0
Kori

Ostokorisi on tyhjä

Ruokaohjeet

BBQ bataatit jackfruit-täytteellä

Jackfruit eli jakkihedelmä on alunperin lounais-Intiasta, mutta nykyään sen voi löytää monestakin ruokakaupasta. Jakkihedelmä on saanut suuren suosion viime aikoina erityisesti vegaanien ja kasvissyöjien kesken, sillä sen koostumus muistuttaa paljolti lihaa.

Jakkihedelmän hedelmäliha on hyvä hiilihydraatin ja kuidunlähde. Se vapauttaa energiaa hitaasti ja tukee ruoansulatustasi. Tämän lisäksi se sisältää suuria määriä B6-vitamiinia, potassiumia ja C-vitamiinia.

Jakkihedelmän voi syödä kypsentämättä tai siitä voi myös valmistaa erittäin herkullista ”pulled” jakkilihaa. Yhdistäessä sen sokerittomaan BBQ-kastikkeeseen, avokadoon ja bataattiin loihdit helposti ja nopeasti terveellisen ja ravitsevan aterian.

Ainekset

  • 1 rkl. 100% kookosöljyä
  • 4 keskikokoista bataattia
  • ½ tl merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 x 400g tuoretta vihreätä jakkihedelmää
  • 150ml sokeritonta BBQ-kastiketta
  • 2 keskikokoista avokadoa
  • Kourallinen korianteria

Valmistus

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

2. Aseta bataatit uunivuokaan ja voitele kookosöljyllä. Lisää suola ja pippuri ja paista noin 45 minuuttia uunin keskitasossa.

3. Odottaessasi bataattien kypsymistä valmista jakkihedelmä. Valuta jakkihedelmän neste pois hedelmälihasta. Laita hedelmäliha syvään uunivuokaan ja lisää puolet sokerittomasta BBQ-kastikkeesta hyvin sekoittaen. Peitä vuoka tarkasti foliolla ja paista samalla tasolla kuin bataatit noin 40 minuuttia.

4. Odottaessasi jakkihedelmän ja bataattien kypsymistä voit valmistaa loput täytteet. Leikkaa avokadot pituussuunnassa ja kaiverra sisus lusikalla ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri.

5. Kun jakkihedelmä ja bataatit ovat kypsyneet ota ne pois uunista. Sekoita loppuosa sokerittomasta BBQ-kastikkeesta yhdessä jakkihedelmän kanssa ja kaiverra bataatit auki keskeltä.

6. Täytä bataatit BBQ-jakkihedelmällä, avokadolla ja korianterilla – täydellinen vegaaninen ateria on valmis

 

Ravintosisältä per annos:

Kcal: 436

Proteiini: 7g

Hiilihydraatit: 74g

Rasva: 15g

No Post Tags
Suomen suurin Black Friday alennusmyynti - älä jaa paitsi! Osta nyt