pelannut myös Kuurojen Maailman Cupissa ja Kuurojen Olympialaisissa. Hän sai myös kunnian toimian joukkueen kapteenina 26-vuotiaana pelatessaan Euroopan mestaruudesta Saksassa.

Samalla kun Jamie pelaa kuurojen kanssa edustusjoukkueessa, hän pelaa myös Evesham United -joukkueessa pelaajia vastaan, joilla ei ole vammaisuutta.

Hän tekee loistavaa työtä etukentän pelaajana ja uskoo, että kuurous on antanut hänelle jopa etua moniin pelaajiin nähden, sillä hän kuvailee vahvistunutta näkökykyään kuudentena aistinaan.

 

“Kun pelaan kuulevien pelaajien tai joukkueen kanssa, he luottavat korviinsa ja näköönsä, mutta minö en kuule mitään, joten luotain vain silmiini. Minulla on tarkempi näkö kuin muilla pelaajilla”

Kun hän ei pelaa jalkapalloa, Jamie todennäköisesti puhuu samaisesta lajista työskennellessään isänsä kanssa maalarina ja sisustajana. Jamie uskoo, että monet pitävät tällaista työtä “tylsänä”, mutta hän saa iloa tehdessään asiakkaita iloisiksi ja saadessaan työskennellä tavalla, joka tukee hänen rakkauttaan jalkapalloon. Jamie on esimerkkinä meille kaikille siitä, miten muiden ihmisten ajatukset rajoituksista eivät saisi estää meitä menestymästä ja saavuttamista haluamiaan asioita.Laura Myllykoski

Laura Myllykoski

Writer and expert


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä