Siirry pääsnäyttöön
Uncategorized

Amelia: Koulun liikuntatunnilta keskimatkan kunniaan

Amelia: Koulun liikuntatunnilta keskimatkan kunniaan
Laura Myllykoski
Writer and expert3 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
On liiankin helppoa luopua omista unelmistaan ja tehdä mitä kaikki muut tekevät. Ei ole helppoa sanoa “ei” illoille ulkona ja ilmaantua varhaisiin aamutreeneihin. Joskus se on kaikki mitä tarvitaan luovuttamiseen. Eräs urheilija melkein teki juuri niin.Keskimatkan juoksija ja liikunnn opettaja Amelia oli yhden juoksun päässä lopettaa urheilijan uransa lopullisesti. “Tyttöjen lopetusaste on paljon suurempi kuin poikien ja se oli minun tarinani yhdessä vaiheessa.”

“Se tuntui siltä kuin olisin menettänyt kaiken” 

Ottaessaan etäisyyttä urheiluun, Ameliasta tuntui kuin hän ei olisi menettänyt vain harjoittelua vaan myös osan identiteetistään. “Se tuntui siltä kuin olisin menettänyt kaiken; joukkueen, valmentajat, ystävät… Ja minulla ei vain ollut enää mitään mitä odottaa.”Jos jokin merkitsee meille niin paljon, miksi piilee kuitenkin houkutus jättää kaikki se taakseen? Amelialle syynä oli lyhytaikaiset houkutukset, kuten juominen ja juhliminen kavereiden kanssa. “Siihen aikaan se kaikki oli niin uutta, joten se tuntui hauskalta. Kaikki kaverisi ovat siellä, olet juhlimassa, sitten innostut pojista… mutta jonkin ajan kuluttua se on kaikki samaa ja alat kaivata urheilua.”Miten hän päätti mille tielle halusi lähteä? Kaikki alkoi selvitä keskustelun jälkeen, joka hänellä oli veljensä kanssa.

 

“Jos nautit siitä, tiedät mitä tehdä” 

Ja niin hän teki. Nyt Amelia treenaa kolme kertaa päivässä tavoitellen unelmaansa kilpailla joku päivä korkeimmalla tasolla ja hänellä on jo kultamitali maansa edustuksesta. “Tunsin vain rakastavani sitä uudelleen ja tajusin, etten halua lopettaa nvaan todella tehdä tästä jotain.” Huolimatta siitä, että hän melkein kadotti tiensä, Amelia on todella kiitollinen epävarmuuden ajasta. “Se oli elämän opetus. Kyse oli henkisen esteen yli pääsemisestä ja siitä, että pystyy jättämään huomioitta kaikki harhautukset ja keskittymään siihen mitä rakastaa eniten, koska se pysyy aina läsnä.”

 

“On tehtävä paljon työtä” 

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kilpaileminen olisi helppoa Amelialle. Minkä tahansa urheilun huipulle pääseminen vaatii tuntien harjoittelua ja uhrauksia. “On tehtävä paljon työtä, oltava päättäväinen ja rradettava päästäkseen sille tasolle.”Amelia on todiste siitä, että oman tahdon tavoitteleminen voi johtaa menestykseen. Sinun on todella tahdottava sitä ja työskenneltävä kovaa päästäksesi sinne.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein