Herkullinen ja terveellin peri-kana ja BBQ quesadillat
Meal preppaus eli ruoan valmistelu etukäteen kannattaa erityisesti kiireen keskellä. Tällä herkullisella reseptillä valmistat itsellesi mitä maukkaimman aterian!
Reseptin ravintosisällön löydät postauksen lopusta.
Annoksia: 8
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Kokkausaika: 30 minuuttia
Ainesosat:
- Kolme kananrintaa
- 100 ml sokeritonta Peri Peri‐kastiketta
- 1 tl kookosöljyä
- 450 g skirt steak (liha, joka soveltuu erityisesti grillattavaksi sen tasaisen koon vuoksi)
- ½ tl suolaa ja pippuria
- Kolme paprikaa (viipaloituna pitkiksi kaistaleiksi)
- Kaksi punasipulia (viipaloituna pitkiksi kaistaleiksi)
- 12 täysjyvätortillaa
- 500 g täysjyväriisiä
- 100 ml sokeritonta BBQ‐kastiketta
- 250 g vähärasvaista juustoa
Resepti:
Kanan valmistus
1. Marinoi kananrinnat Peri Peri‐kastikkeessa noin 30 minuutin ajan. Kun kananrinnat ovat marinoituneet, paista niitä keskilämmöllä paistinpannulla kookosöljyn kanssa. Kääntele ajoittain 10‐12 minuutin ajan ja kun kananrinnat ovat täysin kypsyneet, nosta ne hetkeksi sivuun jäähtymään.
Pihvin valmistus
2. Aseta pihvi paistumaan kuumalle pannulle. Paista pihvi haluamallasi tavalla (suosittelemme paistamaan ainakin 3‐4minuuttia molemmilta puolilta). Kun pihvi on valmis, nosta se hetkeksi sivuun jäähtymään.
Vihannekset ja riisi
3. Paista viipaloidut punasipulit ja paprikat kuumalla pannulla noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat karamelisoituneet. Lisää sekaan suola ja pippuri.
4. Samalla kun vihannekset paistuvat pannulla, keitä riisi.
5. Nosta vihannekset hetkeksi sivuun, kun ne ovat valmiit.
Laita tässä välin uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Quesadillat:
6. Aseta täysjyvätortillat uunipellille tasaisesti niin, että koko pelti täyttyy. Jätä noin 3‐5 tortillaa ainesosien peittämistä varten.
7. Lisää keitetty riisi tasaisesti täysjyvätortillojen päälle. Levitä myös paprikat ja sipulit. Levitä paloitellut kanat toiselle puolelle peltiä ja paloiteltu liha toiselle. Päälle voit ripoitella vähärasvaista juustoa oman maun mukaan. Lisää kaikkien ainesosien päälle vielä sokeritonta Peri Peri‐kastiketta. Lopulta, kun kaikki ainekset ovat levitettyinä, lisää jäljelle jääneet täysjyvätortillat ainesosien päälle.
8. Aseta uunipellillä oleva iso quesadilla‐annos 180 asteiseen uuniin 15‐20 minuutiksi.
9. Kun valmis, leikkaa pienemmiksi paloiksi ja voilá, eikun herkuttelemaan!
Tästä aterian valmistelusta riittää annoksia monelle päivälle. Ylimääräisiä annoksia voi myös pistää pakkaseen pahan päivän varalle.
Ravintosisältö
Per annos
Kalorit | 541kcal | 117 kaloria rasvasta |
---|
% Päivittäisestä saannista * | ||
---|---|---|
Rasva | 13g | 20% |
Hiilihydraatit | 55g | 18% |
Proteiini | 50g | 100% |