Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Uusi tutkimus: Mitä 10,000 askelta päivässä tekee terveydellesi

Uusi tutkimus: Mitä 10,000 askelta päivässä tekee terveydellesi
Monica Green
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Monica Green:n profiili

Kaikkihan olemme kuulleet 10,000 askeleen päivätavoitteesta. Ja kaikkihan me kehuskelemme, jos olemme oikeasti päässeet tuohon tavoitteeseen. American Heart Association suoritti uuden tutkimuksen, joka paljasti, että vain 1000 askeleen lisäämisellä voi olla positiivisia vaikutuksia elinikään.

Tutkimuksen mukaan sinun ei edes tarvitse lähteä ulos patikoimaan saadaksesi askelten hyödyt itsellesi. Pienillä liikkeillä vaikuttaisi olevan aivan yhtä suuri vaikutus. Kaikki yksityiskohdat tutkimuksen löydöksistä ja niihin päätymisestä tässä artikkelissa.
 

Tutkimus

Vuosien 2011 ja 2015 välillä 16,732 yli 60-vuotiasta naista pitivät vyötäröllä askelmittaria päivittäisen aktiivisuuden mittaamiseksi.1 Naiset jaettiin sitten kahteen eri ryhmään aktiivisuustason mukaan: niihin, jotka yleensä kävelevät 10 minuuttia tai enemmän kerrallaan, ja niihin, jotka tekevät lyhyempiä aktiviteetteja, kuten kävelevät portaita ja imuroivat kotona.1 Seuraavan 6 vuoden aikana raportoitiin mahdollisia kuolemia.

 

Tulokset

Tutkimuksen ehkä mielenkiintoisin löydös oli se, että ne koehenkilöt, jotka tekivät lyhyempiä aktiviteetteja elivät pidempään, riippumatta lainkaan keskeytymättömien yhjaksoisten askelten määrästä.1 Tässä ryhmässä todettiin myös hyötyjen tasoittuvan 4,500 päivässä otetun askeleen jälkeen.

Tämän lisäksi nollasta 1,000 askeleeseen tehty lisäys näytti vähentävän kuolemia 28%.1 Koehenkilöt, jotka ottivat enemmän kuin 2,000 askelta päivässä kokivat jopa 32% vähemmän kuolleisuutta.1 Löydösten mukaan naisilla, jotka ottivat 4,500 askelta päivässä oli merkittävästi matalampi riski kuolleisuuteen kuin vähemmän aktiivisilla naisilla.1

Eli 10,000 ei olekaan välttämättä taikaluku askelille. Jo askelten lisääminen muutamalla tuhannella voi vaikuttaa positiivisesti terveyteen.On huomioitavaa, että tässä tutkimuksessan koehenkilöinä oli ainoastaan valkoihoisia yli 60-vuotiaita naisia, joten lisää tutkimusta tarvitaan eri väestörakenteilla. 

Pähkinänkuoressa

Älä soimaa itseäsi, jos et pääse 10,000 askeleeseen päivässä. Parikin tuhatta on parempi kuin ei mitään ja tämä tutkimus osoittaa jo 2,000 askeleellakin olevan hyötyjä. Kävele silloin kun se on mahdollista ja liiku aina kun mahdollista, vaikka se olisi vain imurointia.
Monica Green
Writer and expert
Näytä Monica Green:n profiili
Monica on alunperin Etelä-Lontoosta ja hänellä on tutkinto Filosofiassa Leedsin yliopistosta. Hän löysi rakkauden salitreeniin opiskeluiden aikana, jolloin painoharjoittelu veti häntä puoleensa, sillä se auttoi häntä selviämään stressaavasta opiskelijaelämästä. Monica on kehittänyt kirjoitustaitojaan kirjoittamalla säännöllisesti suositulle opiskelijasivustolle. Hänestä on mahtavaa yhdistää hänen rakkautensa kirjoittamiseen hänen sali-treenamisen intohimoonsa. Vapaa-aikanaan Monica rakastaa kokkaamista, uusien ravintoloiden kokeilemista ystävien kanssa sekä uusien kävelyreittien tutkimista.
myprotein