Siirry pääsnäyttöön
Treeni

HIIT- treeniohjelma aloittelijalle | Taattu rasvanpoltto

HIIT- treeniohjelma aloittelijalle | Taattu rasvanpoltto
Rosa Havumaki
Writer and expert6 vuotta Ago
Näytä Rosa Havumaki:n profiili

HIIT -treeni aloittelijalle tai edistyneemmällekkin!

Ehkä eksyit tähän postaukseen vahingossa, tai sitten etsit nimenomaan hyvää rasvanpolttotreeniä. Oli tilanne mikä tahansa, tämä treeni on toteuttamisen arvoinen. HIIT -treenin avulla saat loistavan jälkipolton aikaan kehossasi ja kiinteytät kroppasi. Muista kuitenkin huolellinen lämmittely ja lisää lihaksia kasvattava kehonpainotreeni. Me neuvomme miten saavutat tavoitteesi, joten jatka lukemista ja lähde kokeilemaan!

1. Lämmittely

Lihasten lämmittelyllä vältetään lihasvenähdykset treenin aikana ja valmistellaan kroppa tulevaan harjoitukseen. Voit lämmitellä esimerkiksi kevyesti hölkkäämällä, pyöräilemällä tai soutamalla 5?10 minuutin ajan. Sydämen syke tulisi nousta hieman ja lihasten tulisi olla lämpimät ennen treeniin ryhtymistä. Osa tehokasta treeniä on se, että tiedostaa lokeroida energiankäyttönsä oikein. Jos alussa lämmittelee liian vauhdikkaasti voi olla, ettei kroppa jaksa kovin kovatehoista treeniä läpi samalla teholla. Toisaalta on myös tärkeää muistaa, ettei lämmittele liian kevyesti.

2. HIIT?osuus

Uskokaa tai älkää, mutta kaikkein parhaimpia tuloksia ei saa vain kuntosalilla käyvät treenaajat. Monen ihmisen salaisuus onkin korkean intensiteetin intervalliharjoittelu eli HIIT ?harjoittelu. Tämä tarkoittaa vähän rauhallisemman treenaamisen ja ”niin kovaa kuin lähtee”?riuhtomisen yhdistelmää. HIIT ?treenaaminen on monien ihmisten mieleen sen kaloreita tehokkaasti polttavan, mutta myös melko lyhytkestoisen piirteensä takia.

Tässä siis supertehokas ja hyvä HIIT ?treeni esimerkki lämpeneviin kevätpäiviin tai kuntosalin juoksumatolle:

Sprintti 20 sekuntia (juokse niin kovaa kuin ikinä kropastasi lähtee, jonka jälkeen hidasta vauhti hölkkävauhtiin) Hölkkä 40 sekuntia (hölkän jälkeen kevyt kävely) Kävely 10 sekuntia Kyykkyhypyt 10 kappaletta (kyykkyjen jälkeen valmistaudu taas antamaan itsestäsi kaikki sprinttiä varten)

Toista tätä yhteensä 10 minuutin ajan, jonka jälkeen voit hengähtää parin minuutin ajaksi. Muista kuitenkin, että tämä treeni vaatii kunnollisen ja ainakin 10 minuuttia kestävän lämmittelyn.

2 minuutin tauko

3. Kehonpaino?osuus

Tämä osuus erottaa hyvän treeni ultimaattisen hyvästä treenistä. Parin minuutin tauon jälkeen olet taas täynnä (tai ainakin melkeen täynnä) energiaa uuteen puristukseen. Nyrkkeily onkin loistava tapa päästä rasvasta eroon lyhyessä ajassa. Aseta ajastin kolmen minuutin päästä soittamaan ja ilmanyrkkeile koko tämä aika tehokkaasi. Pidä välissä 1 minuutin tauko ja toista taas 3 minuutin ilmanyrkkeilyosuus. Toista tämä treenisetti yhteensä 5 kertaa.

1. kierros Ilmanyrkkeilyä 3 minuuttia Tauko 1 minutti 2. kierros Ilmanyrkkeilyä 3 minuuttia Tauko 1 minuutti 3. kierros Ilmanyrkkeilyä 3 minuuttia Tauko 1 minutti 4. kierros Ilmanyrkkeilyä 3 minuuttia Tauko 1 minuutti 5. kierros Ilmanyrkkeilyä 3 minuuttia Tauko 1 minutti

2 minuutin tauko

4. Keskivartalo?osuus

Kirsikkana kakun päällä on jumppapallon päällä tehtävä vatsalihasliike. Asetu istumaan jumppapallon päälle ja lähde nojaamaan hieman taaksepäin. Tästä, lähde kohottamaan ylävartaloa hieman eteenpäin tehden vatsalihasrutistuksen, josta palaa takaisin alas. Voit toistaa tämän liikkeen 10?50 kertaa päivän fiiliksen mukaan! Kurkkaa myös vatsalihastreenimme tästä.

Ravitsemus

Kun olet saanut treenin hoidettua, ravinto on yksi tärkeimmistä asioista, jota ei saa unohtaa. Vaikka tavoitteesi olisikin painonpudotus tai laihtuminen, kroppasi tarvitsee polttoainetta treenistä toipumiseen ja palautumiseen. Valitse treenin jälkeen ruoka?aineita, jotka sisältävät paljon proteiinia välttääksesi proteiinivajeen. Suoraan treenin jälkeen voit nauttia vähähiilihydraattisen herajuoman, nam!

Tiestitkö myös sen, että Myproteinin sivuilta löytyy mitä ihanampia treenivaatteita niin kuntosalille kuin kotitreeneihinkin? Supermukavia ja tyylikkäitä treenivaatteita pääset kurkkaamaan tästä klikkaamalla.

Rosa Havumaki
Writer and expert
Näytä Rosa Havumaki:n profiili
Rosalla on EREPS:in (the European Register of exercise Professionals) myöntämä personal trainer koulutus, jonka lisäksi hän on myös suorittanut liikuntalääketieteen ja terveystieteen perusteet Itä-Suomen yliopistossa. Rosa opiskelee tällä hetkellä liikunnanohjaajaksi Haaga-Heliassa Vierumäellä. Tämä koulutus tarjoaa hänelle kyvyt sekä tietotaidon toimia nykypäivän urheilu- ja vapaa-ajan sektorilla. Vierumäen liikunnanohjaajan koulutus on nykyaikainen sekä ammattimainen, jossa jatkuvasti muuttuva ala sekä innovaatiot ovat avainasemassa. Rosan on määrä valmistua vuonna 2019 liikuntatieteiden kandidaatiksi. Rosa on myös kirjoittanut jo reilun vuoden ajan hänen omaa lifestyle-hyvinvointiblogiaan, jossa hän jakaa ruokaan, matkustamisen sekä treenaamiseen liittyviä vinkkejä. Rosan blogiin pääset tästä. Lue lisää Rosasta täältä: https://www.linkedin.com/in/rosa-havum%C3%A4ki-446b91142/.
myprotein