Siirry pääsnäyttöön
Treeni

Miksi et voi kohdistaa rasvanpolttoa vatsan seudulle | Asiantuntija PT paljastaa

Miksi et voi kohdistaa rasvanpolttoa vatsan seudulle | Asiantuntija PT paljastaa
Emily Wilcock
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Emily Wilcock:n profiili
On hyvin yleistä, että ihmiset kertovat yrittävänsä polttaa rasvaa tietyltä kehon alueelta tekemällä tietynlaista harjoittelua tai esimerkiksi tiettyjen lisäravinteiden avulla. Joten kumotaanpa nämä uskomukset nyt kerralla: et voi polttaa rasvaa vain yhdeltä alueelta, etenkään vatsan alueelta. Se ei vain ole mahdollista.Rasvanpoltto vatsasta pelkästään ei siis ole mahdollista, sillä rasvanpolttoa ei voi kohdistaa tietylle kehon alueelle. 

Myprotein PT Chris Broomhead rikkoo tällä videolla kaikki myytit ja tarjoaa sinulle tietoa, jota oikeasti tarvitset painonpudotukseen. Ei kannata haaskata aikaa myyttien jahtaamiseen, kun voisit käyttää aikasi paremminkin ja tehdä tuloksia, joten Chris kertoo, mikä on asioiden oikea laita ja auttaa sinua pääsemään oikealle tielle rasvanpolton suhteen.

https://youtu.be/qZbUSxdKoWk

 

4 myyttiä rasvanpoltosta

Myytti 1: vatsalihasharjoitukset auttavat polttamaan rasvaa

Vaikka vatsalihakset auttavat kehittämään pyykkilautavatsalihaksia ja keskivartalon voimaa, ne eivät välttämättä auta polttamaan rasvaa vyötärön seudulta. Harmi.Treenaaminen ylipäätään auttaa toki polttamaan rasvaa, mutta rasvanpolttoa ei voi kohdistaa tietylle alueelle. Edes tuhansien vatsalihasrutistusten tekeminen ei polta rasvaa yksistään vatsan seudulta.Vatsalihaksista tulee vahvemmat, kun teetät niillä työtä. Mutta jos haluat vatsalihaspalikoiden näkyvän, tulee kehon rasvaprosentin olla matala. Tällöin rasvaa pitää polttaa koko kehosta. Treenaa kaikkia kehon osia tasapuolisesti ja luo tasainen energiankulutus – lopulta vatsalihakset tulevat näkyviin.

 

Myytti 2: jos haluat polttaa rasvaa, tulee välttää hiilihydraatteja

Toistamme tätä jatkuvasti ja tässä se tulee taas. Rasvapoltto ja painonpudotus ovat riippuvaisia miinuskaloreista. Jos siis välttelet hiilihydraatteja, voi se toki johtaa miinuskaloreihin ja tällä tavoin painonpudotukseen, mutta kyse ei ole hiilihydraateista. Itse hiilihydraatit eivät ole pahasta, joten älä usko mitä niistä sanotaan.Hiilihydraatit voivat itse asiassa auttaa polttamaan rasvaa. Ne antavat energiaa, jota tarvitset treeneihin. Ja treenatessa poltat rasvaa ja rakennat lihaksia, joten ilman hiilihydraatteja suorituksesi ei ole välttämättä optimaalinen.Mutta hiilihydraatteja on erilaisia ja tähän asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Vähennä yksinkertaisten hiilihydraattien määrää ja keskity esimerkiksi riisin ja perunoihin, joilla voit tankata treenejä varten. Nämä hiilihydraatit täyttävät enemmän, jolloin napostelu vähenee ja annoskoot pienenevät johtaen vähempiin syötyihin kaloreihin ja näin rasvanpolttoon.

 

Myytti 3: rasvaa ei saa syödä kun yrittää polttaa rasvaa

Kehon rasvamäärä lisääntyy, koska ihmiset syövät enemmän ruokaa kuin keho tarvitsee. Kuten jo aikaisemminkin sanoimme, painonpudotus ja rasvanpoltto vaativat sen, että syöt vähemmän kuin kulutat – miinuskalorit. Sinun pitää siis vähentää syömäsi ruoan määrää, mutta se ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi jättää rasva pois ruokavaliosta. Tietyt rasvat ovat välttämättömiä osia terveellisessä ruokavaliossa:
  • Oliiviöljy
  • Pähkinävoit
  • Avokado
  • Rasvaiset kalat

 

Myytti 4: tee kardiota, jos haluat polttaa rasvaa

Kardiolla on oma paikkansa, mutta se ei ole vastaus kaikkeen. Voit polttaa vain tietyn määrän kaloreita ennen kuin energia loppuu, joten kannattaa pyrkiä olemaan aktiivinen koko päivän ajan. Ryhmätunnit, painonnosto ja askeleet polttavat kaikki kaloreita. Liiku niin paljon kuin mahdollista, ota portaat kun voit tai parkkeeraa kauemmas – et tarvitse pelkkää kardiota polttaaksesi rasvaa.

 

Pähkinänkuoressa

Yksi asia tästä toivottavasti jäi mieleen: rasvanpoltto pelkästään vatsasta tai vatsan alueelta ei ole mahdollista. Rasvaa palaa suhteellisen tasaisesti kehosta. Jos havahdut joskus vielä miettimistä, miksi paino ei putoa, vaikka olet jättänyt hiilihydraatit pois, niin tule katsomaan tämän masterclass -video uudestaan. Hiilihydraatit ja rasva eivät ole pahasta ja et voi treenata niin, että rasvaa palaa vain vatsan seudulta. Totuus sattuu, mutta ainakin nyt voit keskittyä oikeisiin asioihin ja lopettaa myyttien jahtaamisen.
Emily Wilcock
Writer and expert
Näytä Emily Wilcock:n profiili
Emily opiskelee Yritysjohtamista ja markkinointia Birminghamin yliopistossa ja suorittaa parhaillaan vuoden mittaista työharjoittelua. Hän on kiinnostunut sekä kirjoittamisesta että kuntoilusta, joten hän on todella iloinen voidessaan yhdistää ne molemmat. Vapaa-aikanaan hän tykkää viettä aikaa ystävien seurassa, sekä salilla että sen ulkopuolella.
myprotein