Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

5 terveellistä tapaa, jotka muuttavat elämäsi

5 terveellistä tapaa, jotka muuttavat elämäsi
Laura Myllykoski
Writer and expert1 vuosi Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Lucy Davis on urheilija ja fitnessvaikuttaja, joka inspiroi haastamaan omaa kehoa ja tekemään kuntoilusta hauskaa.Lucy kokee, että hänellä on asenne kohdillaan, jotta hän voi kokeilla valtavia fyysisiä haasteita. Hänen mukaansa kaikki on viiden terveellisen tavan ansiota, sillä ne ovat tehneet hänestä fyysisesti ja henkisesti vahvemman. 

1. Ei sosiaalista media 21.30 jälkeen

Lucy kertoo, että hän on rajoittanut sosiaalista mediaa viimeiset kaksi vuotta ennen nukkumaanmenoa.Lucy kamppaili aiemmin syömishäiriön kanssa ja asiat, joita hän hän näki netissä, saatoivat laukasta sen. Joskus hän näki jotain Instagramissa juuri ennen nukkumaanmenoa, joka sai hänen vihaiseksi tai tuntemaan pahaa mieltä, ja makoili sitten sängyssä hereillä miettien asiaa ikuisuuksia.Sosiaalisen median rajoittaminen klo 21.30 jälkeen auttaa välttämään ahdistusta ja stressiä juuri ennen kuin kehon tarvitsee rauhoittua yöunia varten.Lucy jakaa myös pelottavia tilastoja – “Jos vietät viisi tuntia päivässä puhelimella, 80 vuotiaana olet käyttänyt 12 vuotta puhelimella.”Kaikki mitä voit tehdä puhelimella käytetyn ajan vähentämiseksi ja mielen rentouttamiseksi, on hyvä tapa, jota kannattaa kehittää.  

2. Suoritus ennen estetiikkaa

Viimeisen kahden vuoden ajan Lucy on keskittynyt treenamisessa enemmän suoritukseen kuin fyysiseen ulkomuotoon, ja se on tehnyt urheilusta nautinnollisempaa.Hän rakastaa aktiivista elämää ja kehonsa haastamista eri tavoin, joten treenamisen keskittäminen kehon estetiikkaan jumitti hänet samaan rutiiniin, joka ei enää ollut miellyttävää.Nyt Lucy on hybridiurheilija, joka juoksee, pyöräilee, nostaa painoja ja ui – ja se on muuttanut hänen suhteensa kuntoiluun. Itse urheilusuoritus on nyt pääasia ja estetiikka vain treenistä koituva sivutuote.Lucyn neuvo kaikille, jotka eivät nauti treenaamisesta: “Kokeile jotain erilaista ja ehkä löydät jotain, joka saa sinut tuntemaan eri tavoin.” Tämä asennemuutos vaikuttaa todella paljon treeniin ja varmistaa sen, että kuntoilu pysyy hauskana. 

3. Nesteytys

Tämä on kalssikko ja Lucynkin mukaan nesteytys on avain terveellisen elämään.Tässä vain muutamia syitä siihen, miksi Lucy huolehtii nesteytyksestä äärimmäisen hyvin:
  • Auttaa kognitiivisessa toiminnassa
  • Auttaa keskittymään
  • Vähentää päänsärkyjä
  • Auttaa saamaan tuntumaan kehoon
  • Auttaa huuhtomaan asioita pois systeemistä ja auttaa kehoa toimimaan niin kuin sen kuuluukin 
Lucy juo noin 4 litraa nesteitä päivässä, mutta suositeltu määrä on noin 2 litraa. Lucy kuljettaa mukanaan 2 litran pulloa, jota hän täyttää päivän aikana. Hän suosittelee sijoittamaan hyvään pulloon, jotta nesteytyksestä on helpompaa huolehtia. Ja tarvittaessa lisäämään tippa hedelmäjuomaa tai mehua joukkoon, jotta vesi saa hieman makua.
 

4. Tasapainoisen ruokavalion ymmärtäminen ja arvostaminen

Koska Lucy harrasti nuorena kilpauintia, hänellä oli vaikeuksia tämän tavan kehittämisessä. Kun hän kilpaili, hänen kehoaan mitattiin jatkuvasti ja painoa tarkkailtiin, mikä johti dysmorfiaan ja lopulta syömishäiriöön.Tärkein asia, jonka Lucy muutti omassa suhteessa ruokaan on se, että ei ole enää hyviä ja huonoja ruokia.Ruoassa on erilaisia ravinnollisia tiheyksiä, mutta se ei tee siitä hyvää tai huonoa. Kaikkea kohtuudella, oli kyseessä sitten banaani tai suklaapatukka.“Ihmiset kysyvät minulta aina syötkä karkkia ja suklaata? Juotko alkholia? Ja kyllä, kohtuudella, käytän kaikkea.”“Kyse on tasapainon löytämisestä. Tankkaan kehoani suoriutumaan, kun ennen pelkäsin ruokaa. Ruoka on polttoainetta.”Älä lannistu, vaikka tämän tavan kehittäminen veisi enemmän aikaa – tasapainoinen elämäntyyli ei löydy yhdessä yössä. 

5. Paranna tapaasi puhua itsellesi

“Ihmisinä olemme negatiivisia. Katsomme itseämme peilistä, vedämme nahkaa, sanomme ettemme pidä tästä tai tuosta.”Noin vuosi sitten Lucy muutti tapaa, jolla hän puhuu itselleen. Nyt hän kertoo mistä asioista itsessään pitää, missä hän on hyvä ja mitä hän arvostaa itsessään.Hän aloitti myös päiväkirjan pitämisen, vaikkakin se on hänen mielestään vaikeaa tehdä joka päivä, joten hän tekee sitä silloin, kun kokee sen tarpeelliseksi.Lucy rohkaisee kaikkia kokeilemaan kertoa itselleen viisi positiivista asiaa, silloin kun on huono päivä. Se voi olla suunnitelmia, joita odottaa, harrastuksia, joista nauttii, tai vahvistuksia, joita rakastaa.Aloita pienesti ja positiivisesta puheesta itselle tulee lopulta tapa.  

Pähkinänkuoressa

Tämä video poikkeaa Lucyn normaaleista treenivideoista, mutta mielenterveys on yhtä tärkeää kuin fyysinen terveyskin.Asenne on valtava osa kuntoilua – sinulla on vain yksi keho, joten sinun on tehtävä kaikkesi siitä huolehtimiseksi.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein