Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Kanakeitto padassa | lämmin ja terveellinen talviresepti

Kanakeitto padassa | lämmin ja terveellinen talviresepti
Daniela Flaszka
Writer and expert4 vuotta Ago
Näytä Daniela Flaszka:n profiili

Päivät lyhenevät ja talvi on tosiaan täällä! Kylmiin säihin sopii täydellisesti ihanan lämmin ja täyteläinen keitto villasukat jalassa sohvalla viltin alla. Nappaa meidän lämmittävä kanakeitto-ohjeemme ja nauti kylmenevistä säistä.

Tämä yhden kattilan kanakeitto on klassikko ja juuri täydellistä lohturuokaa, joka auttaa hetkeksi unohtamaan kylmyyden. Voit valmistaa keiton sunnuntaina ja siitä riittää varmasti pitkälle seuraavalle viikolle. Lupaamme, että odotat lounasta aina hieman enemmän tämän reseptin kanssa.

Annoksia: 4

Ainekset:

  • 2 rkl. 100% Kookosöljyä
  • 3 kappaletta kananrintaa
  • 2 porkkanaa viipaloituna
  • 1 selleri pilkottuna
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 700ml kanalientä
  • 500g pieniä perunoita puolitettuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • Kourallinen pilkottua persiljaa

Valmistus

  1. Aseta pata, jossa haluat valmistaa ruoan liedellä ja lisää sen pohjalle kookosöljy miedolla lämmöllä.
  2. Lisää joukkoon kanafileet ja anna paistua muutama minuutti molemmilta puolilta kunnes vaaleanpunainen väri muuttuu valkoiseksi. Tämä vaihe on sen takia, että kana pysyisi kosteampana.
  3. Nosta kanafileet pois pannusta ja aseta ne sivuun hetkeksi. Lisää pataan porkkanat, selleri, valkosipuli ja vehnäjauho. Sekoita hyvin peittääksesi vihannekset jauholla.
  4. Lisää pienet perunat, kanaliemi, timjami ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja lisää kanafileet takaisin pataan.
  5. Peitä pata kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan.
  6. Ota kanafileet taas sivuun ja aseta ne leikkuulaudalle. Silvo kana sitten käyttämällä kahta haarukkaa pieniksi suikaleiksi.
  7. Lisää suikaloita kana takaisin pannuun ja lisää kourallinen persiljaa. Sekoita hyvin. Tarjoile heti tai jaa annoksiksi pieniin rasioihin, jotta voit lämmittää keiton myöhemmin.
Daniela Flaszka
Writer and expert
Näytä Daniela Flaszka:n profiili
Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016. Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa. Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä. Lue lisää Danielasta täältä.
myprotein