Siirry pääsnäyttöön
Treeni

7 syytä treenata | PT kertoo

7 syytä treenata | PT kertoo
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili

Lauren on Myprotein PT ja online valmentaja, jonka erikoisuutena on voima- ja painoharjoittelu. Hänen intohimonsa on auttaa naisia selättämään huolet kuntosalista ja auttaa heitä toteuttamaan treenipotentiaali. Lauren haluaa voimaannuttaa naisia treenaamaan painojen kanssa salilla itsevarmasti ja parantaa näin heidän elämänlaatuaan.

Säännöllinen liikunta on parasta mitä voit tehdä terveytesi eteen. Ja koskaa ei ole liian myöhäistä aloittaa. Voit aloittaa hitaasti ja kehittää staminaa ja kuntoa ajan kanssa.

https://youtu.be/StamqbWVhLY

Liikunnan hyödyt

  • Terveellisen painon ylläpitäminen
  • Kohottaa energiatasoja
  • Parantaa kuntoa ja voimaa
  • Parantaa hyvinvointia
  • Tukee mielenterveyttä ja itsetuntoa
  • Parantaa unen laatua
  • Vähentää kroonisten tautien riskiä

Jos olet ylipainoinen, liikunta yhdessä ruokavalion kanssa on yksi parhaista tavoista vähentää kehonrasvaa. Paino putoaa silloin kun kulutat enemmän kaloreita kuin syöt. Tätä kutsutaan kalorivajeeksi ja liikunta on yksi helpoimmista tavoista saavuttaa tämä. Hyvin rakennettu treeniohjelma, joka koostuu vastustusharjoittelusta ja kardiosta on ideaalinen painonpudotukseen.

Liikunta on myös hyvä tapa kasvattaa lihasta. Parhaiten tämä onnistuu vastustusharjoittelun avulla, joka perustuu progressiiviseen ylikuormitukseen. Painoharjoittelun hyötyihin lukeutuu parantunut voima ja kestävyys, vahvemmat luut ja nivelet, sekä vähentynyt kehonrasva.

Vanhetessa päivittäinen liike ja liikunta tulee entistäkin tärkeämmäksi. Ikääntyvillä aikuisilla liikunta voi auttaa tukemaan mielenterveyttä ja sosiaalista elämää, sekä vähentää kaatumisten ja loukkaantumisten riskiä, parantaa kognitiivista toimintaa ja tukea kuntoa ja hyvinvointia.

 

Liikunnan hyödyt mielenterveydelle

Parastaa liikuntaa mielenterveydelle on sellainen liikunta, josta itse nautit! Olipa se sitten juokseminen, käveleminen tai painonnosto, jos pidät siitä, tee sitä!

Lauren suosittelee menemään ulos päivän alkupuoliskolla ja liikuttamaan kehoa, vaikka vain kevyen kävelyn tai venyttelyn verran.

 

Miksi aloittaa liikunta?

Liikunta on tärkeää terveydelle ja pitkäikäisyydelle. Erilaisia harjoittelutapoja on monia, mm. aerobinen liikunta, voimaharjoittelu, calisthenics, HIIT, ryhmäliikunta, venyttely ja tasapainoharjoittelu. Voit tehdä pelkästään näitä harjoituksia tai yhdistää ne vaihtelevaan treeniohjelmaan.

Jos et ole aikaisemmin harrastanut liikuntaa, kannattaa kokeilla erilaisia liikunnan muotoja, jotta löydät sellaisen, josta nautit.

 

Liikunnan aloitus aloittelijana

Aloita pienestä. Kokeile esimerkiksi kolmea 30 minuutin kohtalaisen intensiivistä harjoittelukertaa viikossa ja nosta tasoa ajan kanssa.

Kokeile ryhmäliikuntatunteja. Tämä voi auttaa pitämään yllä motivaatiota ja tehdä liikunnasta hauskaa.

Palkkaa henkilökohtainen valmentaja (PT). Tämä auttaa pääsemään ahdistuksen yli ja opettelemaan oikeat tekniikat.

Kokeile monia liikuntamuotoja, jotta löydät sellaisen josta nautit ja jota voit ylläpitää.

 

Miksi liikunta on niin tärkeää?

Intohimo kuntoiluun ja painonnostoon muutti täysin Laurenin elämän. Nyt hän kokee elävänsä aktiivisempaa ja täyttävämpää elämpää. Hän on hyvin kiitollinen siitä, että pystyy harrastamaan liikuntaa.

Liikuntaa tuo rutiineja ja rakennetta viikkoon ja Lauren kokee hänen treeniensä olevan se aika päivästä, kun hän sulkea muun maailman mielestään ja keskittyä vain itseensä.

Erityisesti painonnosto on tuonut Laurenin elämään sellaista itsevarmuutta, jota hänellä ei koskaan aikaisemmin ollut. Pienikokoisena naisena on todella voimaannuttavaa nostaa oman kehonsa painon verran rautaa ja tuntea olonsa vahvaksi!

 

Pähkinänkuoressa

Liikunta on tärkeää yleiselle terveydelle ja hyvinvoinnille, minkä vuoksi olisi tärkeää liikkua joka päivä. Tärkeintä liikunnan aloittamisessa on se, että löytää muodon, josta itse nauttii. Näin motivaatio pysyy yllä ja kiinnostus jatkuu pidempään.

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein