Siirry pääsnäyttöön
Uncategorized

Alex Tilinca muuttaa maailmaa transseksuaaleille kehonrakentajille

Alex Tilinca muuttaa maailmaa transseksuaaleille kehonrakentajille
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
New Yorkilaisen Alex Tilincan rituaaleihin kuuluu hauiskäännöt ja penkkipunnerrus viikko toisensa jälkeen, aivan kuten monen muunkin kehorakentajan rutiiniin. Hän dokumentoi kehitystään Instagramissa, jossa hän jakaa 30,000 seuraajalleen salaisuuksia siitä, miten hän kehittää uskomatonta fysiikkaansa. Mutta toisin kuin monet muut kehonrakentajat, 21-vuotias Alex on kohdannut sellaisia haasteita, joihin ei yleensä salilla törmää. Koska Alex on transseksuaali mies, hänen matkansa kehonrakennuskilpailuihin ei ole ollut helppo. Mutta nyt hän kilpailee ja kerää ympärilleen transurheilijoiden yhteisöä sekä liittolaisia, jotka ovat kiinnostuneet oppimaan häneltä ja seuraamaan hänen matkaansa.Nyt Alex haluaa jakaa muille transmiehille kaiken oppimansa, jotta he voisivat välttää samoja virheitä, jotka hän teki ja päästä suoraan menestyksen tielle. Tämän vuoksi hän aloitti oman yrityksensä, Self Made, joka tarjoaa transmiehille intensiivisen kahdeksan viikon pituisen kehonrakennuskurssin, joka on räätälöity täysin heidän tarpeisiinsa. Tällä kurssilla Alex opettaa asiakkaitaan ymmärtämään makroja, ruoansulatusta, lisäravinteita, navigoimaan hormoneja ja kilpailemaan transmiehenä.Näin Alex itse kertoo ohjelmastaan ja omasta tarinastaan, siirtymästään 11-vuotiaana ja kehittymisestään kilpailevaksi kehonrakentajaksi.

 

'Nimenomaan transmiehille suunnattuja resurseeja ei oikein ole’

Alex tasoittaa tietä transurheilijoille luomallaan intensiivisellä kehonrakennuskurssilla, joka on suunniteltu nimenomaan transmiehille. Transsukupuolisilla kehonrakentajilla on merkittäviä eroavaisuuksia tarpeissa, jotka on kaikki otettu huomioon Alexin kurssilla. Hän haluaa tarjota transmiehille mahdollisuuden muokata kehoaan ja aloittaa kehonrakennuksen helposti – jotain, mitä hän ei itse saanut kokea.“Miehille on olemassa niin paljon tietoa salilla treenaamisesta – mitä tehdä, miten syödä. Mutta nimenomaan transmiehille suunnattuja resursseja ei oikein ole.Tarjoan transmiehille alustan ja opettavaisen resurssin, jossa he voivat liittyä mukaani. Tapaamme kerran viikossa ja minä käyn läpi kurssin ja kerron miten kehoa rakennetaan. Annan heille mahdollisuuden skipata kaikki ne vuodet, jolloin itse tein virheitä ja päästä suoraan omalle kehorakennusmatkalle.” 

‘Monet valmentajat torjuivat minut’

Alexin omat kokemukset hänen aloittaessaan treenaamisen saivat hänet tunnistamaan aukon markkinoilla trans-ihmisille suunnatusta henkilökohtaisesta valmennuksesta“Oma henkilökohtainen kokemukseni on, että monet valmentajat torjuivat minut, koska olin transsukupuolinen, joko ehkä henkilökohtaisista syistä, tai sitten he eivät vain olleet sinut työskentelemään kanssani, tai heillä ei ollut riittävästi tietoa työskentelyyn kanssani.”Self Made -yrityksensä kautta Alex toivoo kaventavansa kuilua tarjoamalla lisää tietoa.“Haluan tarjota transyhteisölle niin paljon resursseja kuin mahdollista, tietäen että he joutuvat todennäköisesti käymään läpi saman kuin minä aloittaessani.”

 

‘Sinun on nähtävä itsesi urheilijana’

On luonnollista, että monilla transihmisillä voi olla varauksia kuntosalille menemisestä tai pelkoa siitä, että joutuu tuntemaan olonsa ei-toivotuksi. Alexin tavoite on muuttaa transihmisten ajatusmaailma ja saada heidät ymmärtämään, että he kuuluvat salille yhtä paljon kuin kuka tahansa muukin. “Kerron aina asiakkailleni ja kenelle tahansa, joka puhuu kanssani, että et voi antaa transsukupuolisuuden estää sinua. Et voi säpsähtää salilla kun katselet painoa, ja ajatella että olen transseksuaalinen, en tiedä pystynkö tähän. Sinun on nähtävä itsesi urheilijana.”“Minusta tuntuu siltä, että transmiehillä on sellainen olo ettei kuulu joukkoon kuntosalilla ja mielestäni on todella tärkeää, että transyksilöt ymmärtävät sen, että heillä todellakin on paikka salilla, se on jotain jota he voivat tehdä jos haluavat ja he ovat siihen enemmän kuin kykeneviä fyysisesti ja henkisesti.”“Mielestäni tiettyjen lakien ja säännösten takia se ajatus on iskostunut sinuun, että olet fyysisesti huonompi kuin muut, eikä se ole ollenkaan totta. Minulla ei ole mitään ongelmia pysyä mukana.” 

‘Uskon, että voimme kaikki seisoa sen idean takana ja kunnioittaa toisiamme sen vuoksi’

Vaikka Alexilla oli vaikeaa löytää valmentajaa alussa, hänellä on ollut positiivinen kokemus kehonrakennusyhteisöstä.“Usko tai älä, olen saanut hyvin minimaalisesti vastareaktioita siitä kuka olen ja mitä teen. Mitä enemmän ihmiset saavat tietää minusta, sitä enemmän he ottavat yhteyttä.Minulla on hyvin mielenkiintoinen tarina ja se on todella erilainen verrattuna tyypilliseen nousevan kehonrakentajan tarinaan.Luulen, että vaikka he eivät voi todella ymmärtää trans-kokemusta, he ymmärtävät sen idean, kun haluaa muuttaa vartaloaan paremmaksi. Uskon että voimme kaikki seisoa sen idean takana ja kunnioittaa toisiamme sen vuoksi.”On luonnollista, että monet transmiehet ja -naiset voivat olla varovaisia menemään kuntosalille, saati sitten hakeutumaan uralle ammattimaiseen kehonrakennukseen. Mutta Alexin kokemus kuitenkin todistaa sen, että asiat ovat muuttumassa ja hän on muutoksen eturintamassa.Kun hän kertoi halustaan kilpailla oman kuntosalinsa johdolle ja valmentajille, hän sai uskomattoman rohkaisevan vastaanoton.“Menin heidän luokseen ja kerroin, he olivat jo tunteneet minua jonkin aikaa. Olin vain todella rehellinen. Sanoin: ‘Olen transeksuaali, haluan kilapilla, onko se ongelma, hukkaanko aikaani, onko mitään keinoa tehdä siitä mahdollista?’ ja he eivät edes säpsähtäneet.

He sanoivat, että voin kilpailla, mikään ei estä minua kilpailemasta. Uskon, että monet transmiehet eivät tiedä sitä. Kukaan ei estä sinua kilpailemasta NBC-näytöksissä, ei ole mitään sääntöjä sitä vastaan.”

 

‘On oltava sankari itselleen’

Paras neuvo, jonka Alex antaisi itselleen nuorena, on luottaa omiin kykyihinsä. Luota itseesi, löydä fokus ja muu seuraa perässä.“Kertoisin nuoremmalle itselleni, että sinun on oltava oma sankarisi. Sinun oltava paikalla itsesi vuoksi, uskoa itseesi, inspiroida itse itseäsi. Monet ihmiset ihailevat muita ihmisiä ja heillä on omat sankarinsa, mutta on oltava myös sankari itselleen. Jos tiedät oman syysi miksi, keksit myös miten. Ja asiat tapahtuvat syystä. Joskus sitä ei ymmärrä siinä hetkessä, mutta on luotettava siihen, että kunhan teet parhaasi joka päivä, liikut oikeaan suuntaan.” 

Pähkinänkuoressa

Alex on ehdottomasti urheilija, joka tasoittaa tietä transsukupuolisille kehonrakentajille. Monet transihmiset pelkäävät kuntosalille menemistä ja hän auttaa hälventämään sitä pelkoa ja osoittaa, että he ovat kykeneviä tekemään kehonrakennuksen historiaa siinä missä kuka tahansa muukin. Tutstu Alexiin lisää hänen Instagram-tilillään.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein