Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Täysravinne vs. ateriankorvike – mikä on niiden ero?

Täysravinne vs. ateriankorvike – mikä on niiden ero?
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Ateriankorvikkeet ovat olleet markkinoilla jo vuosikausia, mutta olet ehkä vasta kuullut täysravinnejuomista. Toimivatko ateriankorvikkeet ja täysravinnejuomat? Molemmat ovat käteviä ja voivat olla osa terveellisiä ruokatottumuksia, mutta ne tarjoavat hieman erilaisia hyötyjä riippuen tavoitteistasi. Tässä artikkelissa kerromme lisää siitä miten täysravinnejuomat ja ateriankorvikkeet toimivat.
Ateriankorvike ja taysravinne ero

Mikä on täysravinnejuoma?

Täysravinnejuomasta saat samat hyödyt kuin terveellisestä ateriasta, mutta kätevästi vaikka liikeellä ollessasi. Koko viikon tai jopa vain yhden päivän aterioiden ja välipalojen suunnittelu voi olla hankalaa ja aikaa vievää, mutta täysravinnejuomalla voit taata kaikki tarvitsemasi makrot (ja mikroravinteet kuten vitamiinit ja mineraalit) samassa paketissa. Täysravinnejuomat eivät varsinaisesti ole painonpudotusta varten, vaan sopivat kenelle tahansa, joka kiireisestä aikataulusta huolimatta haluaa pitää kiinni terveellisestä ruokavaliosta. Täysravinne tarkoittaa tasapainoa kaloreiden, makrojen, vitamiinien, kuidun ja mineraalien suhteen samassa helpossa juomassa.

 

Mitä ovat ateriankorvikkeet? 

Perinteiset ateriankorvikejuomat on suunniteltu painonpudotusta varten. Niissä on tyypillisesti 200-300 kaloria eivätkä ole välttämättä erityisen tarkkoja makroista. Ateriankorvikkeen helppous on ollut siinä, että se on tarkoittanut vähemmän kalorien laskemista. Ateriankorvikkeella yleensä korvataan yksi tai kaksi suuremman kalorimäärän ateriaa päivässä, joka voi johtaa nopeampaan painonpudotukseen.Vaikka vähäkaloriset ateriankorvikkeet voivat olla tehokkaita painonpudotukseen, ne eivät ole oikea vaihtoehto kaikille. Jos kaipaat ateriankorvikkeen kätevyyttä, mutta enemmän ravinteita ja parempia makroja, täysravinnejuoma on silloin osuvampi vaihtoehto – etenkin jos pyrit kasvattamaan lihasta tai ylläpitämään sitä.Täysravinnejuomat ovat hyvä vaihtoehto kiireelliselle terveystietoiselle henkilölle joka on aina menossa.

 

Mitä tutkimukset sanovat asiasta? 

Tutkimukset ovat tukeneet ateriankorvikkeiden käyttöä osana kalorirajoitettua ruokavaliota, mikä on johtanut niiden suosioon 1990-luvulla.1 Vaikka ne ovat tehokkaita, vähäkaloriset ateriankorvikkeet ovat usein vain väliaikainen ratkaisu eivätkä pitkäkestoinen elämäntapamuutos. Ateriankorvikkeet tekevät ehkä painonpudotuksesta helpompaa, muttane eivät luo kestäviä tottumuksia ja tarjoa hyviä makroja kokonaisvaltaisen ruokavalioon.

BeNu on täysravinnejuoma, joka voidaan nauttia aterian sijaan tai tasapainoisena välipalana. BeNu-juomat ovat siitä käteviä, että voit itse säädellä kalorien määrää sen mukaan miten paljon jauhetta lisäät veteesi. Tämä tuote ei tarvitse jääkaappisäilytystä, vaan voit säilyttää sitä vaikkapa autossasi, töissä, tai missä tahansa missä saatat tarvita välipalaa.Yhdessä BeNu-täysravinnejuomassa on proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa energiaksi, lihasten palautumista sekä metaboliaa varten – ja lisäksi vielä 27 vitamiinia ja mineraalia.Tarkat makrot ja mikroravinteet BeNu-juomasta löydät täältä:

 

  

Muista tämä

Ateriankorvikkeet ja täysravinnejuomat tarjoavat omanlaisiaan hyötyjä – toinen on hyödyllisempi painonpudotukseen ja toinen sopii ylipäätään terveelliseen elämäntyyliin. Täysravinnejuomat ovat erinomainen vaihtoehto kiireiselle, mutta terveystietoiselle henkilölle, joka haluaa pitää ravinnostaan tarkasti huolta.

 

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

  1. Rothacker, D. Q., Staniszewski, B. A., & Ellis, P. K. (2001). Liquid meal replacement vs traditional food: a potential model for women who cannot maintain eating habit change. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 101(3), 345.lete  
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein