Siirry pääsnäyttöön
Uncategorized

Maailmanennätyksiä

Maailmanennätyksiä
Laura Myllykoski
Writer and expert3 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Tänä vuonna kulman takana odottaa aika iso urheilutapahtuma, jonka nimeä emme voi mainita, mutta varmasti sen arvaatkin. Uusi ennätyksiä tehdään koko ajan ja rima nousee jatkuvasti ylöspäin kaikille urheilijoille ympäri maailman. Haluamme juhlistaa muutamaa merkittävää voittoa, jotka mahdollisesti voidaan myös rikkoa tänä vuonna.

 

Tässä 10 uskomatonta maailmanennätystä, jotka voidaan tullaa rikkomaan jälleen tänä kesänä 

1. Miesten perämiehetön kaksikko (soutu)

Nykyinen maailmanennätys kuuluu uusiseelaantilaiselle parivaljakolle, Eric Murraylle ja Hamish Bondille, jotka rikkoivat ennätyksen vuonna 2012. Nyt melkein kymmenen vuotta myöhemmin kaksikko saa varteenotettavat kilpailijat kroatialaisista veljeksistä, Martin ja Valent Sincovikistä. Nykyinen ennätys on 6:08.50, mutta Sincovikin veljekset ovat valmiita ottamaan kruunun tänä vuonna.

 

 

2. Naisten yksikkö (soutu)

Maailmanennätys naisten yksikössä rikottiin viimeksi vuonna 2002, kun bulgarialainen Rumyana Neykova voitti soudun ajalla 7:07.71. Nyt kuitenkin irlantilainen soutaja Sanita Puspure on valmis rikkomaan Neykovan ennätyksen tänä vuonna, voitettuaan sekä vuoden 2018 että 2019 maailmanmestaruuden soudussa.

 

 

3. Miesten 5000m/10000m

Vuonna 2020 Joshua Cheptegei teki kaksi uutta maailmanennätystä juostessaan ajan 12:11.00 5000m metrin matkalla sekä ajan 26:11.00 10,000 metrin matkalla. Vuonna 2021 näyttää siltä, että Cheptegei voisi rikkoa omat ennätyksensä, emmekä malta odottaa, miten tässä käy!

 

 

4. Naisten +87 kg Painonnosto (tempaus, rinnalleveto ja työntö) 

Niinkin vastikään kuin huhtikuussa tänä vuonna kiinalainen Li Wenwen rikkoi kaksi maailmanennätystä onnistuessaan 148 kg tempauksessa ja 187 kg rinnalleveto ja työnnössä naisten +87 kg divisioonassa. Wenwen on uskomattoman lahjakas ja hänen odotetaan rikkovan omat ennätyksensä myöhemmin tänä vuonna, vain muutama kuukausi edellisten maailmanennätysten jälkeen.

 

 

5. Miesten seiväshyppy

Seiväshyppy on yksi ehdottomasti tarkimmin seurattavista lajeista tänä vuonna, kun ruotsalainen Arman Duplantis todennäköisesti rikkoo oman ennätyksensä. Tämä 21-vuotias urheilija asetti riman kirjaimellisesti korkealle rikkoessaan miesten seiväshypyn maailmanennätyksen vuonna 2020 korkeudella 6.18 m.

 

 

6. Miesten 100m rintauinti

UK:n kansalainen Adam Peaty pitää hallussaan kahta ennätystä, 100 m rintauinti ajalla 56.88 ja 50 m rintauinti ajalla 25.95. Peaty on tunnettu ennätysten rikkomisesta,joten emme yllättyisi, jos hän rikkoisi tänä vuonna oman 100 m rintauinnin ennätyksensä.

 

 

7. Naisten vapaauinti

Katie Ledecky USA:sta pitää hallussaan naisten 400 m (3:56.46), 800 m (08:04.79) ja 1500 m (15:20.48) vapaauinnin ennätyksiä. Seuraamme tänän vuonna tarkasti Ledeckyä, jospa hän onnistuisi rikkomaan jonkun omista ennätyksistään tai josko hän saisi varteenotettavaa kilapailua ajoistaan.

 

 

8. Miesten maraton

Maratonjuoksijoilta vaaditaan uskomatonta kestävyyttä, motivaatiota ja henkistä voimaa, joita nykyisellä maailmanennätyksen haltijalla, kenialaisella Eliud Kipchogella on yllin kyllin. Kipchoge pitää hallussaan maailman nopeinta maratonaikaa, jonka hän juoksi Berliinissä ajassa 2:01.39. Kipchoge on ehdottomasti yksi suosikeistamme ennätyksen rikkojaksi vuonna 2021.

 

 

9. Naisten 20 km kilpakävely

Kiinalainen Yang Jiayu on nykyinen kilpakävelyn maailmanennätyksen haltija ajalla 1:23.49. Jiayu kilpailee jälleen tänä vuonna, joten nähtäväksi jää pystyykö hän tekemään uuden ennätyksen. 

 

 

10. Naisten 50 m ja 100 m vapaauinti

Tässä toinen maailmaennätyksen haltija, joka puolustaa titteliään. Ruotsalainen Sarah Sjöström hallitsee yhteensä kuutta eri maailmanennätystä eri uintilajeissa ja matkoilla, muun muassa naisten 50 m (23.67) ja 100 m (51.71) vapaauinti. Sjäström on valmis rikkomaan omia ennätyksiään jälleen tänä vuonna.

 

Kaikki nämä urheilijat ovat osoittaneet uskomatonta lahjakuutta ja emme malta odottaa tämän vuoden tuloksia. Tässä on vain 10 maailmanennätystä, jotka on mahdollista rikkoa tänä kesänä, mutta tässä tulevassa urheilutapahtumassa on myös monia muita urheilijoita, joita kannattaa pitää silmällä. Me ainakin pidämme!

 

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein