Siirry pääsnäyttöön
Uncategorized

90-luvun treenivillityksiä

90-luvun treenivillityksiä
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Etsimme aina uusia mielenkiintoisia tapoja treenata, sillä uuden ryhmätunnin uutuudenviehätys on aina hauskaa. Mutta 90-luvun treenit olivat ihan omalla tasollaan. Temput ja mitkä tahansa intensiivisen musiikin tahtiin tehtävä treenit olivat selkeitä voittajia.Joten tässä 4 suurinta 90-luvun lajia, jotka olet varmaan jo unohtanut, sekä niiden vuoden 2021 vaihtoehdot.

1. Askel aerobic

Kuka olisi arvannut, että jostain niinkin tylsästä kuin pienelle tasolle astumisesta ja siitä pois tulisi niin ikoninen treenimuoto? Noh, niin siinä vain kävi – askel aerobic oli täydellinen tapa näyttäytyä uudessa bodyssa ja tiukoissa trikoissa.Askel aerobicin kehitti vuonna 1989 Gin Miller ja siinä nimensä mukaisesti astutaan pienelle korokkeelle, esimerkiksi steppilaudalle, ja siitä pois. Joskus mukana kulkee vielä pienet käsipainot liikkeen tehokkuuden maksimoimiseksi. Vaikka tästä lajista onkin tullut aika pienen kysynnän treeni vuonna 2021, nopealla Google-haulla voit hyvinkin löytää vielä tunnin läheltäsi.2021 vaihtoehto: Vanha kunnon kardiotreeni. *Link to HIIT YouTube Workout* 

2. Tae Bo 

Maaliskuun 27. Päivänä vuonna 2001 Train julkaisi kappaleensa ‘Drops of Jupiter’, jonka yksi ikoninen lause kuuluu näin “she checks out Mozart while she does Tae Bo”. Jos se ei kerro, miten ikoninen treeni Tae Bo oli, niin ei sitten mikään. Tämän lajin kehitti vuonna 1976 karaten ja taekwondon asiantuntija Billy Blanks ja siinä yhdistyy nyrkkeily, taekwondo sekä aerobic yhdeksi hikiseksi treeniksi.Tae Bo oli aika intensiivinen treeni ja se jos joku ei saa tylsistymään, mutta vuonna 2021 saatat paremmin löytää kuntonyrkkeilytunnin, sillä Tae Bota on hyvin vähän enää tarjolla.2021 vaihtoehto: Kuntonyrkkeily.

3. Kahdeksan minuutin vatsat

90-luvulla elämä oli hektistä ja tehokkuus oli kaiken a ja o. Tähän kehitettiin ratkaisuna kahdeksan minuutin vatsat. Tämä rutiini sai  keskivartalon poltteeseen alle 10 minuutissa ja tarjosi loputtoman määrän kannustusta, jotta ihmiset jaksoivat sen läpi.Tämä kahdeksan minuutin harjoitus oli niin suosittu, että se on sittemmin ladattu myös YouTubeen vuonna 2006, paljon sen keksimisen jälkeen, ja se on kerännyt jo 30 miljoonaa katselukertaa. Haluamme tehdä vatsalihasrutiinista niin nopean ja kivuttoman kuin vain mahdollista, joten luulemme, että 8 minuutin vatsat voi olla kokeilun arvoinen vielä vuonna 2021.2021 vaihtoehto: ei mikään. Olemme ylpeitä, että ylipäätään treenaat vatsoja.

4. Julkkisten treenivideot

90-luvulla oli hyvin yleistä ostaa videoita suosikkijulkkiksista seisomassa kameran edessä (todennäköisesti trikoissa), kertomassa miten “laitan pakarat töihin”.Voit varmaan kuvitella, miltä nämä videot ovat näyttäneet ja sinullahan saattaa jopa löytyä omia videoita jostain ullakon uumenista, mutta valitettavasti meidän täytyy nyt välttää tätä 90-luvun villitystä. Sen ajan julkkiksilla oli varmasti hieman muutakin apua vartalonsa muotoihin, kuin pelkkä 30 minuutin aerobic-treeni. Suosittelemmekin siis vaihtamaan pätevän henkilökohtaisen valmentajan suunnittelemaan saliohjelmaan, sen sijaan että seuraisit mitä hänen eniten tienaava asiakkaansa tekee.2021 vaihtoehto: treeni PT:n kanssa.

5. Rullaluistelu

Kerran yksi trendikkäimmistä tavoista pysyä kunnossa on (valitettavasti) nykyään melko harvinainen näky. Vaikka rullaluistelu ei ole suosittua vuonna 2021, voisit pyyhkiä pölyt vanhoista rulliksista, saada vaihtelua normaaliin kardiotreeniin ja laittaa samalla tasapainon testiin.2021 vaihtoehto: Kevyt hölkkä.

Muista tämä

Me emme ehkä suosittele joitain näistä vanhoista villityslajeista, mutta jos suosikkiharrastuksesi on askel aerobics, niin emme todellakaan aio seisoa tielläsi. Mikä tahansa, mikä  saa sinut liikkumaan, on hyvä asia.Katso huikeat Impact Week -tarjouksemme ja täytä kaappisi suosikkilisäravinteillasi nyt puoleen hintaan. Seuraa meitä myös Instagramissa, pysyäksesi ajan tasalla!
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein