Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Vaikuttaja myllyttää 90-luvun kehoihannetta

Vaikuttaja myllyttää 90-luvun kehoihannetta
Laura Myllykoski
Writer and expert1 vuosi Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Lucy Davis tunnetaan kehopositiivisuudesta. Hän treenaa monia eri urheilulajeja, tankkaa kehoaan ja treenaa toiminnallisuuden, ei estetiikan vuoksi.Hän on aikaisemmin puhunut avoimesti omasta kamppailustaan kehomielikuvan kanssa, mutta vuosien mittaan hän on oppinut arvostamaan sitä, miten hänen oma kehonsa sopeutuu uusiin harjoituksiin.Ei ole siis mikään ihme, että artikkeli, jossa ilmoitettiin 90-luvun epäterveellisen ‘heroine chic’ keho-ihanteen palaamisesta, on raivostuttanut hänet. 

Epäterveellisen 1990-luvun paluu

Lucy kommentoi Instagram-postauksessaan tätä 90-luvun trendin paluuta ilmeenä, jolle on ominaista “kalpea iho, tummat silmänaluset, todella laiha/aliravittu olemus…”.Lucy oli erehtynyt luulemaan, että tällainen epäterveellisen elämäntyylin ja kehon huono kohtelun ihannointi olisi mennyttä, eikä hän todellakaan hypi riemusta sen paluusta.

Hän ei todellakaan pidätellyt sanojaan tässä postauksessa:

 

Keho ei ole trendi

“Elämme 2000-lukua ja kiinnitämme huomiota naisten kehoihin muotitrendeinä. Naisten kehot eivät ole trendejä. Syömishäiriöt ja huumeriippuvuus eivät ole trendejä, eikä niitä pitäisi ihannoida.”Valitettavasti se, että naisten kehoja kohdellaan muotitrendeinä ei ole mitään uutta, mutta sille pitäisi saada loppu. Onneksi on olemassa muitakin naisia kuin Lucy, jotka puhuvat tällaista vahingollista sisältöä vastaan.“Tällaiset artikkelit ovat haitallisia ihmisille, etenkin nuorille tytöille, jotka katsovat tällaista sisältöä sosiaalisessa mediassa. Se jätettiin 1990-luvulle hyvästä syystä.”Vaatteet ja hiustyylit ovat trendejä, jotka tulevat ja menevät, mutta kehot eivät ole osa sitä. Ne eivät voi mennä pois muodista, mutta tällaisesta “muoti-ilmiöstä” puhuminen voi saada ihmiset tuntemaan häpeää omasta ulkonäöstään.

 

Nauti kehostasi

Keho on upea asia. Rakasta sitä sellaisenaan ja unohda kaikki, mitä se ei ole. Arvosta omaa kehoasi antamalle sille oikeanlaista ravintoa, treenamalla ja nauttimalla elämästä. Älä ikinä häpeä sitä, mistä nautit.

 

Pähkinänkuoressa

Se että vuonna 2022 ihannoidaan ja nostetaan esille epäterveellisiä ja epärealistisia kehoihanteita on todella harmi, mutta on mahtavaa nähdä ihmisiä, kuten Lucy Davis, joilla on iso alusta laittavan tällaisille asioille vastaan ja kohtelemalla tällaista ihannointia sellaisella halvennuksannalla, jota se ansaitsee.Jos sinulla tai jollain tuntemallasi ihmisellä on ongelmia oman kehonkuvan, mielenterveyden tai muun ongelman kanssa, hae ammattiapua.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein