Lisäravinteet

Parhaat lisäravinteet treenin tueksi

Parhaat lisäravinteet moniin eri ruokavalioihin

Seuraatko gluteenitonta tai kasviperäistä ruokavaliota tai sinulla on laktoosi-intolerantti tai muita vastaavia vaatimuksia ruokavalioosi? Jos vastasit kyllä, tiedämme, että lisäravinteiden ostaminen voi olla sinulle painajainen. Lisäravinteiden tarjonta on kuitenkin kasvanut viime vuosina ja myös erityisruokavaliota noudattaville löytyy nyt monia lisäravinnevaihtoehtoja. Kasvava kysyntä ja tarkka reseptien kehitys on saanut aikaan sen, ettei sinun tarvitse enää tehdä kompromisseja dieettisi suhteen, tai miettiä mitä lisäravinteita haalia. Alla olevassa listassa esittelemme muutamat urheilijoiden suosimat lisäravinteet; mukana myös erikoisruokavalioille sopivia lisäravinteita. Tämä artikkeli saattaa myös tuoda huomioosi uusia tuotteita, joita et olekaan aikaisemmin harkinnut!

Vaihtoehtoja heraproteiinille

On monia syitä, miksei heraproteiini välttämättä sovi sinulle. Saatat olla laktoosi-intolerantti, seurata kasvisruokavaliota tai ehkä maitotuotteet eivät vain sovi sinulle.

Onneksi tarjolla on paljon vaihtoehtoja, jotka täyttävät vaatimuksesi.

Soijaproteiini on kaikista yleisin, paras hinta/hyöty -suhde ja erittäin helposti saatavilla oleva lisäravinne. Se sisältää vaikuttavan määrän proteiinia per annos, toimii erittäin hyvin aivan tavallisissa pirtelöissä ja sopii myös puuroihin, kotitekoisiin proteiinipatukoihin ja muihin maukkaisiin ja yksinkertaisiin resepteihin! Tarvitset hiukan enemmän nestettä kuin mitä heran kanssa tarvitset, mutta nesteen määrä riippuu myös omasta mieltymyksestä. ”Mutta mitä jos olen allerginen soijalle?”, saatat kysyä. Ei huolta! Voit kokeilla myös herneproteiiniahamppuproteiinia tai ruskeaa riisiproteiinia tai jopa meidän vegan blendiämme!

Kreatiinimonohydraatti

Kysy itseltäsi tämä kysymys: Käytänkö kreatiinia tällä hetkellä? Jos vastaus on ”ei”, niin missä sinä olet ollut?! Jos vastasit ”kyllä, totta kai”, niin onnittelut suonia poksauttelevista uusista parannuksista entisiin ennätyksiisi!

Niille jotka eivät vielä tiedä, kreatiini on kaikista suosituin ja eniten käytetyin lisäravinne voimaharjoitteluun (jää toiseksi vain heraproteiinille). Tämä myös erittäin hyvästä syystä.

Kreatiini on alkuperäisesti valmistettu kehossamme aminohappoina, kuten arginiinina, glysiininä ja metioniinia. Näiden vastuualueena on kehomme energiasysteemin (toisella nimellä Adenosiinitrifosfaatti eli ATP) ruokkiminen. Tämä tarjoaa energiapurkauksia nopeissa lihassoluissamme, mutta kehollamme ei valitettavasti ole tarpeeksi jytyä tarjotakseen dramaattisia efektejä harjoituksen aikana! Kreatiinia löytyy luonnossa myös raa’asta lihasta, tietyistä kaloista ja kananmunista. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä uutinen kasvisruokavaliota noudattaville tai vegaaneille, joten kreatiinin saanti lisäravinteiden kautta voi antaa kauaskantoisemman boostin!

Erittäin yksinkertaisesti sanottuna; kreatiinin avulla sinusta voi tulla vahvempi nopeammin. Se on turvallista ja hyvää kasvissyöjille, laktoosi-intoleranteille ja niille, jotka eivät pysty nauttimaan gluteenia. Creapure on yksi puhtaimmista kreatiinin muodoista, sillä siinä on 99.99% kreatiinimonohydraattia!

Multivitamiinit

Moni kuvittelee, että tasapainoinen ruokavalio tarkoittaa, ettei multivitamiineista ole mitään lisähyötyä.  Toiset taas haluaisivat lisävitamiineja, mutta heillä ei välttämättä ole aikaa tai rahaa ravita itseään maksimaalisilla ravintoaineilla joka päivä.

Markkinoilla on yletön määrä erilaisia multivitamiineja, mutta jos noudatat erityisruokavaliota, saattaa olla erittäin vaikeaa tietää mikä vitamiinivalmiste sopii juuri sinulle. Lisäksi jos tarvitset jotain hiukan erityisempää, on suuri todennäköisyys, että kulutat enemmän rahaa kuin haluaisit!

Onneksi ottamalla vain kaksi mittakupillista Myproteinin jauhettua multivitamiinia, saat päivittäisen annoksesi täyteen 14:n eri tärkeän vitamiinin ja mineraalin avulla. Se on erityisen hyödyllinen, jos koet pillereiden nielemisen epämukavaksi tai vaikeaksi!

Muista aina pitää huoli siitä, että olet selvillä puutteistasi (erityisesti, jos sinulla on tietynlaisia ruokavaliorajoituksia). Esimerkiksi, ainoa vitamiini mitä et tule saamaan kasviperäisestä ruokavaliosta on B12, mikä on onneksi sisällytetty suurimpaan osaan multivitamiineista.

ZMA

ZMA on yhdistelmä sinkkiä, magnesiumia ja B6-vitamiinia ja suunniteltu parantamaan unenlaatuasi – ongelma, josta valitettavan moni ihminen kärsii! Ottamalla yhden ennen nukkumaanmenoa voi parantaa unesi laatua, antaen sinun herätä aamulla virkeämpänä ja näin ollen välttämään torkkunapin painamista herätyskellossasi.

Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, jos kärsit viivästyneestä lihaskivusta (DOMS) harjoituksen jälkeen, sillä parantamalla unesi laatua parannat myös huimasti lihastesi palautumista!

Magnesiumin ja sinkin hyötyvaikutteita tukevat monet erilaiset tieteelliset tutkimukset. Sinkki on tutkitusti vaikuttava tekijä proteiinisynteesissä, mikä puolestaan auttaa lihasten kasvussa ja palautumisessa. Se myös auttaa ylläpitämään kilpirauhashormonin toimintaa, mikä puolestaan vaikuttaa suoraan aineenvaihduntaasi. Lyhykäisyydessään; nopeampi aineenvaihdunta auttaa sinua helpommin karistamaan ylimääräiset kilot pois!

Magnesium sen sijaan on mineraali, joka auttaa parantamaan verenpainetta sekä sydämen toimintaa. Jos elät hektistä ja vaativaa elämäntyyliä, stressihormonien purkautuminen voi olla merkki magnesiumin puutteesta kudoksissasi, täten vähentäen kehosi määrää tuottaa TLC:tä.

BCAA:t

Jos et ole ennen kuullut aminohappojen ihmeellisesti maailmasta, niin korvat hörölle!

Olennaiset aminohapot ovat niitä mitä kehosi ei pysty valmistamaan omin neuvoin. Sinun vastuullasi on hankkia niitä ruokavaliosi kautta, jotta parannat proteiinisynteesiä ja ehkäiset proteiinin pilkkoutumista (lihasten surkastumista!)

BCAA:ssa olevat aminohapot (leusiini, isoleusiini ja valiini) ovat erityisen hyödyllisiä lihaksen kasvuun ja ylläpitoon. Jos olet noudatat kasviperäistä ruokavaliota, pidä huoli, että käytät jauhotettua BCAA:ta mieluummin kuin sen kapseliversiota.

Normaalit BCAA:t ovat sopivia kaikille urheilijoille, mutta jos olet kiinnostunut rakentamaan solakan vartalon, niin BCAA 4:1:1 on oikea valinta sen korkean leusiinipitoisuuden takia.

Jos olet varovainen pre-workout lisäravinteiden käytön kanssa tai tykkäät harjoitella paastoten, niin pari mittalusikallista BCAA:ta ennen salille menoa antaa hyvän pikku boostin treenisessiollesi!

Muista tämä

Vaikka eläisit aktiivista elämäntyyliä noudattaen erikoisruokavaliota, voit saavuttaa treenitavoitteesi aivan yhtä nopeasti kuin kaikkiruokaiset treenaajat! Sinun pitää vain tietää, mitkä lisäravinteet tarjoavat eniten hyötyä sinulle, ja lisätä ne mukaan päivittäiseen rytmiisi!

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosiMyprotein

Myprotein

Writer and expert


Haluatko tietoa mahtavista tarjouksistamme? Tilaa uutiskirjeemme Tilaa