Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Lisäravinneopas | Lisäravinteet painonpudotukseen

Lisäravinneopas | Lisäravinteet painonpudotukseen
Laura Myllykoski
Writer and expert1 vuosi Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Laihdutustavoitteiden saavuttaminen voi olla helpompaa tiettyjen lisäravinteiden avulla. Tämä lisäravinneopas auttaa sinut alkuun ravintolisien kanssa, kun tavoitteenasi on painonpudotus.

Mikä on paras lisäravinne laihdutukseen?

Proteiinijauhe on yleispätevin lisäravinne painonpudotukseen. Päivittäisen proteiinin saannin lisääminen on hyvä idea, sillä se voi auttaa lisäämään kylläisyyden tunnetta, säätelemään verensokeritasoja ja säilyttämään lihasmassaa.Lihasmassan ylläpitäminen voi lisätä aineenvaihduntaa, mikä puolestaan saattaa edesauttaa painonpudotusta.

 

Tarvitseeko proteiinijuomia painonpudotukseen?

Usein sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Erityisen tärkeää on, että aamiainen sisältää kohtuullisen määrän proteiinia, sillä se voi auttaa säätelemään verensokeritasoja ja pitämään olon kylläisenä koko päivän. Siksi joskus paras tapa aloittaa päivä on proteiinijuoma.Samasta syystä proteiinijuomat toimivat myös loistavasti välipalana aterioiden välillä. Ne voivat auttaa vähentämään houkutusta napostella liikaa, mikä on hyödyllistä, jos yrität ylläpitää kalorivajetta.

 

Tarvitseeko ravintolisiä laihdutukseen?

Ravintolisät voivat olla todella hyödyllisiä dieetin aikana, mutta ne eivät ole välttämättömiä painonpudotuksen kannalta. Tärkeintä on keskittyä energiankulutukseen ja energiansaantiin, eli kalorien määrään. Proteiini ja kofeiini ovat molemmat kuitenkin hyviä ravintolisiä painonpudotuksen tueksi.Kun syöt vähemmän ruokaa kuin yleensä, tai olet tehnyt merkittäviä muutoksia ruokavalioosi, saatat kuitenkin menettää joitakin tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.Proteiinin ja kofeiinin lisäksi monivitamiini-, omega-3-rasvahappo- ja D-vitamiinilisät voivat olla harkinnan arvoisia laihdutuksen aikana yleisen terveyden tukemiseksi. Ravintolisiä ei tule kuitenkaan käyttää terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion korvaamiseen – ne ovat vain hyödyllinen turvaverkko.

 

Mitkä lisäravinteet ovat parhaita painonpudotuksen tukemiseen?

Kun valitset lisäravinteita painonpudotuksen tueksi, kannattaa harkita kahta asiaa.Ensimmäinen huomioitava asia ravintolisien valinnassa on ruokahalun hillintä. Toiseksi, on tärkeää lisätä energiankulutusta.Ruokahalun kontrolloimiseen hyödyllisiä lisäravinteita ovat proteiinijauheet, kofeiini ja kuitu. Nämä auttavat hillitsemään nälkää ja pitämään olon kylläisenä.Energiankulutuksen lisäämiseksi termogeenit (kuten Thermopure-kapselit), joissa on kofeiinia (stimulantti), auttavat treenaamaan kovemmin ja pidempään. Thermopure-kapselit sisältävät myös vihreäteeuutetta, joka on suosittu ainesosa painonpudotukseen suunnatuissa ravintolisissä.

 

Mikä proteiinijauhe on paras painonpudotukseen?

Vaikka käytännössä mikä tahansa proteiinijauhe on hyödyllinen painonpudotuksessa, kaseiini saattaa olla erityisen tehokas, sillä sen sulattaminen kestää kauemmin, mikä tarkoittaa kylläistä oloa pidempään ja tasaisempaa verensokeria.Jos noudatat vegaani- tai kasvisruokavaliota, kasviperäiset proteiinijauheet ovat hyvä vaihtoehto kaseiinille. Ateriankorvaussekoitukset ovat myös hyviä painonpudotuksen tukemiseksi, koska ne ovat kaloritehokkaita,sisältävät paljon proteiinia ja kuitua, sekä lisäksi vielä lisättyjä vitamiineja ja kivennäisaineita.

 

Kuinka ravintolisiä käytetään painonpudotukseen?

Se riippuu täysin tavoitteistasi.Jos tavoitteesi on parantaa yleistä terveyttäsi, kannattaa harkita vitamiini- ja kivennäisravintolisien käyttöä, jotka auttavat korvaamaan mahdollisia ravintoaineiden puutteita.Jos tavoitteenasi on kontrolloida nälkää, kannattaa ottaa proteiinilisäravinteita silloin kun olet nälkäinen, eikä vain satunnaisesti päivän aikana.Jos tavoitteenasi on puolestaan lisätä energiankulutusta, ajoita ravintolisien ottaminen harjoittelun yhteyteen. Termogeeni juuri ennen treenaamista voi auttaa sinua treenaamaan kovemmin ja näin kuluttamaan enemmän energiaa.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein