Ruokaohjeet

Palautusjuoma miksi, miten ja missä? | Ravinto & resepti

Palautusjuoma – paras palautusjuoma kehitykseen ja lihaskasvuunpalautusjuoma ohje

Nauti palautusjuoma näistä aineksista saadaksesi enemmän irti treenistäsi

Jotta kehityt, tulee sinun huolehtia kolmesta peruspilarista; lepo, treeni ja ravinto. Palautusjuoma on hyvä apu turvata oikeanlainen ravitsemus. Treenin jälkeen on tärkeintä saavuttaa metabolinen tila mahdollisimman nopeasti jolloin lihakseen tapahtuneet vauriot korjaantuvat ja lihas voi kasvaa. Palautusjuoma on helppo keino käynnistää tämä tila. Varmista, että palautusjuoma jonka juot sisältää tarpeeksi nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja sekä proteiinia. Keho on hyvin vastaanottavaisessa tilassa treenin jälkeen, sillä se haluaa palata takaisin tasapainoon, jota treenillä on yritetty horjuttaa. Maksimoi siis palautusjuoma jonka nautit lisäämällä siihen seuraavat ainekset!

Voit siirtyä suoraan kurkkaamaan tämän palautusjuoma -reseptin ravintosisällön

palautusjuoma ohje

 

Ainekset

Kuten mainittu kehosi tarvitsee tiettyjä ravintoaineita kuten hiilihydraatteja sekä proteiineja, jotta lihaskasvu olisi mahdollista. Palautusjuoma on helppo ja nopea keino tarjota nämä eri ravintoaineet kehollesi! Listasimme aineksia jotka sinunkin kannattaa lisätä palkkariisi ja syyt miksi nämä kannattaa sisältää ja miten niistä valmistuu optimaalinen palautusjuoma.

  • 200ml rasvatonta maitoa tai vettä

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti
  2. Nauti juoma välittömästi treenin jälkeen ja viimeistään tunnin kuluttua treenistäsi

Piditkö kyseisestä artikkelista? Löydä myös muut terveelliset reseptimme ja artikkelit.

Palautusjuoma -reseptin makroravinteet

 

Ravintosisältö

Määrä per annos

Kalorit 426kcal vain 9 kilokaloria rasvasta
% Päivittäisestä kalorisaannista *
Rasva 1g 2%
Hiilihydraatit 71g 24%
Proteiini 39g 78%


 

  1. Wilson, G. J., Wilson, J. M., & Manninen, A. H. (2008). Effects of beta-hydroxy-beta-methylbutyrate (HMB) on exercise performance and body composition across varying levels of age, sex, and training experience: A review. Nutrition & Metabolism, 5(1), 1.
  2. Morton, R. W., Murphy, K. T., McKellar, S. R., Schoenfeld, B. J., Henselmans, M., Helms, E., … & Phillips, S. M. (2018). A systematic review, meta-analysis and meta-regression of the effect of protein supplementation on resistance training-induced gains in muscle mass and strength in healthy adults. Br J Sports Med, bjsports-2017.
  3. Connolly, D. A., Sayers, S. E., & McHugh, M. P. (2003). Treatment and prevention of delayed onset muscle soreness. The Journal of Strength & Conditioning Research17(1), 197-208.


Daniela Flaszka

Daniela Flaszka

Writer and expert

Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016. Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa. Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä. Lue lisää Danielasta täältä.


Haluatko tietoa mahtavista tarjouksistamme? Tilaa uutiskirjeemme Tilaa