Siirry pääsnäyttöön
Ravinto

Cream of Rice | Mitä se on? Käyttökohteet ja hyödyt

Cream of Rice | Mitä se on? Käyttökohteet ja hyödyt
Laura Myllykoski
Writer and expert10 kuukautta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili

Cream of Rice on klassinen aamiainen, jota on nautittu monien sukupolvien ajan. Käytännössä siis hyvin samanlainen perinneruoka kuin suomalainen riisipuuro, mutta yksinkertaisempi valmistaa.

Mitä Cream of Rice siis on? Miten se eroaa muista aamiaispuuroista? Miksi sitä kannattaisi harkita osaksi omaa aamurutiinia? Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä sinun tulee tietää tästä ravintorikkaasta aamiaisesta ja sen terveyshyödyistä.

 

Mistä Cream of Rice on valmistettu?

Cream of Rice on oivallinen monimutkaisten hiilihydraattien lähde. Tuote valmistetaan valkoisesta riisistä, joka jauhetaan jauhoksi. Näin saadaan aikaan nopea ja kätevä aamiainen, joka sekä maistuu hyvältä, että tarjoaa monia hyötyjä.

Cream of Rice ei ole uusi innovaatio, vaan tämä valkoisesta riisistä valmistettu puuro on ollut perusaamiainen aasialaisessa keittiössä jo vuosisatojen ajan. Koostumukseltaan se on jotain perinteisen kaurapuuron ja riisivanukkaan väliltä ja maultaan erittäin pehmeä.

Se mikä erottaa tämän Cream of Rice -puuron muista vastaavista, on sen matala rasvapitoisuus, sokeriton koostumus, ja runsas määrä monimutkaisia hiilihydraatteja, joilla on ideaalista tankata päivää varten. Se on myös gluteeniton vaihtoehto ja sopiva vegaaneille.

 

Cream of Rice hyödyt

Tämä perinneaamiainen ei ole vain herkullinen, vaan sillä on myös monia terveyshyötyjä, joiden vuoksi se on hyvä vaihtoehto aamiaiseksi.

Yksi tärkeimmistä hyödyistä on Cream of Rice -puuron sisältämät monimutkaiset hiilihydraatit. Monimutkaiset hiilihydraatit sulavat kehossa hitaammin ja tarjoavat tasaisesti vapautuvaa energiaa, toisin kuin yksinkertaiset hiilihydraatit, jotka vapautuvat nopeasti verenkiertoon ja aiheuttavat monesti myös verensokerin romahtamisen niiden kuluttua nopeasti loppuun.

Tämän lisäksi Cream of Rice sisältää tyypillisesti hyvin vähän rasvaa, jolloin se on täydellinen vaihtoehto kaikille, jotka ovat tarkkoja kaloreiden kanssa. Vähärasvainen koostumus tekee siitä myös kevyen ruoansulatusjärjestelmälle, joten Cream of Rice on erinomainen vaihtoehto etenkin herkkävatsaisille.

Cream of rice on myös gluteenitonta, joten se sopii herkkävatsaisten lisäksi myös keliakikoille sekä kaikille, jotka ovat herkkiä gluteiinille. Tämä avaa ovia kaikille, jotka eivät pysty syömään perinteisiä puuroja ruokavalion rajoitteiden vuoksi.

Kaiken lisäksi puuro on tyypillisesti höystetty välttämättömillä vitamiineilla ja mineraaleilla, jotka lisäävät ravintoarvoa tähän aamiaiseen. Tällaisia lisäyksiä ovat yleensä rauta, kalsium ja monet B-vitamiinit, joilla kaikilla on tärkeä rooli terveyden ylläpitämisessä.

Kermainen koostumus ja mieto maku tekevät Cream of Rice -puurosta monipuolisen aamiaisen, johon saa vaihtelua erilaisilla täytteillä ja mausteilla. Kokeile esimerkiksi hedelmiä ja pähkinöitä, hunajaa ja siemeniä, FlavDropseja tai kanelia ja kaardemummaa.

 

Kätevä ja helppo käyttää

Cream of Rice -aamiainen ei ole ainoastaan herkullinen ja ravitseva aamupalavaihtoehto, vaan se on myös todella kätevä valmistaa. Tämä aamiainen nimittäin valmistuu vain minuuteissa.

 

Soijaton – sokeriton – gluteeniton – vegaani

Cream of Rice valmistetaan 100% valkoisesta riisistä, jotka jauhetaan jauhoiksi. Se tekee tästä aamiaisesta täysin soijattoman, sokerittoman, gluteenittoman, ja vieläpä sopivan vegaaneille.

 

Ravinteikas aamiainen

Cream of Rice sisältää luonnostaan runsaasti B-vitamiineja ja mineraaleja kuten rautaa ja magnesiumia, jotka kaikki tukevat yleistä terveyttä.

 

Miksi kehonrakentajat syövät Cream of Rice -aamulla?

Kehonrakentajat syövät Cream of Rice -puuroa aamiaiseksi, sillä se sisältää runsaasti monimutkaisia hiilihydraatteja, joista saa kestävän energian lähteen. Se on myös monien kehonrakentajien suosima aamiainen, koska se on täysin gluteiiniton ja täten sopiva useimmille, joilla on rajoituksia ruokavaliossa.

Se on myös kehonrakentajien suosima aamupala siksi, että siitä saa hyvin monipuolisen aterian lisäämällä erilaisia proteiinipitoisia täytteitä, jotka tukevat myös lihaskasvua ja palautumista.

Onko cream of Rice sama asia kuin jauhettu riisi?

Kyllä, pohjimmiltaan Cream of Rice on jauhoksi jauhettua riisiä, josta tulee keitettynä kermainen ja tasainen puuro. Jos sinulle siis tulee vastaan resepti, jossa käytetään jauhettua riisiä, niin Cream of Rice sopii myös siihen käyttöön.

 

Onko Cream of rice parempi vaihtoehto kuin kaurapuuro?

Kaurapuuro ja Cream of Rice -puuro ovat molemmat hyviä aamiaisvaihtoehtoja, joilla on ainutlaatuiset hyödyt. Cream of Rice sisältää vähemmän rasvaa ja sokeria, kun taas kaurapuuro sisältää enemmän kuitua.

Se kumpi on niin sanotusti “parempi vaihtoehto” riippuu täysin yksilön mieltymyksistä ja ravinnollisesta tarpeesta. Avain mihin tahansa ruokavalioon on tasapaino, joka sopii sekä mieltymyksiin että tavoitteisiin.

 

Vegaani Cream of Rice -puuro

100% riisistä valmistettu puuro on myös vegaani aamiainen, joten se sopii täydellisesti myös kaikille, jotka suosivat kasvipohjaista elämäntyyliä. Cream of Rice valmistetaan jauhetusta valkoisesta riisistä, joten se ei sisällä yhtään eläinperäisiä tuotteita, tehden siitä vegaaniystävällisen aamupalavaihtoehdon.

 

Pähkinänkuoressa

Kermainen, ravitseva ja monipuolinen aamupala täynnä monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka vapauttavat tasaisesti energiaa – sitä kaikkea on Cream of Rice -puuro.

Se on helppo valmistaa ja kätevä nauttia erilaisten täytteiden kanssa, tehden siitä oivan pohjan tasapainoiselle aterialle. Kokeile täytteeksi esimerkiksi hedelmiä, pähkinöitä, hunajaa tai siemeniä, joilla aamiaisesta tulee todella energisoiva aloitus päivälle.

Hyvinvointi

Paljon proteiinia vs. paljon hiilihydraatteja aamiaisella | Kumpi on parempi?

Ikuinen väittely aamiaisesta on nyt ohi. Selvitimme proteiinipitoisen ja hiilihydraattipitoisen aamiaisen edut.

Hyvinvointi

Helpota stressiä 5 ravintovinkillä

Stressaavan arjen voit saada hallintaan jopa pelkällä ruokavaliolla – nappaa ammattilaisen vinkit talteen!

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein