Treeni

Mitä on Metafit? | Paras rasvanpolttotreeni

Mitä on Metafit -harjoittelu?

Metafit on 30 minuutin kestoinen kehonpainotreeni, jossa käytetään korkean intsiteetin intervalleja (HIIT) – se ilmestyi ensimmäistä kertaa vuoden 2010 tienoilla. Ohjelman kehitti kuninkaallisen laivaston komentaja vedon vuoksi, kehittääkseen HIIT -harjoittelusta tehokkaampaa laivaston ohjelmaan. Se on suunniteltu kiihdyttämään metabolia äärimmilleen.

 

Mikä ero on Metafit ja HIIT -harjoitteluilla?

Metafit on HIIT -tyyli, joka tähtää tehostamaan tätä kyseistä harjoittelutyyliä. Metafitille tyypillistä on keskittyä keskivartaloon ja kehonpainoliikkeisiin, ei lainkaan monimutkaisia harjoituksia mukana. HIIT puolestaan voi sisältää mitä tahansa liikkeitä myös lisäpainoilla.

Metafitissa käytetään vain kehonpainoa

HIIT -harjoittelussa voidaan käydään mitä tahansa lisäpainoja tai välineitä. HIIT -harjoittelua voi tehdä kardiolaitteilla sekä myös dynaamisemmilla liikkeillä ja vapailla painoilla.

Et tarvitse lainkaan välineitä

Metafit keskittyy keskivartaloon ja siinä käytetään vain yksinkertaisia kehonpainoliikkeitä. Tämä tarkoittaa sitä, että  tässä harjoittelumuodossa ei tarvita lainkaan välineitä treenin suorittamiseen, tehden siitä näin helpon vaihtoehdon kaiken ikäisille huolimatta sijainnista. 

30 minuutin harjoitteluaika

Metafit sisältää 5 minuutin lämmittelyn ja 25 minuutin intensiivisen  harjoitteluajan, kun taas HIIT voi kestää mitä tahansa 10-30 minuuttiin ja sisältää eri pituisia työ- ja taukojaksoja.

 

Miten Metafit auttaa polttamaan rasvaa?

Metafit-harjoittelulla on monia hyötyjä, mutta eritoten se auttaa polttamaan rasvaa, koska siinä vuorotellaan korkean ja matalan intensiteetin liikkeitä, jotka parantavat sekä aerobista että anaerobista kuntoa, mikä tarkoittaa enemmän poltettua rasvaa vähemmässä ajassa kuin tasasykkeinen harjoittelu.

Se sytyttää metabolian 

Kun teet tasasykkeistä harjoittelua kehosi käyttää vähemmän happea kuin silloin kun työnnät kehosi rajoja korkean intensiteetin treenillä. Kun kehosi käyttää enemmän happea, metabolia alkaa työskennellä tehokkaammin, mikä puolestaan auttaa polttamaan enemmän kaloreita harjoittelun aikana ja sen jälkeen.

 

Mitkä ovat Metafit -harjoittelun muut hyödyt?

1. Metafit on tehokas

Tämä harjoittelumuoto on todella tehokas ajankäytön suhteen ja tarkoittaa käytännössä vähemmän aikaa treenatessa, mutta silti tehokasta rasvanpolttoa, metabolian tehostumista, sekä myös kardiovaskulaarista kestävyyttä, joten se on hyvä treeni kiireiseen aikatauluun.

2. Lisää kardiovaskulaarista kestävyyttä

Metafit laittaa sydän- ja verisuonijärjestelmän työskentelemään kovempaa, ja koska sydän on myös lihas, siitä kehittyy vahvempi kovien treenien aikana – eli tämä harjoittelu on myös todella hyödyllinen sydämen terveydelle.

3. Kehitä voimaa ja polta rasvaa

Kyllä voimaharjoittelun ja rasvanpoltto samassa treenissä on mahdollista. Metafitissa kehosi työnnetään äärirajoille ja pyritään tekemään niin monta toistoa kuin mahdollista, mikä parantaa sydän- ja verisuonijärjestelmää ja metaboalian tahtia. Voimaharjoittelu tulee intervallien liikkeistä, joten voit myös vahvistaa lihaksia näillä harjoituksilla.

4. Se sopii kaikille

Huolimatta kuntotasostasi, sijainnistasi, tai iästä, voit helposti muokata treenistä itsellesi sopivan ja silti pitää intensiteetin hyvän HIIT-treenin tasolla. Eli kuka tahansa voi siis käyttää Metafit -metodia liikuntamuotona.

5. Siihen ei tarvita välineitä

Eli harjoittelun voi tehdä missä tahansa (salilla, kotona, ulkona, jne.).

 

Paras Metafit -treeni rasvanpolttoon

1. Kyykkyhypyt

 • Aloita ristimällä kädet rinnan päälle. Pidä pää ylhäällä ja selkä suorana samalla kun kyykkäät alas niin, että reidet tulevat vaakatasoon lattian kanssa.
 • Työnnä kantapäillä ja hyppää voimakkaasta ilmaan niin korkealle kuin pystyt. Hengitä ulos harjoituksen tässä vaiheessa.
 • Kun laskeudut hypystä takaisin maahan, tee seuraava toisto heti perään.

2. Plyometriset askelkyykyt

 • Aloita liike pystyssä, keskivartalo suorassa. Voit asettaa kädet lanteille mukavuuden vuoksi. Astu oikealla jalalla reilusti eteenpäin.
 • Laskeudu alemmas ja hengitä. Älä anna etummaisen jalan polven mennä varpaiden edelle. Työnnä voimakkaasti kantapäillä ja ponnista jalkojasi niin, että vasen jalka astuu oikean edellee ja toistat saman asennon nyt toisinpäin.
 • Toista liikettä uudelleen vuorojaloin niin monta toistoa kuin mahdollista.

3. Punnerrukset

 • Aloita makuuasennossa lattialla, kasvot lattiaan päin. Aseta kädet punnerrusasentoon ja pidä keskivartalo ilmassa käsien varassa.
 • Laske keskivartaloa alaspäin, kunnes rintasi melkein koskettaa lattiaan sisäänhengityksellä. Hengitä ulos ja työnnä sitten ylävartalo takaisin aloitusasentoon samalla puristaen tiukasti rintaa.
 • Pidä asento hetken ajan ja palaa sitten takaisin aloitusasentoon. Tee niin monta toistoa kuin mahdollista.

4. Lankku taputukset

 • Aloita lankku-asennosta. Ojenna toista jalkaa sivulle, taputa sillä kevyesti lattiaan ja palauta sitten takaisin aloitusasentoon.
 • Toista vastakkaisella jalalla. Varmista, että teet yhtä monta toistoa molemmilla puolilla ja pidä keskivartalon lihakset tiukkana koko liikkeen ajan ja hengitä normaalisti.

5. Burpee

 • Aloita liike seisoen selkä suorassa, jalat hartioiden leveydellä. Aseta kädet lattialle ja potkaise jalat taakse niin, että vatsa ja reidet ovat nyt kiinni lattiassa. Pidä kyynärpäissä taivutus. 
 • Työnnä tästä asennosta punnerruksen tavoin ylös ja hyppää jalat suoraksi ilmaan. Laskeudu alas niin, että jalkapohjasi ja lantiosi ovat suorassa linjassa.
 • Toista niin monta kertaa kuin mahdollista.

Muista tämä


Huolimatta siitä missä olet, kuka olet, tai onko sinulla yhtää välineitä käytössäsi, Metafit -harjoittelulla voit tulla vahvaksi ja polttaa rasvaa samaan aikaan. Koska tämä harjoittelumuoto on todella nopea ja tehokas metodi, voit saada hyvän treenin vain 30 minuutissa.

Metfait on loistava vaihtoehto kaikille, jotka haluavat päästä parempaan kuntoon ja polttaa rasvaa ilman hienoja välineitä tai ohjelmia.

 Myprotein

Myprotein

Writer and expert


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä