Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Quinoa Bowl Resepti | Gluteeniton suklaaherkku aamupalaksi

Quinoa Bowl Resepti | Gluteeniton suklaaherkku aamupalaksi
Jennifer Blow
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Jennifer Blow:n profiili

Kokeile tätä maukasta quinoa bowlia aamiaiseksi.

Joko olet syönyt tarpeeksi tavallista puuroa aamupalaksi? Niin mekin! Quinoa sopii salaatin lisäksi myös aamiaiseksi. Itse asiassa, kun quinoa keitetään kuten puuro, siitä saadaan todella kermainen aamiainen, joka voi pian syrjäyttää kaurapuurosi. 1 annos

Ainekset

 • 50g kypsentämätöntä quinoaa
 • 75ml maitoa (oman valinnan mukaan)
 • 75ml vähärasvaista kookosmaitoa tölkistä
 • 1 annos proteiinijauhetta
 • 1 tl kaakaojauhetta
Päälle
 • 3-4 palaa tummaa suklaata
 • Mustikoita
 • 1 tl vaahterasiirappia

Valmistus

 1. Huuhtele quinoa ensin huolellisesti siivilässä. Laita sitten pieneen kattilaan keskilämmölle ja paahda 1-2 minuuttia koko ajan liikutellen, ettei quinoa pala pohjaan.
 2. Kun quinoa on kullanruskeaa, kaada valitsemasi maito joukkoon sekä kookosmaito. Anna kiehahtaa. Kun keitos kiehuu, laita lämpö pienemmälle ja anna hautua noin 20 minuuttia aina välillä sekoittaen, kunnes puuro tihenee ja pehmenee. Anna hautua vain siihen asti, että puuro saavuttaa haluamasi koostumuksen – lisää maitoa, jos haluat siitä ohkaisempaa.
 3. Kun puuro on kypsää sekoita joukkoon kaakaojauhe ja valitsemasi proteiinijauhe ja kaada kulhoon tarjoiltavaksi. Lisää päälle tummaa suklaata, mustikoita ja ripaus vaahterasiirappia.

 

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit385
Rasvan kokonaismäärä12g
Hiilihydraatit yhteensä42g
Proteiini26g
Jennifer Blow
Writer and expert
Näytä Jennifer Blow:n profiili

Jennifer Blow on meidän UKVRN rekisteröity ravitsemusasiantuntijamme - Yhdistyneen Kuningaskunnan rekisteri valtuutetuista ja koulutetuista ravitsemusasiantuntijoista. Hän on ravitsemustieteen kandidaatti ja suorittanut tämän lisäksi myös ravitsemustieteen maisterin opinnot sekä erikoistunut lisäravinteisiin ja urheiluravitsemukseen.

Jennifer on tämän lisäksi myös mainittu osaamisestaan useilla eri suurilla sivuilla kuten Voguen, Ellen ja Grazian sivuilla.

Hänen kokemuksensa ovat myös laajat. Hän on työsekennellyt yhdessä NHS:sän kanssa erilaisissa ravitsemustesteissä ja osallistunut useisiin eri tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on tutkittu esimerkiksi omega-3 rasvoja. Tämän lisäksi tutkimus, jossa tutkittiin roskaruoan vaikutuksia kehoon on myös julkaistu vuosittaisessa Nutrition Society konferenssissa. Jennifer myös aktiivisesti päivittää tietotaitoaan varmistaakseen, että hänen ravitsemustietonsa perustuu viimeisimpiin tieteellisiin tuloksiin. Voit lukea lisää Jenniferin kokemuksista täältä.

Vapaa-ajallaan Jennifer rakastaa mäkikävelyitä sekä pyöräilyä. Hän myös rakastaa levittää sanomaa siitä miten terveellisesti eläminen ja kunnossa pysyminen eivät todellakaan tarkoita nääntymistä.

myprotein