Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Pysy motivoituneena | 10 vinkkiä ylläpitää motivaatio

Pysy motivoituneena | 10 vinkkiä ylläpitää motivaatio
Lauren Dawes
Writer and expert5 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Motivaatio ja sen ylläpito - 10 vinkkiä

Lukuaika: 4 minutesKirjoittaja Finn Christo, Auktorisoitu Personal Trainer sekä Ted Talk-puhuja

Motivaatio tulee ja menee ja välillä tuntuu, että sitä ei ole lähimaillakaan. Ehkä olet jo motivoitunut aloittamaan uudet tavat ja pääsemään haluamaasi kuntoon. Hyvä. Mutta huomaat olevasi taas samassa pisteessä, kaiken alussa. Jaksat viikon tai ehkä jopa muutaman kunnes vanhat tapasi alkavat puskemaan läpi ja odotteletkin jo uutta maanantaita, jolloin on taas hyvä aloittaa alusta. Mitä siis tehdä toisin tällä kertaa varmistaaksesi, että pysyt motivoituneena ja sitoutuneena?

Suunnittelu on helppoa, mutta toteuttaminen ja pitkäjänteisyys ovat toinen asia, Lue vinkit joiden avulla pääset motivoituneesta seuraavalle tasolle ja voit sitoutua muutokseesi.

treeni ja motivaatio

1. Valmista ateriasi aamulla

Pitkän ja uuvuttavan päivän jälkeen, joka ei myöskään välttämättä mennyt täysin putkeen, voi olla hyvinkin hankalaa vastustaa kiusauksia ja valmistaa terveellinen ja tasapainoinen ateria. Ennen kuin kuitenkaan rojahdat sohvalle karkki- tai sipsipussi kädessäsi LOPETA. Motivaatio ja sen ylläpito mitä tulee ruokavalioon on monelle suurin haaste ja usein suurin kompastuskivi myös mitä tulee tavoitteiden saavuttamiseen.

Pysyäksesi oikealla polulla ja oikeasti saavuttaaksesi tavoitteesi valmista ateriasi seuraavalle päivälle. Älä istu alas, älä vaihda vaatteita tai keksi mitään muuta tekosyytä miksi et voisi juuri nyt valmistaa seuraaville päiville muutaman terveellisen aterian. Valmista herkullisia ja terveellisiä aterioita, jotka voit vain napata mukaasi tai lämmittää nopeasti mikrossa kotiin päästyäsi.

terveellinen ruoka ja motivaatio

 

2. Älä pelkää muutos- ja inspiraatiokuvia

Sinulla saatta olla jo useita motivaatiokuvia, joissa usein todella hyvässä kunnossa olevat julkkikset poseeraavat tai sitten pystyt hyvin kuvittelemaan täydellisen kropan mielessäsi, jonka haluaisit olevan sinulla joku päivä.

Oli tavoitteesi mikä tahansa, me ihmiset olemme loppujen lopuksi hyvinkin visuaalisia ja voit saada paljonkin apua ja motivaatiota kuvitellessasi kehon jonka haluat saavuttaa. Ota siis muutoskuvia nähdäksesi kehosi muuttuvan tai käytä muiden kuvia motivoidaksesi itseäsi.

 

3. Varmista, että soittolistasi on motivoiva

Jos et myöskään syty radiolle tai salisi soittolistalle varmista, että sinulla on kuulokkeet mukana ja oma soittolistasi on päivitetty. Soittolistasi on sinun treenisi taustamusiikkin ja se voi tuoda älyttömän paljon puhtia treeniisii.

 

4. Varmista kehitys ja aseta tavoitteita

Oli sinulla sitten loma tulossa tai haluat näyttää hyvältä tietyssä juhlassa laske kuinka monta konkreettista päivää sinulla on saada haluamasi tulokset. On paljon helpompaa pysyä motivoituneena kun sinulla on tarkka tavoite ja näet miten monta tai miten vähän päiviä on enää jäljellä.

Pidä tavoitteesi tarkkoina ja visualisoi ne – 5 viikon tehodieetti ennen lomamatkaa on paljon järkevämpi tavoite kuin “laihdutan kunnes olen x painoinen joku päivä”.

 

5. Laske toistosi alaspäin äläkä ylöspäin

‘Enää 1 toisto jäljellä’ saa sinut jaksamaan todennäköisesti paremmin kuin se, että olet juuri tehnyt 11 toistoa ja seuraavaksi tulee 12. Vaihtelu voi saada toistot tuntumaan lyhyemmiltä ja motivoida sinua tekemään sen viimeisenkin toiston.

ylläpidä treenimotivaatio

 

6. Ota kuvia älä mittoja

Eikö vaaka anna sinulle niitä numeroita joita haluaisit? Painoon vaikuttaa moni asia kuten juomasi nesteiden määrä, syömäsi ruoka tai hormonitoimintasi sillä hetkellä. Älä siis keskity tuijottamaan pelkästään vaakaa, peilikuvasi ja muutoskuvat antavat paljon paremmin viittauksia kehityksestäsi ja pitävät sinut paremmin motivoituneena.

 

7. Hitaasti mutta varmasti

Jos hyppäät suoraan todella haastavaan treeniohjelmaan ja tiukkaan ruokavalioon saatat vain kaivaa kuoppaa itsellesi ja kehityksellesi. Asioiden ei tarvitse olla niin hankalia tai kurinalaisia. Tavoitteenasi on ylläpitää tapoja pidemmän aikaa nähdäksesi tuloksia. Aloita siis hitaasti ja totuta itsesi muutoksiin. Näin löydät varmasti paremmin tapoja, jotka auttavat sinua tekemään töitä pitkäjänteisesti.

Aloita siis hitaasti ja fiksusti. Älä hyppää pää edellä ja laita heti koko elämääsi uusiksi. Yksi salitreeni viikossa on jo paljon parempi kuin ei treeniä ollenkaan. Pienet muutokset kasaantuvat ajan mittaan ja niistä saadut muutokset ylläpitävät taatusti motivaatiotasi.

 

8. Nujerra haasteet

Erilaiset tekosyyt syödä ohi ruokavalion tai skipata treenit myös kasaantuvat. Pieni pala pulla siellä täällä ja muutama suklaakonvehti joka toinen päivä ei välttämättä kuulosta pahalta. Mutta siinä missä pienet hyvät muutokset vievät eteenpäin voivat myös pienet arjen napostelut kasaantua tavoitteitasi estäväksi tai hidastavaksi. Mutta jos kuitenkin huomaat, että olet syönyt todellakin ohi pienissä määrin tai koit sitten suuremman esteen ja söit koko jääkaapin sekunnissa tyhjäksi ei hätää. Rauhoitu, hengitä, tämä ei ole maailmanloppu eikä todellakaan kaada kaikkea.

On täysin normaalia mennä askel taaksepäin, mutta se ei tarkoita ettetkö olisi enää kykenevä ottamaan kahta eteenpäin. Tämä on juurikin se hetki kun motivaatiosi on testissä ja voit päästä pidemmälle kuin viimeksi pääsit. Anna itsellesi anteeksi ja älä enää murehdi jos satuitkin herkuttelemaan enemmän kuin halusit. Huomenna on taas uusi päivä.

 

9. Poista houkutukset

Asuit sitten yksin tai jonkun kanssa voi olla herkuista kieltäytyminen hankalaa jos kämppiksesi tai kumppanisi jatkuvasti kantaa kaupasta herkkuja. Saatat myös luulla pystyväsi vastustamaan houkutusta ja olemaan menemättä herkkukaapillesi. On kuitenkin älyttömän paljon helpompaa vain jättää herkut kauppaan ja varmistaa, että kotonasi houkutukset ovat poissa. Voit yrittää ottaa asian puheeksi jos asut jonkun kanssa ja ehkä keksiä toisenlaisen ratkaisun joka myös tukisi sinun tavoitteitasi.

motivaation ylläpito ja sen haastavuus

10. Periksiantamattomuus

Älä unohda, että motivaatio ja omistautuneisuus ovat jatkuva prosessi. Tärkeintä on, että muistutat jatkuvasti itseäsi miksi aloitit ja miksi teet mitä teet. Älä luovuta!

 

Muista tämä

Onnistumisen ensimmäinen askel on aloittaminen. Joten aloita siis jo tänään ja käytä näitä vinkkejä apunasi. Aloita pienillä muutoksilla, ne kertyvät ajan mittaan ja ennen kuin huomaatkaan saavutat tavoitteesi helpommin kuin luulitkaan

 

Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein