Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Yksinkertaiset piparit valmistuvat 30 minuutissa | 6 ainesta

Yksinkertaiset piparit valmistuvat 30 minuutissa | 6 ainesta
Lauren Dawes
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Mikään ei voita vastaleivottujen piparkakkujen tuoksua.

Hemottele itseäsi näillä herkullisilla piparkakuilla, joiden yksinkertaisen reseptin @healthy_floflo meille loihti. Valmistamiseen menee puoli tuntia ja tarvitset vain kuusi ainesta, jotka sattuvat kaikki olemaan myös vegaaneja.

Nämä ovat täydellinen herkku juhlasesonkiin ja kylmiin aamuihin kahvin seuraksi. Tai kuvittele itsesi sohvalle katsomaan jouluelokuvia kaakaon ja pipareiden kera. Nämä piparit makeutetaan luonnollisesti vaahterasiirapilla ja mausteilla eivätkä ne sisällä laisinkaan voita tai sokeria, joten nämä ovat loistava vaihtoehto terveystietoiselle herkuttelijalle.Kannattaa kuitenkin huomioda, että tämä satsi ei kestä kauan. 15 kpl

https://youtu.be/uR0CB_nlvjw

Ainekset

 • 120 g vehnäjauhoja
 • ½ tl leivinjauhetta
 • 1 tl piparkakkumaustetta 
 • 1 ripaus suolaa
 • 60 g vaahterasiirappia
 • 60 g 100% Kookosöljyä
 • Vaihtoehtoinen koristelu: sokerikuorrutus

Valmistus

 1. Lämmitä uuni 190°C.  
 2. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita taikinapalloksi.
 3. Kaulitse taikina puhtaalla työtasolla tai leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa ripaus jauhoja estämään taikinaa tarttumasta kaulimeen. Pyri tekemään taikinasta noin 0.5cm paksu. 
 4. Käytä piparkakkumies-muottia, jolla saat noin 15kpl tästä taikinasatsista. Aseta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 8-10 minuuttia.
 5. Jos haluat koristella pipareita, anna niiden ensin jäähtyä paiston jälkeen. Nauti heti! Piparkakut säilyvät ainakin 3 päivää ilmatiiviissä rasiassa.

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit77
Rasvan kokonaismäärä4g
Hiilihydraatit yhteensä9g
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein