Siirry pääsnäyttöön
Ravinto

Tutkimus | Avokadot voivat muuttaa rasvan jakautumista naisten kehossa

Tutkimus | Avokadot voivat muuttaa rasvan jakautumista naisten kehossa
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
University of Illinois teki hiljattain tutkimuksen, joka paljasti että tietyn tyyppinen rasva vatsan seudulla väheni naisilla, jotka söivät yhden avokadon päivässä.

Tutkimus

Tutkimuksessa tarkkailtiin 105 ylipainoista ja liikalihavaa aikuista. He osallistuivat sattumanvaraisiin kontrollikokeiluihin, joissa osallistujille tarjottiin yksi ateria päivässä 12 viikon ajan.Tutkimuksen mukaan vatsan alueella on kahden tyyppistä rasvaa.1 Ensimmäinen tyyppi varastoituu heti ihon alla ja tunnetaankin ihonalaisena rasvana, kun taas toinen sijoittuu syvemmälle vatsaan ja ympäröi sisäelimiä – tämä tunnetaan viskeraalirasvana.1 Tutkimukset ovat osoittaneet, että kohonneet viskeraalirasvan tasot lisäävät diabeteksen riskiä.1Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään. Toiselle ryhmälle tarjottiin kerran päivässä ateria, johon sisältyy tuore avokado. Toinen ryhmä sai saman aterian, mutta ilman avokadoa.Tutkimusta ennen ja sen jälkeen tutkijat mittasivat osallistujien vatsanseudun rasvan sekä glukoositoleranssin, joka on diabeteksen indikaattori. Tämän tarkoituksena oli auttaa ymmärtämään, miten avokadot vaikuttavat vatsan seudun rasvaan.1

Tulokset

Tutkimuksen mukaan naispuolisilla osallistujilla huomattiin viskeraalirasvan vähenemistä sekä viskeraalirasvan suhteen pieneneminen suhteessa ihonalaiseen rasvaan. Miespuolisilla osallistujilla ei todettu muutoksia.1 Kummallakaan sukupuolella ei kuitenkaan todettu parannusta glukoositoleranssissa.1Vaikka tämä tutkimus oli arvokas esimerkki siitä, että sukupuolella voi olla merkittävä rooli ruokavalion vaikutuksessa, kaivataan kuitenkin vielä lisää tutkimustyötä avokadojen kokonaisvaikutuksesta kehonrasvaan ja terveyteen. 

Muista tämä

Hyviä uutisia, avokadotoastia joka päivä! Ja jos nyt ihan vakavia ollaa, niin kannattaa ehkä lisätä avokadoa ruokavalioon. Vaikka tässä kyseenomaisessa tutkimuksessa todettiin hyötyjä naisilla, ei se tarkoita sitä että miesten tulisi avokadoja välttää. Avokadot ovat ravinnerikkaita ja voivat olla hyödyksi jopa sydämelle ja kolesterolille2, joten nauti niitä kohtuudella tietenkin.

 

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein