Siirry pääsnäyttöön
Ravinto

Laskiainen ja proteiinipannukakut | Terveelliset reseptit

Laskiainen ja proteiinipannukakut | Terveelliset reseptit
Daniela Flaszka
Writer and expert6 vuotta Ago
Näytä Daniela Flaszka:n profiili

Laskiainen ja terveellinen pannukakkuresepti

Vaikka laskiainen on vain kerran vuodessa, riittää usein jo yksi pulla tyydyttämään laskiaispulliin kohdistuneet himot. Laskiainen on muualla maailmalla usein tunnettu nimellä pannukakku-päivä joten inspiroiduimme loihtimaan terveellisen ja proteiinipitoisen pannukakkureseptin, jonka avulla voit nauttia laskiaisesta uudella ja kevyemmällä tavalla! Voit päällystää pannukakut haluamasi mukaan, mutta laskiaista kunnioittaen listasimme myös kaksi tapaa tehdä terveellistä kermavaahtoa, jotka sopivat sekä pannukakkuihin kuin myös terveellisten laskiaispullien kaveriksi.

laskiainen terveellinen resepti

Laskiainen proteiinipitoisilla pannukakuilla

Nämä pannukakut ovat täydellinen korvike perinteiselle laskiaispullalle ja tällä ohjeella teet ne nopeasti sekä helposti. Jos olet laiskalla tuulella kannattaa katsoa valmis proteiini-pannukakku miximme, jolloin voit nesteen sekoittamisen jälkeen siirtyä suoraan paistamiseen ja tärkeimpään osuuteen - syömiseen.

Annosmäärä: 4 kämmenen kokoista pannukakkua

Ainekset: 

3 valkuaista

1dl Impact whey proteiinijauhetta (kannattaa valita korvapuusti tai vanilja)

1dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1tl vaniljauutetta tai 7 tippaa vanilla flavdrops

1 muussattu banaani (ei välttämätön)

1tl kardemummaa

1tl kanelia

paistamiseen: kookosöljyä

kevyt laskaiaispulla resepti ja laskiainen
Valmistus:

Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää muussattu banaani ja valkuaiset. Paista pannulla miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia per puoli.

Jos haluat lettujen koostumuksen olevan täysin sileä voit sekoittaa taikinan sauvasekoittimella saadaksesi kaurahiutaleet ja banaanin täysin sekaisin.

Kasaa päälle suosikkilisukkeesi. Suosittelemme päälle marjoja, kaakaonibsejä lisäämään antioksidantteja sekä sokeritonta siirappiamme! Lue myös alapuolelta kaksi terveellistä ja kevyttä korviketta kermavaahdolle, jotta saat luotua terveellisen laskiaisherkun.

laskiainen ja kevyt resepti

Laskiainen ja kevyempi kermavaahto

Laskiainen ilman kermavaahtoa kuulostaa surulliselta - siksi emme suosittelekkaan sitä! Lue reseptimme kevyempään ja proteiinipitoiseen kermavaahtoon jonka voit laittaa laskiaispannukakkujen tai laskiaspullien väliin. Tämä proteiinikermavaahto sopii täydellisesti laskiaiseen, mutta pysyt silti ruokavaliossasi.

Ainekset:

3 valkuaista

2rkl Impact whey proteiinijauhetta vaniljan maussa

Valmistus:

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on valmista kun se ei valu kulhoa kääntämällä. Sekoita proteiinijauhe vaahdon sekaan varovasti ja tarjoile heti.

Maidoton kermavaahto laskiaispulliin tai pannukakkuihin

Oletko maidottomalla ruokavaliolla tai vegaani, mutta himoitset silti kermavaahtoa? Tällä reseptillä valmistat herkullista maidotonta kookoskermavaahtoa, joka sopii myös täydellisesti laskiaispulliin tai laskiaispannukakkuihin.

Ainekset:

400g kookosmaitoa

7 tippaa vanilla flavdrops tai 1 tl vaniljauutetta

1tl steviaa

Valmistus:

Laita kookosmaito jääkaappiin yön yli saadaksesi neste ja kookos-osa erilleen. Valuta nestemäinen osa pois seuraavana päivänä ja vatkaa jäljelle jäänyt paksu osuus vaahdoksi. Vaahdottamiseen menee noin 10 minuuttia jonka jälkeen lisää sekaan vanilja sekä stevia.

laskiainen kevyt resepti

 

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Daniela Flaszka
Writer and expert
Näytä Daniela Flaszka:n profiili
Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016. Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa. Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä. Lue lisää Danielasta täältä.
myprotein